Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Hora del conte: 'Plou i fa dol' amb Ada Cusidó
20/10/2020

Aquest dimarts, 20 d'octubre, torna l'Hora del conte a la Biblioteca de Taradell i ho farà amb Ada Cusidó. La rondallaire i actriu serà l'encarregada de portar a terme Plou i fa dol, un conte de titelles que parla del dol en els infants i que es podrà escoltar a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

"Sembla que tot, un dia o altre, s´acaba. S´acaben les galetes de l´àvia de tant bones com son, s´acaba la pluja d´un dia de tempesta d´estiu, s´acaben els llibres emocionants, s´acaben les col·leccions de cromos... La vida....també s'acaba. Però la vida és vida i està farcida d´experiències que sempre es recordaran encara que un dia deixem de ser-hi".

Continua llegint...
'Els primers anys de futbol a Taradell' en una exposició la Biblioteca
17/10/2020

Del 15 al 31 d'octubre es pot veure al vestíbul de la Biblioteca una mostra de fotografies antigues sobre els primers anys de futbol a Taradell i fins a l'any 1973. La mostra, que consta amb un cententar d'imatges, s'ha elaborat amb motiu de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que enguany s'ha dedicat a l'ascens a Primera Regional de la UD Taradell. 

A l'exposició s'hi poden veure les plantilles dels primers equips de futbol que hi va haver a Taradell, amb el nom de Genisencs o d'Avantguardistes; també els jugadors que formaven part dels campionats d'empresa que es van fer quan no hi havia futbol a Taradell o les primeres plantilles de la UD Taradell, que es va fundar l'any 1947.

Continua llegint...
'Un llibre de contes' sorgit del Taller d'Escriptura Creativa de la Biblioteca de Taradell

Quan les portes de la biblioteca de Taradell deixen passar un grup de literatura liderat per l'escriptora Maria Rosa Nogué, pot passar qualsevol cosa. Però en aquest cas no passa qualsevol cosa, surt Un llibre de contes

13/10/2020

Es tracta d'un recull de contes "fets amb molt d'amor i amb intenció de fer-vos passar una bona estona" realitzats per escriptors professionals com Maria Rosa Nogué o Xavi Ruiz, director de la Revista de Vic i també de Jaume Garolera, Cinta Gonzàlez, Rosa M. Ricart, Miquel Vivet, Ramon Baulenas, Alba Ortega, Maria Godayol, Mida Porta i Fàtima Izquierdo.

Ells són algunes de les persones que van participar al Taller d'Escriptura Creativa, organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i que va impartir Maria Rosa Nogué entre els mesos de febrer i març.

Continua llegint...
Inscripcions obertes per a la tretzena edició d'El Racó d'en Tià

Fins al 23 d'octubre es poden fer les inscripcions -a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a l'Ajuntament- per a la tretzena edició d'El Racó d'en Tià. 

11/10/2020

Del 28 d'octubre al 16 de desembre tornarà a la sala infantil de la Biblioteca de Taradell El Racó d'en Tià, un espai de trobada per a les famílies que està adreçat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol. L'activitat es portarà a termes els dimecres entre les 10 del matí i les 12 del migdia. En aquesta edició i davant l'actual situació es prendran mesures de seguretat i higiene anti-Covid19 i l'aforament serà limitat.

Continua llegint...
Club de Lectura: 'Les millors vacances de la meva vida' de Neus Canyelles
06/10/2020

Les millors vacances de la meva vida de Neus Canyelles és el llibre escollit per al Club de Lectura de Salut Mental que cada any es fa conjuntament amb les Biblioteques d'Osona i Osonament. Els interessats/ades a participar-hi ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, tot i que aquest no està previst que sigui fins el dijous 10 de desembre i en format virtual. Es tracta d'una novel·la que explica el relat d'una escriptora que es desperta a l'habitació d'un centre de salut mental.

Continua llegint...
Mariona Conde i Àngel Fabregat guanyen el 18è Solstici

Durant l'acte es va fer un petit homenatge a Roser Oller de Capell. 

