Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Els serveis virtuals de les biblioteques, a l’abast de tothom

Si ets resident a Catalunya i no tens carnet de les biblioteques, ara tu també pots accedir als serveis virtuals de les biblioteques.

24/03/2020

A partir d'aquest dilluns, la Diputuació de Barcelona ha obert els serveis virtuals de les biblioteques a tothom. Es tracta de la plataforma de préstec digital eBiblio Catalunya, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes; les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l'In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o l'hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Continua llegint...
Tornen 'Els Vespres Malgastats' a les Biblioteques d'Osona <br><strong>AJORNAT</strong>

La Biblioteca de Taradell participa, per tercer anys consecutiu, al cicle de poesia catalana contemporània i art visual. 

24/03/2020

La setmana passada, a la Biblioteca Municipal de Manlleu - BBVA va començar la tercera edició d'Els Vespres Malgastats, una activitat organitzada per les Biblioteques públiques d'Osona amb l'objectiu de fer present i accessible la poesia a la comarca i descentralitzar-la de Barcelona. 

Continua llegint...
NOVA DATA El Premi Literari Solstici recupera la categoria de Joves i augmenta la dotació econòmica
22/03/2020

El Premi Literari Solstici arriba a la majoria d'edat i ho fa amb diverses novetats. Una d'elles és la recuperació de la categoria de Joves, d'entre 13 i 17 anys. D'aquesta manera s'afegeix a la categoria A o premi Infantil Jordi Capell, oberta a nens i nenes fins a 12 anys i la C, a partir de 18 anys. Una altra de les novetats és l'augment de la dotació econòmica en la categoria C, amb 500 euros pel primer premi tant de prosa com de poesia i de 300, pels segons premis de les dues modalitats. El premi de les categories A i B serà un lot de llibres pels primers classificats. També presenta novetats el jurat, amb dues noves incorporacions: Marta Ramírez i Baró i Aniol Florensa i Tort seran els encarregats de decidir el veredicte juntament amb Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Montse Morcillo i Vivet, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera González i Lluís Rovira Masnou. L'acte de lliurament de premis serà, en una data per determinar, a la tardor a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

'Petit o gran' al primer Petits Lectors del 2020

Es farà a la sala Infantil de la Biblioteca el dimarts 24 de març a 2/4 de 6 de la tarda. 

20/03/2020

Durant tres cops a l'any, la sala Infantil de la Biblioteca programa activitats adreçades als nens i nenes de 0 a 3 anys en el marc del projecte Petits Lectors. La primera sessió del 2020 anirà a càrrec d'Albert Vinyes, es farà el 28 d'abril i porta per nom Petit o gran. Es tracta d'un espectacle-experiència en el qual en Betu arriba amb la seva maleta, vestit de persona normal. Tot jugant amb els conceptes de petit o gran es transforma en pallasso davant dels nens i nenes. Les sabates són molt grans... però la corbata és petita! i el nas?

Continua llegint...
21 de març, Dia Mundial de la Poesia

L'any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia.

19/03/2020

Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions presencials i/o a través de la xarxa amb l'objectiu de difondre el fet poètic: des de lectures de poemes fins a l'edició d'un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l'ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.

Continua llegint...
Juga al Trivial de Taradell

Ets una bona taradellenca? Ets un bon taradellenc? Et posem a prova!

17/03/2020

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i de l'Arxiu Fotogràfic hem creat 'El trival de Taradell'. Es tracta d'un joc que es penjarà a les històries de l'Instagram de la Biblioteca (@bibliotaradell) amb l'objectiu de divulgar i ampliar el coneixement de Taradell en tots els seus aspectes. Hi haurà preguntes sobre història, espai físic, actualitat, literatura, esports, entitats, llegendes i tradicions del municipi. 

La temàtica és molt variada i s'ha intentat que hi hagi diferents graus de dificultat: així hi ha preguntes que sabran especialment els més grans, d'altres que les sabran els més petits, d'altres que les sabrà tothom i d'altres que potser no les sabrà ningú. D'aquesta manera s'estableix un feed-back intergeneracional que pot resultar molt interessant.

Continua llegint...
Dia de la Poesia Catalana a Internet

Aquest dimarts, 17 de març, se celebra el Dia de la Poesia Catalana a Internet

15/03/2020

Des de la Biblioteca de Taradell ens afegim a la celebració del Dia de la Poesia Catalana a Internet, una iniciativa del portal de literatura catalana a Internet, LletrA, que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n'és de valorada i estimada per les seves lectores i lectors. La iniciativa va sortir el 2011 i des de llavors, cada 17 de març es fa una crida a emplenar la xarxa de versos catalans.

Com participar-hi?

Continua llegint...
Actualització automàtica de la data de venciment de préstecs

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona avisa que: 

14/03/2020

Com a mesura per contenir l'expansió del COVID-19, des del 13 de març les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona romandran tancades.

En relació a aquest tancament:

  • Els documents que tens en préstec pots conservar-los a casa fins que les biblioteques puguin reobrir. Ampliem el termini de retorn dels documents prestats fins al 21 d'abril (excepte en el cas d'aquells documents que ja estaven reclamats). Si reps algun avís de retorn de documents, no en facis cas durant aquest temps.
Continua llegint...
La Biblioteca de Taradell romandrà tancada fins al 26 de març

L'Ajuntament de Taradell activa un seguit de mesures per evitar el conatgi del Coronavirus. 

12/03/2020

Aquest dijous al migdia l'alcaldessa de Taradell Mercè Cabanas ha emès un BAN informatiu en el qual ordena el tancament dels equipaments municipals, entre elles la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, i suspendre totes les activitats programades des de divendres 13 de març fins al dijous 26 de març. Aquests tancaments i suspensió es podran prorrogar pel termini que sigui necessari en funció de l'evolució de l'alerta sanitària provocada pel virus Covid-19

Podeu retornar els materials fent ús de la bústia de retorn 24 h.

ACTE SUSPÈS. 'La filla del rellotger' de Kate Morton al Club de Lectura del mes de març
06/03/2020

Els membres del club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es reuniran el dilluns 30 de març per comentar i debatre la novel·la La filla del rellotger, una obra de Kate Morton. La coordinació del Club de Lectura anirà a càrrec de Pasqual Bernat.

Narrada per diverses veus al llarg del temps, La filla del rellotger és la història d'un assassinat, un misteri i un robatori, i també una reflexió sobre l'art, la veritat i la bellesa, l'amor i la pèrdua. Per les seves pàgines corre, com l'aigua d'un riu, la veu d'una dona lliure dels lligams del temps, el nom de la qual ha caigut en l'oblit: Birdie Bell, la filla del rellotger, l'única persona que va veure el que va passar.

Continua llegint...
twitter