Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Llibre o pel·li?

Són moltes les pel·lícules que s'han fet a partir d'un llibre. El cinema sempre ha tingut una font d'inspiració en la literatura des dels seus orígens i Hollywood ha buscat en molts best sellers, la inspiració per crear productes cinematogràfics.  

07/01/2021

Hi ha bones o adaptacions més dolentes, i també interpretacions amb més o menys èxit... però a vegades les pel·lícules fins i tot poden ser millors que les novel·les. Sovint després de veure una pel·lícula, potser tenim ganes de llegir la novel·la en la qual esta basada.

Continua llegint...
Horaris de la Biblioteca durant les Festes de Nadal

Durant les festes de Nadal la Biblioteca Antoni Pladevall i Font mantindrà l'horari habitual d'obertura amb alguna modificació.

06/01/2021

La Biblioteca de Taradell tancarà els dies 25 i 26 de desembre de 2020, 1, 2 i 6 de gener de 2021 mentre que els dijous 24 i 31 de desembre de 2020 i el dimarts 5 de gener de 2021 la Biblioteca obrirà només el matí (de 10 a 13.30). A la resta de dies, l'horari no canvia. Perdoneu les molèsties. 

Tot l'equip de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us desitja unes Bones Festes!

 

Vine a buscar la carta per als Reis Mags!

Com cada any, pots passar per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a recollir la carta per escriure als Reis Mags d'Orient que ha editat el Servei de Biblioteques.

06/01/2021

Des de fa uns dies, ja tenim a la vostra disposició la carta  per tal que pogueu enviar els vostres desitjos a Melcior, Gaspar i Baltasar perquè el dia 5 de gener es compleixin els vostres somnis.

La il·lustració de la carta ha estat realitzada per la taradellenca Anna Aparicio Català, que també ha pensat en deixar un espai per demanar els llibres que vulguis.

No t'oblidis de demanar-ne!

Continua llegint...
Aquestes Festes regala 'Juga-t'ho. El joc de Taradell'

Es podrà comprar a la Biblioteca Antoni Pladevall o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell. 

05/01/2021

Juga-t'ho, el joc de Taradell arriba en forma de joc de taula després de triomfar a Instagram durant el confinament per la Covid-19. Durant cinc mesos i a través de les històries d'aquesta  xarxa social de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font (@bibliotaradell), Laia Miralpeix, coordinadora de l'Arxiu Fotogràfic, plantejava deu preguntes diàries sobre diverses temàtiques relacionades amb Taradell amb l'objectiu de difondre el fons fotogràfic de l'Arxiu i la Col·lecció Local de la Biblioteca.

Continua llegint...
Cinquena edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó

Les fotografies es podran enviar entre el 5 i el 8 de gener. 

05/01/2021

El foc, el fum i l'olor de les atxes contribueixen a crear un ambient màgic per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Per cinquè any consecutiu, el Grup de Recerca Local de Taradell conjuntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió de Reis de Taradell, organitzen un concurs d'Instagram coincidint amb la Cavalcada de Reis, la tarda-nit del 5 de gener. Serà una cavalcada diferent però igualment les atxes hi han de ser presents. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original. Les atxes de barballó hauran de ser presents a la fotografia.

Continua llegint...
Hora del conte en anglès amb Ruskus Patruskus

El 29 de desembre Ruskus Patruskus tornarà de forma virtual a la Biblioteca per realitzar una Hora del Conte en anglès.

29/12/2020

En aquesta ocasió ens explicarà The headless monster: una activitat per encoratjar els alumnes a llegir en anglès. En ella ls infants descobriran que els llibres en anglès no són pas tan difícils d'entendre i que, a més, són divertits i emocionants!

Continua llegint...
INNOCENTADA La biblioteca de Taradell serà un dels escenaris de la nova sèrie de TV3 que s’emetrà a la primavera

La sèrie, titulada ‘Veïns', comptarà amb 10 capítols i Julio Manrique en serà el protagonista principal.

28/12/2020

TV3 ja ha començat el rodatge de la sèrie que s'emetrà a la cadena durant la tardor. Veïns', així es titula la ficció que s'està rodant aquests dies a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, un dels centres neuràlgics de la trama. Per a la producció de la sèrie, TV3 compta amb la col·laboració de Diagonal TV i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Continua llegint...
'Contes a la vora del foc' amb Jeep Gasulla

Torna l'Hora del Conte a la Biblioteca, en format virtual!

17/12/2020

El proper dijous, 17 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, Jeep Gasulla serà el protagonista de l'Hora del Conte a la Biblioteca i amb Contes a la vora del foc ens proposa descobrir perles de la saviesa popular, llegendes, contes i cançons que durant molt de temps han reviscut a través de la transmissió horal. Contes, cançons i llegendes per escoltar a la vora del foc!

L'activitat es podrà seguir a través del compte d'Instagram de la Biblioteca (@bibliotaradell).

Troba el llibre amagat!

Des de la Biblioteca de Taradell et proposem un nou joc que podràs seguir a través de les històries d'Instagram i de Facebook. 

12/12/2020

Amb el nom del #Llibre Amagat, cada dia haureu d'endevinar quin llibre s'amaga a través de lletres desordenades. Cada matí us presentarem una nova proposta on trobareu diverses lletres que haureu d'ordenar per trobar el nom del llibre amagat. La única pista que es donarà és el nombre total de paraules que conté el títol del llibre. (L'endemà us donarem la resposta per si no l'heu aconseguit resoldre o per saber si l'heu encertat). 

A banda de conèixer el títol del #LlibreAmagat també us direm qui l'ha escrit i una breu ressenya amb el seu argument. Tots aquests llibres formen part del fons de la Biblioteca i els podeu venir a buscar. 

Participa a la Bibliopanera!
12/12/2020

I per fer-ho, com hem anat fent en els darrers anys, sortejarem una panera molt especial entre els nostres usuaris. Cada vegada que utilitzin el servei de préstec podran omplir 1 casella de les 999 que té la llumineta que hem preparat i optaran a guanyar una gran Bibliopanera. 

No és la tradicional panera. No hi trobareu neules ni torrons sinó que és una panera plena de lectura amb una vintena de llibres, cd's, DVD's i altres productes per a tota la família.

Continua llegint...
twitter