03/10/2020

La 18a edició del Premi Literari Solstici ja té guanyadors. L'acte de lliurament que tradicionalment es feia mitjans de juny es va posposar a aquest dissabte, 3 d'octubre, a causa de la pandèmia. Els guanyadors d'aquesta edició han estat Mariona Conde, en prosa, i Àngel Fabregat, en poesia. També van guanyar, en la categoria Infantil - Premi Jordi Capell, Laia Reig, en poesia i Laia Sardà, en prosa i en la categoria, B de 13 a 17 anys, Jofre Cedó, en poesia i Pol Pérez, en prosa. 

En aquesta edició s'han presentat un total de 135 treballs (1 d'ells va ser desqualificat): 77 entre la categoria A (Infantil) i B (Juvenil) dels quals 14 de poesia i 63 de prosa, i en la categoria C (Adults) s'han presentat 57 treballs, 36 en prosa i 21 de poesia.

Continua llegint...
Dissabte es farà el lliurament de la 18a edició del Premi Literari Solstici

Un total de 135 opten a un dels vuit premis repartits en tres categories. 

25/09/2020

L'acte de lliurament de la 18a edició del Premi Literari Solstici es farà el proper dissabte, 3 d'octubre, a les 12 del migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, dels membres del jurat, de Xavier Capell, en representació de la família Capell Oller i també amb un representant d'Òmnium Cultural. 

Continua llegint...
La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l'ascens del Taradell a Primera Regional (1973)
24/09/2020

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participarà per cinquè any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017), de l'Agrupament Rocaguinarda (2018) i de l'Esbart Sant Genís (2019), aquest any es reviurà l'ascens de la UD Taradell aconseguit l'any 1973 al camp del Ripoll. 

Amb el nom de El primer ascens de la UD Taradell a 1a regional es recuperaran unes imatges enregistrades per Joan Reig el 27 de maig de 1973. Aquell dia, el primer equip del club aconseguia per primera vegada en la seva història l'ascens a Primera Regional. En el darrer partit necessitava guanyar el Ripoll a domicili i un gran nombre d'aficionats es van desplaçar a la capital ripollesa per donar suport a l'equip. Els blanc-i-blaus, entrenats per Joan Roma, van guanyar per 1 a 3 i després de celebrar el títol de campions al camp, van ser rebuts a Taradell per un gran nombre de seguidors.

Continua llegint...
Aquest divendres surt al carrer el primer lliurament d’un col·leccionable sobre Taradell

'L'Abans: Recull gràfic de Taradell (1885-1979)' recopilarà un miler d'imatges, algunes d'elles inèdites, sobre el municipi.

22/09/2020

Aquest divendres surt al carrer el primer lliurament de L'Abans: Recull gràfic de Taradell (1885-1979), un col·leccionable amb fotografies representatives del municipi durant aquest període històric. És una obra editada per l'Editorial Efadós amb la col·laboració de l'Ajuntament de TAradell, l'Arxiu Fotogràfic i la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. La primera entrega, que es farà a totes les llibreries i punts de venda de premsa de Taradell, és gratuïta. 

La redacció dels textos ha anat càrrec de Míriam Martínez, Pep Bosch, Eva Leucó i Laia Miralpeix i ha estat prologat per Antoni Pladevall i Arumí.

Continua llegint...
Reobertura de la Sala Infantil

A partir del 19 de setembre, tornem a obrir els dissabtes!

15/09/2020

El curs escolar també ha començat amb novetats a la Biblioteca de Taradell. Des d'aquest dilluns s'ha reoobert la Sala Infantil de la Biblioteca. A causa de la situació de la COVID-19 però, la normativa és la següent: 

  • L'ús de la mascareta és obligatori (a partir de 6 anys)
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat. 
  • Tots els llibres que es toquin (i no us emporteu a casa) shan de deixar al carro perquè hauran de passar una quarantena de 48 hores. 
  • Es poden fer servir els ordinadors (servei Internet i +)
  • Hi ha habilitada una zona d'Estudi
  • Heu de seguir les indicacions del personal de la Biblioteca.
Continua llegint...
twitter