Nova edició del cicle de projeccions del Centre Excursionista de Taradell

Núria Picas, el documental sobre la fatídica història de Sergi Mingote, Josep Maria Parareda i M. Rosa Aregall i Eloi Miquel protagonistes de la 39a edició

Dilluns, 06/05/2024

El mes de maig arriba una nova edició del Cicle de Projeccions que cada any organitza el Centre Excursionista Taradell i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Enguany és la 39a edició del cicle que comptarà amb quatre noves sessions i quatre documentals. Es faran els dies 10, 17, 24 i 31 de maig a 2/4 de 9 del vespre.

 

 I l'àliga vola. Sergi Mingote, K2 hivernal d'Albert Barceló Casals | 10 de maig 

Sergi Mingote K2

Sergi Mingote va perdre la vida al K2 en un fatídic accident el 16 de gener de 2021. L'alpinista català intentava fer l'ascensió al K2 hivernal en un projecte ambiciós que va acabar amb la vida del de Parets i de diferents companys en aquell luctuós gener del 21. Tres anys després, l'Albert Barceló ha pogut reunir la força i l'energia per acabar el documental que narra la darrera expedició del seu company i amic.

El documental parteix de la reflexió al voltant dels motius i de l'atracció pel risc en el món de l'alpinisme. Com ho viuen els familiars de la persona que decideix emprendre una expedició? Què els empeny a sobrepassar els mateixos límits i a plantejar-se reptes cada vegada més inassolibles?

K2 hivernal, l'última gesta de Mingote narrada per qui va ser el seu documentalista de capçalera. Barceló va acompanyar a Mingote en moltes de les seves expedicions i va relatar a través dels seus documentals totes les conquestes dels últims 25 anys.

 

Islàndia: Gel, aigua i foc amb Josep Maria Parareda i Maria Rosa Aregall | 17 de maig

Islàndia _ projecció Parareda

Un viatge a aquesta illa per conèixer la seva naturalesa única, on amb excursions i ascensions diverses ens endinsarem a paisatges inhòspits, desèrtics i volcànics on l'aigua el gel i el foc en son els protagonistes.





Ara o mai amb Núria Picas | 24 de maig

Núria Picas bona
La Núria Picas és atleta professional de curses de muntanya, especialitzada en la llarga distància. Ostenta podis arreu del món, destacant cinc victòries a la Salomon Ultra Pirineu, doble campiona de l'Ultra Trail World Tour i un primer lloc a la Ultra Trail del Montblanc, el somni de qualsevol corredor de llarga distància. Picas ha publicat dos llibres Córrer per ser lliure (Columna 2015) i Ara o Mai (Columna 2017). 

 



La Puna màgica: bickepacking a la ruta dels sis mil amb Eloi Miquel | 31 de maig

La puna màgicaEls catalans Sònia Colomo i Eloi Miquel són els autors de La Puna Màgica: bickepacking a la ruta dels sis mil. La parella ha estat dos anys pedalant sense parar recorrent tot el continent americà aconseguint fites històriques en la modalitat de bikepacking.

Colomo i Miquel són una parella de catalans apassionats de l'aventura, de la muntanya i de la bicicleta que fa 2 anys van decidir capgirar les seves vides per complir el somni de pedalar les millors rutes de muntanya del món. Van vendre el poc que tenien, van deixar les feines, els amics i la família per emprendre una nova vida sobre rodes que els portaria a descobrir alguns dels racons més inhòspits i salvatges d'aquest meravellós món. Junts van començar el projecte Wheelprint Stories que tenia com a objectiu principal transmetre les seves vivències de la manera més honesta, transparent i humil possible. Amb aquests dos anys han creuat Canadà i Estats Units completant el que es coneix com la Triple Corona de les rutes de muntanya més dures d'Amèrica del Nord; han creuat la península de Baixa Califòrnia i Mèxic on a més van escalar les muntanyes més altes del país; han descobert la Guatemala més indígena, han recorregut tota la serralada dels Andes des de Colòmbia fins a Argentina passant per Ecuador, Perú, Bolívia i Xile i han creuat Espanya i Marroc escalant també les muntanyes més altes de la Península i del nord d'Àfrica.

Aventures i anècdotes per explicar en tenen mil, però si han d'escollir una aventura per emmarcar, aquesta és la Ruta de los Seismiles; una travessa d'autosuficiència per la puna d'Atacama que els va portar a recórrer més de 1.400km entre volcans de més de 6.000 metres d'alçada, per una de les zones més hostils, salvatges i solitàries d'Argentina. Perquè us pugueu fer una idea de la complexitat de la ruta, van haver de carregar 20 dies de menjar per la part nord i 11 dies per la part sud, 12 litres d'aigua cada un i combustible per poder cuinar, a més de roba, material per acampar i dormir i dispositius electrònics per poder-ho documentar.