Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

'Contes a la vora del foc' amb Jeep Gasulla

Torna l'Hora del Conte a la Biblioteca, en format virtual!

17/12/2020

El proper dijous, 17 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, Jeep Gasulla serà el protagonista de l'Hora del Conte a la Biblioteca i amb Contes a la vora del foc ens proposa descobrir perles de la saviesa popular, llegendes, contes i cançons que durant molt de temps han reviscut a través de la transmissió horal. Contes, cançons i llegendes per escoltar a la vora del foc!

L'activitat es podrà seguir a través del compte d'Instagram de la Biblioteca (@bibliotaradell).

Troba el llibre amagat!

Des de la Biblioteca de Taradell et proposem un nou joc que podràs seguir a través de les històries d'Instagram i de Facebook. 

12/12/2020

Amb el nom del #Llibre Amagat, cada dia haureu d'endevinar quin llibre s'amaga a través de lletres desordenades. Cada matí us presentarem una nova proposta on trobareu diverses lletres que haureu d'ordenar per trobar el nom del llibre amagat. La única pista que es donarà és el nombre total de paraules que conté el títol del llibre. (L'endemà us donarem la resposta per si no l'heu aconseguit resoldre o per saber si l'heu encertat). 

A banda de conèixer el títol del #LlibreAmagat també us direm qui l'ha escrit i una breu ressenya amb el seu argument. Tots aquests llibres formen part del fons de la Biblioteca i els podeu venir a buscar. 

Participa a la Bibliopanera!
12/12/2020

I per fer-ho, com hem anat fent en els darrers anys, sortejarem una panera molt especial entre els nostres usuaris. Cada vegada que utilitzin el servei de préstec podran omplir 1 casella de les 999 que té la llumineta que hem preparat i optaran a guanyar una gran Bibliopanera. 

No és la tradicional panera. No hi trobareu neules ni torrons sinó que és una panera plena de lectura amb una vintena de llibres, cd's, DVD's i altres productes per a tota la família.

Continua llegint...
Participa al 'Bingo de la Biblio'

Llegeix sis novel·les de diferents gèneres i entra en el sorteig d'un lot de llibres. 

12/12/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font engega El Bingo de la Biblio. Es tracta d'una iniciativa que convida a llegir novel·les de tots els gèneres, tot omplint un cartró que permet cantar línia o bingo. L'objectiu de l'activitat és el de convidar als usuaris a llegir novel·les d'aventures, de ciència ficció, eròtiques, de fantasia, històriques, d'humor, policíaques, romàntiques o de terror.

Continua llegint...
'Tales from Great Britain and Ireland' amb Sara Carline

L'activitat serà virtual i es portarà a terme l'11 de desembre. 

11/12/2020

Sara Carline serà l'encarregada de portar una nova activitat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Serà el proper divendres, 11 de desembre, a partir de les 7 de la tarda i amb format virtual. Amb el nom de Tales from Great Britain and Ireland explicarà contes de Gran Bretanya i Irlanda amb l'objectiu d'aprendre sobre la cultura britància i irlandesa amb històries i llegendes d'Escòcia, Anglaterra, Gal·les i Irlanda i alhora "aprenent anglès".

Continua llegint...
El Club de Lectura de Salut Mental serà en format virtual

Es farà el dijous 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre. 

10/12/2020

Cada any les Biblitoques d'Osona organitzen un Club de Lectura conjunt pel dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el mes d'octubre. Enguany l'activitat es va posposar per la Covid-19 i finalment s'ha decidit que es farà el proper dijous 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre i en format virtual. Els interessats en participar-hi s'han d'inscriure a la Biblioteca de Taradell que els facilitarà el codi per unir-se a la trobada.

Continua llegint...
Nou taller d'escriptura a la Biblioteca

Serà virtual i es farà el dijous 3 de desembre a la tarda. 

16/11/2020

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza un nou curs d'escriptura. En aquest cas serà virtual i anirà a càrrec del poeta i periodista cultural Esteve Plantada del Laboratori de Lletres. Es farà el dijous 3 de desembre de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

En aquest curs es busca que l'alumne experimenti amb eines per estimular la seva creativitat i es familiaritzi amb tècniques narratives bàsiques. Es posa èmfasi en el procés creatiu.

Continua llegint...
IV Jornades de Memòria Democràtica d’Osona

L'acte es farà el dijous 19 de novembre de les 12 a 2/4 de 2 del migdia i es podrà seguir i participar activament des de la plataforma Zoom.

15/11/2020

Taradell havia de ser la seu de les IV Jornades de Memòria Democràtica d'Osona que finalment, i a causa de la pandèmia, serà en format virtual i es podrà seguir per aquesta plataforma. D'aquesta manera, el proper dijous, 19 de novembre, es farà la xerrada virtual Espais de memòria democràtica i franquisme que anirà càrrec de Jordi Guixé i Coromines, director del'Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat, de la Universitat de Barcelona.

Continua llegint...
Fanàtics del teatre i de l'òpera

Accediu a lectures, visionats i audicions en exclusiva!

10/11/2020

Amb els noms de Fanàtics de l'òpera i Fanàtics del teatre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura inicia una sèrie de comunitats virtuals temàtiques que pretenen facilitar la trobada de les persones que volen compartir una afició o simplement aquelles que volen fer descobertes i conèixer àmbits nous. Cada comunitat estarà conduïda per un especialista en el tema, que anirà aportant continguts, proposant lectures, visionats i audicions per animar el diàleg entre els participants. Aquestes comunitats es desenvoluparan des del mes de novembre de 2020 i fins al juny de 2021 a través de Tellfy, una aplicació gratuïta de comunicació instantània que garanteix la protecció de les dades personals de tots el participants.

Continua llegint...
La Biblioteca redueix els serveis però es manté oberta

Es prorroga l'accés limitat a la Biblioteca fins al 23 de novembre.

30/10/2020

Davant de l'augment generalitzat de casos de COVID-19, a partir d'aquest divendres 30 d'octubre i fins al 23 de novembre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font realitzarà només el servei de retorn de documents i de prèstec de documents. L'accés a les sales i el servei d'Internet no està permès i han quedat suspeses les activitats. La Biblioteca però es manté oberta i amb el mateix horari. 

El servei de préstec mitjançant reserva i cita prèvia (recomenat), així com el de devolució de documents tindrà un funcionament similar al que es va portar a terme en l'anterior període de desconfinament. Es poden sol·licitar documents a través del formulari de cita prèvia, del telèfon 938 801 056, per correu electrònic escrivint a b.taradell@diba.cat i, també, via WhatsApp al 619 221 829.

Continua llegint...
twitter