Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Club de Lectura Jove: 'La noia de la caravana' de Xavier Gual
09/04/2021

Els membres del Club de Lectura Jove de la Biblioteca de Taradell es trobaran el 9 d'abril per comentar i debatre la novel·la de Xavier Gual La noia de la caravana. La trobada es farà a les 7 de la tarda i en format virtual, cal inscripció prèvia.

Es tracta d'un thriller juvenil, que aconsegueix mantenir la tensió des de la primera plana fins a l'última. A través del relat de diferents personatges, els lectors van descobrint el misteri que envolta el càmping abandonat del qual intenta fugir la Laura, la protagonista. Va guanyar el Premi Muntaner 2017.

Continua llegint...
Atena, nou servei de les Biblioteques públiques de Catalunya

A partir d'ara pots demanar qualsevol llibre de les biblioteques Públiques de Catalunya i el pots recollir a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

01/04/2021

El 18 de març va entrar en funcionament el Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques de Catalunya. Es tracta d'Atena, que unifica el fons de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques de Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida. 

El catàleg Atena facilita la integració del fons documental de totes les biblioteques públiques de Catalunya i l'accés dels documents als ciutadans.

Continua llegint...
Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell
30/03/2021

Us informem que, amb motiu de les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 1 d'abril al dilluns 5 d'abril, ambdós inclosos.La resta de dies de la setmana la Biblioteca estarà oberta en el seu horari habitual.

Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada del Centre Cultural Costa i Font. Perdoneu les molèsties i BONES VACANCES!

'Petites històries al replà de l'escala' de Maria Vilanova i Vila-Abadal, al Club de Lectura del mes de març

La sessió serà en format virtual i es comptarà amb la presència de l'autora.

25/03/2021

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell es trobaran el 25 de març a 2/4 de 8 del vespre per parlar i comentar sobre el llibre que hauran pogut llegir durant les darreres setmanes.

Es tracta de Petites històries al replà de l'escala, de Maria Vilanova i Vila-Abadal, un llibre publicat el 2014 en el qual l'autora ens narra la divertida història de la Secundina, una portera gens tafanera, però que ho sap tot sobre els veïns de l'escala. Ella mai no diu res… fins que un dia li demanen de fer un reportatge a la televisió sobre la seva feina.

Continua llegint...
La Biblioteca de Taradell se suma al Dia Mundial de la Poesia
21/03/2021

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració d'Alacant a L'Alguer, i de la Franja a Puigcerdà). 

Enguany s'ha escollit el poema No em despulleu de la poeta i artista Felícia Fuster de la qual es celebra la commemoració. Aquest poema el podeu trobar exposat a l'aparador de la Biblioteca i durant el diumenge, dia 21, a les Xarxes Socials de la Biblio.

Continua llegint...
Storytelling: 'Tales of Saint Patrick and Ireland'

La diada de Sant Patrici és una festa que se celebra a Irlanda, en honor al seu patró, el 17 de març. 

19/03/2021

Aprofitant aquesta festivitat, Sara Carline dedicarà l'Storytelling del mes de març a Sant Patrick. Serà el divendres, 19 de març a partir de les 7 de la tarda. Amb Tales of Saint Patrick and Ireland, Carline explicarà, en anglès, històries irlandeses per conèixer aquesta tradició. També es repassarà el vocabulari per ajudar en la comprensió de la festa i com és habitual, podreu comentar les històries i/o fer preguntes. 

L'activitat es farà en format virtual i cal inscripció prèvia per poder donar-vos l'enllaç de la trobada que serà a través de la plataforma Zoom.

Continua llegint...
Torna el 'Trivial de la Biblioteca' a les històries de l'Instagram de la Biblio

Des d'aquest dimecres, 17 de març i fins al 23 d'abril, es faran noves preguntes sobre Taradell. 

17/03/2021

El 17 de març del 2020, a l'inici del confinament per la Covid-19, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font conjuntament amb l'Arxiu Fotogràfic, iniciaven El Trivial de Taradell, un joc de preguntes que es podien trobar i respondre a les històries de l'Instagram. 

Es va fer fins al 23 d'agost quan, coincidint amb la festa major, es va fer l'acte final. A partir de llavors es va començar a treballar amb portar aquesta iniciativa en un joc de taula, i el desembre passat naixia el Juga-t'ho. El joc de Taradell.  

Continua llegint...
'Margarideta lleva't de matí' amb Marta Catalán al primer Petits Lectors del 2021

L'activitat està adreçada a famílies amb nadons de 0 a 3 anys. 

15/03/2021

El proper 15 de març torna el Petits Lectors i ho farà amb Margarideta lleva't de matí de Marta Catalán, de De Viva Veu. L'activitat comptarà amb contes i cançons populars catalanes i es podrà veure a les Xarxes Socials de la Biblioteca a partir de 2/4 de 7 de la tarda. 

Amb la Margarideta lleva't de matí ens despertarem a un nou dia plè de sorpreses. Coneixerem un burriquet, una mosca, un pescador, ocells de mil colors, gripaus i un nen aventurer. Viurem, cantarem i jugarem aventures fins que la Margarideta es llevi de matí. Acompanyament d'un acordió diatònic, objectes i petits titelles.

image @bibliotaradell       image facebook.com/BibliotecaTaradell    image @bibliotaradell

Inscripcions obertes pel curs d'escriptura narrativa amb Maria Rosa Nogué

Quins són els principals mecanismes per a la narració d'històries? Quines són les tècniques que tenen en comú el conte i la novel·la? 

15/03/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza un nou Taller d'Escriptura Creativa amb Maria Rosa Nogué, de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Es tracta de la continuació del curs que es va realitzar durant la primavera passada. Es farà tots els dilluns de les 6 de la tarda a les 8 del vespre,en format virtual, entre el 15 de març i el 10 de maig. Les inscripcions ja estan obertes i s'han de fer al taulell de préstec de la Biblioteca i el preu total del curs és de 40 euros.

Continua llegint...
VÍDEO: IV Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

Es va poder seguir per webminari via Zoom.

10/03/2021

El 19 de novembre de 2020 es van realitzar les IV Jornades de Memòria Democràtica d'Osona amb la conferència Espais de memòria democràtica i franquisme de Jordi Guixé i Coromines, director de l'Observatori Europeu de memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona. També van intervenir Núria Arau, Consellera Comarcal de Cultura i Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Taradell. 

Continua llegint...
twitter