Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Recepció dels alumnes de l'intercanvi Taradell-Réole
Del 7 al 12 d'abril 26 d'alumnes francesos de La Réole visitaran Taradell. 
Són els alumnes que estan d'intercanvi amb els estudiants de francès de 4t d'ESO de l'INS Taradell que van visitar les terres franceses a principis de març. El dijous 11 d'abril es farà a la Biblioteca de Taradell, un acte que servirà per acomiadar els alumnes i professors francesos que tenen entre 14 i 15 anys i estan estudiant espanyol. Aquesta activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i es projectaran imatges de l'estada dels alumnes de l'INS Taradell a França, un vídeo en el qual es donarà a conèixer l'Institut francès i la regió i també hi haurà parlaments a càrrec de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, del director de l'Institut, Àngel Pozas, del professor Jordi Codinachs i de  Maguy Lepais, representant de l'Institut de La Reóle. L'acte està obert a tota la població. 
Ja pots visitar l'exposició Abril Poètic 2019
Des d'aquest dilluns, 1 d'abril, el vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'ha omplert de colors.
En el marc del projecte Abril Poètic que es porta a terme des del 2005 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, des d'aquest dilluns es pot visitar una exposició de poemes de diversos poetes taradellencs i poetesses taradellenques amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Enguany compta amb la participació de 19 poetes locals: Lídia Arimany, Assumpció Camprodon, Carme Casadevall, Rosa Codina, Eloi Creus, Lola Hosta, Frederic Jané, Carme López, Guifré Lucas, Lluís Mauri, Mercè Naudi, Noèlia Pérez, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Maria Sallés, Rita Sañé, Miquel Vivet i Mercè Voltas.
Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Tornar al bosc: les feines dels bosquerols' de Josep Cot i Antoni Gimeno
Les feines dels bosquerols, els productes, i la vida als boscos catalans són l'argument del llibre de Josep Cot i Antoni Gimeno.

Tornar al bosc: les feines dels bosquerols és el títol del llibre que recull saviesa popular i entrevistes que Josep Cot i Antoni Gimeno han anat fent durant més de trenta anys d'anys per tot el país. Compte també amb il·lustracions de Judit Roma. La presentació del llibre a Taradell es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el 12 d'abril a 2/4 de 8 del vespre. Anirà a càrrec dels propis autors i d'Eduard Botey, director del Parc Natural de Montesquiu.

Veure entrada completa
'Nepal, un país de contrastos' amb Martí Erra i Maria Escolà
Martí Erra i Maria Escolà seran els encarregats de tancar el cicle de projeccions que durant el mes de març s'ha fet a la Biblioteca de Taradell sobre el Nepal en el marc del projecte De Biblioteca a Biblioteca, de país a país.

La xerrada-projecció serà aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre, i porta per nom Nepal: un país de contrastos. Erra i Escolà són mestres d'educació especial i d'educació física respectivament, que comparteixen la passió de conèixer cultures, móns i llocs nous: “Gran part del nostre temps lliure, sempre que podem, el dediquem lluny de casa per descobrint noves realitats”, expliquen.

Veure entrada completa
Presentació del tercer volum de la col·lecció 'Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria'
El dissabte 6 d'abril a les 11 del matí a la Biblioteca de Taradell es farà la presentació del 3r volum del llibre Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria

Coordinat per Salvador Solagran, en aquesta edició el volum consta de set articles i com a novetat, les imatges són amb color. Xavier Burillo ha escrit La música coral a Taradell; Laia Miralpeix Josep Ricart Maimir. L'escultor social i del poble; Antoni Pladevall i Font parla sobre Els Vilademany i Taradell. Míriam Martínez sobre Les masies de Taradell. Intent d'una nova municipalitat; Marta Lloret sobre el Patrimoni Cultural i natural de Taradell. Mapa de patrimoni; Marc Güell escriu Una ràdio pionera mentre que Francesc Marxant mostra una sèrie de fotografies sobre La Villa Maria.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell rep dues tauletes pels seus usuaris
La Diputació de Barcelona ha posat en marxa un projecte per afavorir l'ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques, sobretot entre la gent gran i els infants.

A partir d'ara mentre estiguis a la biblioteca pots demanar una tauleta per navegar per Internet, mirar el correu, utilitzar les aplicacions de la Xarxa de Biblioteques, llegir a l'eBiblio, gestionar les teves xarxes socials…Si tens més de 14 anys hauràs de dur el carnet de la biblioteca i el DNI; si ets menor de 14 anys, a més de dur el carnet de la biblioteca hauràs de venir amb la mare, pare o tutor. Amb aquest nou material es vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l'escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l'espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d'accés a Internet.

Veure entrada completa
Laboratori de Lectura en família: 'El llop ha tornat'
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font et proposa un nou Laboratori de Lectura. 

Es tracta d'El llop ha tornat que es portarà a terme el divendres 5 d'abril a 2/4 de 6 de la tarda. Cal inscripció prèvia ja que les places són limitades. Aquesta és una activitat per a infants de 4 a 9 anys acompanyats d'una persona adulta.

En aquest laboratori de lectura, els petits podreu explorar al voltant de la literatura i les històries a través de llibres, gaudint d'il·lustracions i de textos però sobretot creant! Anirà a càrrec de Montse Mondelo, bibliotecària de la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell.

Veure entrada completa
Dia Mundial de la Poesia
Com cada 21 de març, la Biblioteca de Taradell celebra el Dia Mundial de la Poesia.

L'any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions presencials i/o a través de la xarxa amb l'objectiu de difondre el fet poètic: des de lectures de poemes fins a l'edició d'un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l'ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.

Veure entrada completa
'Papallones', poemes musicats de Joana Raspall
A l'abril, la Biblioteca de Taradell s'omple de poesia. 

El dimecres 10 d'abril a 2/4 de 6 de la tarda a la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell es portarà a terme Papallones, una activitat en la qual els assistents podran escoltar petits poemes musicats de Joana Raspall a càrrec de Carles Cuberes. 

Amb la poesia de Joana Raspall les paraules obren les seves ales i agafen embranzida cap al cel. Papallones és una selecció de poemes deliciosos amb música original. L'amistat, la diversitat, l'autoestima, el respecte... valors que basteixen un espectacle de música, poesia i sobretot, sensibilitat i tendresa.

Veure entrada completa
Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil amb una Hora del conte especial
El dimarts 2 d'abril es celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil per commemorar el naixement de l'escriptor danès, Hans Christian Andersen, creador de contes com L'aneguet lleig, La sireneta, El soldadet de plom, entre d'altres.

Per aquest motiu, el proper dimarts a 2/4 de 6 de la tarda i a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es portarà a terme una Hora del conte especial amb el conte L'aneguet lleig. L'activitat està adreçada a nens i nenes de P3, P4, P5 i 1r.

L'aneguet lleig és un dels contes més populars de Hans Christian Andersen publicat el 1843. L'èxit de la història va propiciar la seva adaptació a diversos formats, incloent un musical i un curt de dibuixos animats.

Veure entrada completa