Nova edició del cicle de projeccions del Centre Excursionista de Taradell

Núria Picas, el documental sobre la fatídica història de Sergi Mingote, Josep Maria Parareda i M. Rosa Aregall, protagonistes de la 39a edició

Dissabte, 18/05/2024

El mes de maig arriba una nova edició del Cicle de Projeccions que cada any organitza el Centre Excursionista Taradell i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Enguany és la 39a edició del cicle que comptarà amb quatre noves sessions i quatre documentals. Es faran els dies 10, 17, 24 i 31 de maig a 2/4 de 9 del vespre.

 

 I l'àliga vola. Sergi Mingote, K2 hivernal d'Albert Barceló Casals | 10 de maig 

Sergi Mingote K2

Sergi Mingote va perdre la vida al K2 en un fatídic accident el 16 de gener de 2021. L'alpinista català intentava fer l'ascensió al K2 hivernal en un projecte ambiciós que va acabar amb la vida del de Parets i de diferents companys en aquell luctuós gener del 21. Tres anys després, l'Albert Barceló ha pogut reunir la força i l'energia per acabar el documental que narra la darrera expedició del seu company i amic.

El documental parteix de la reflexió al voltant dels motius i de l'atracció pel risc en el món de l'alpinisme. Com ho viuen els familiars de la persona que decideix emprendre una expedició? Què els empeny a sobrepassar els mateixos límits i a plantejar-se reptes cada vegada més inassolibles?

K2 hivernal, l'última gesta de Mingote narrada per qui va ser el seu documentalista de capçalera. Barceló va acompanyar a Mingote en moltes de les seves expedicions i va relatar a través dels seus documentals totes les conquestes dels últims 25 anys.

 

Islàndia: Gel, aigua i foc amb Josep Maria Parareda i Maria Rosa Aregall | 17 de maig

Islàndia _ projecció Parareda

Un viatge a aquesta illa per conèixer la seva naturalesa única, on amb excursions i ascensions diverses ens endinsarem a paisatges inhòspits, desèrtics i volcànics on l'aigua el gel i el foc en son els protagonistes.





Ara o mai amb Núria Picas | 24 de maig

Núria Picas bona
La Núria Picas és atleta professional de curses de muntanya, especialitzada en la llarga distància. Ostenta podis arreu del món, destacant cinc victòries a la Salomon Ultra Pirineu, doble campiona de l'Ultra Trail World Tour i un primer lloc a la Ultra Trail del Montblanc, el somni de qualsevol corredor de llarga distància. Picas ha publicat dos llibres Córrer per ser lliure (Columna 2015) i Ara o Mai (Columna 2017). 

 



A pulmó de Sergi Mingote i dirigit per Albert Barceló | 31 de maig

A pulmó Sergi Mingote

Documental dirigit per Albert Barceló que que mostra l'ascensió de Sergi Mingote a 6 cims de 8000 en un any i sense l'ajuda d'oxigen. Una història de superació, de valors, de reptes i somnis. És el documental que complementa el llibre del mateix nom, publicat per Ediciones Desnivel, on explica de manera molt amena les seves vivències i experiències durant el seu repte a Himàlaia 2X3X8000. En 367 dies, Mingote va fer cim a 6 vuitmils: Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat i Gasherbrum II sense l'ajuda d'oxigen artificial. A Pulmó, el documental, mostra l'essència de l'ascenció a aquests 6 vuitmils, a l'hora que explica el projecte inclusiu i solidari que hi ha al darrera.