L'Any Picasso continua a la Biblioteca amb una xerrada i un Club de Lectura

Dissabte, 18/05/2024

Amb motiu dels 50 anys de la mort del pintor malagueny Pablo Picasso la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell s'adehereix a la celebració de l'Any Picasso. 

Per aquest motiu i amb el nom de #CiclePicasso durant el mes de maig organtiza dues activitats que pretenen aprofundir en la figura i l'obra de Picasso, artista universal i amb una mirada polièdrica del món i de l'art.

La primera serà la xerrada Picasso i Catalunya. Una amistat llegendària a càrrec de Sebastià Sánchez Sauleda i la segona, un club de lectura sobre la novel·la L'Estiu de l'amor de Toni Orensanz.

 

 

 

 

 

 

Xerrada Picasso i Catalunya. Una amistat llegendària | Dijous 2 de maig | 19.00h

2024 05 02 Picasso i Catalunya imatgeConferència sobre la vinculació de Picasso amb Catalunya, on visqué dels 13 als 22 anys,però on posteriorment viatjà de manera regular a llocs com Barcelona, Horta de Sant Joan, Gósol o Cadaqués. Es formà com a artista a Barcelona i estudià a l'Escola de Belles Arts. La seva relació amb artistes i amics catalans es perllongà durant tota la seva vida i gràcies a això, acabà fent una gran donació de més de 1000 obres a l'actual Museu Picasso de Barcelona. Es tracta d'un recorregut sentimental pels espais on ell va viure durant les estades a Catalunya, una aproximació més biogràfica que no pas artística a partir d'un recorregut per la seva trajectòria vital en terres catalanes.

L'activitat anirà a càrrec de Sebastià Sánchez, historiador de l'art i coneixedor de Picasso i comissari de l'exposició 'Picasso vist pels seus amcis catalans' a la Fundació Palau juntament amb Eduard Vallès. 

 

 

Club de Lectura L'estiu de l'amor de Toni Orensanz | Dijous 23 de maig | 19.00h

65393L'estiu del 1909, a Horta de Sant Joan, un terratrèmol voluptuós va sacsejar els pilars del poble. Una febrada emocional provocada per les embriagadores formes d'una jove francesa, Fernande Olivier, musa i acompanyant d'un Picasso a la recerca d'inspiració. Un metge i un farmacèutic convertits en alquimistes de l'eros; agutzils, pagesos i capellans que perden el seny; dones engelosides, anarquistes fugitius, dosis de bromur i veritables batalles campals són els protagonistes d'un estiu ple d'amor, humor i passió. Picasso, Fernande la Bella i tots els homes d'Horta de Sant Joan protagonitzen aquesta novel·la que combina història, humor i un punt de picantor.

L'activitat comptarà amb la presència de l'autor.