La Biblioteca de Taradell s'estrena divendres amb el projecte Debat a bat.
El primer Debat a bat dels tres que es faran aquest any a la Biblioteca Antoni Pladevall s'anomena Allò que no es veu i està adreçat a nois i noies de 12 a 16 anys.Aquest taller servirà per descobrir els àlbums il·lustrats com a element de dinamització i descoberta a noves formes de lectura i escriptura. Un univers on art, literatura i filosofia es donen la mà.
Veure entrada completaEs tracta d'un llibre, coordinat per Salvador Solagran, que engloba set monografies, estudis i articles de temàtica taradellenca.
El llibre és una continuació dels dos primers volums amb la iniciativa de fomentar la recerca, participar i realitzar treballs d'investigació en la història, idees i propostes sobre Taradell. Segons Solagran "després de tres volums ja s'han publicat 24 articles amb la col·laboració de més de 20 autors diferents". Per la seva banda, el regidor de Cultura Santi Estragués va destacar la consolidació d'un projecte que "ens ajuda a preservar i donar constància de què som, què fem i d'on venim" mentre que Verdaguer va dir que "hi ha molta gent capaç de fer articles de molta qualitat" esperant, va dir, "que aquest projecte tingui una llarga continuïtat".
Veure entrada completaTornar al bosc: les feines dels bosquerols és el títol del llibre que recull saviesa popular i entrevistes que Josep Cot i Antoni Gimeno han anat fent durant més de trenta anys d'anys per tot el país. Compte també amb il·lustracions de Judit Roma. La presentació del llibre a Taradell es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el 12 d'abril a 2/4 de 8 del vespre. Anirà a càrrec dels propis autors i d'Eduard Botey, director del Parc Natural de Montesquiu.
Veure entrada completaLa xerrada-projecció serà aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre, i porta per nom Nepal: un país de contrastos. Erra i Escolà són mestres d'educació especial i d'educació física respectivament, que comparteixen la passió de conèixer cultures, móns i llocs nous: “Gran part del nostre temps lliure, sempre que podem, el dediquem lluny de casa per descobrint noves realitats”, expliquen.
Veure entrada completaCoordinat per Salvador Solagran, en aquesta edició el volum consta de set articles i com a novetat, les imatges són amb color. Xavier Burillo ha escrit La música coral a Taradell; Laia Miralpeix Josep Ricart Maimir. L'escultor social i del poble; Antoni Pladevall i Font parla sobre Els Vilademany i Taradell. Míriam Martínez sobre Les masies de Taradell. Intent d'una nova municipalitat; Marta Lloret sobre el Patrimoni Cultural i natural de Taradell. Mapa de patrimoni; Marc Güell escriu Una ràdio pionera mentre que Francesc Marxant mostra una sèrie de fotografies sobre La Villa Maria.
Veure entrada completaA partir d'ara mentre estiguis a la biblioteca pots demanar una tauleta per navegar per Internet, mirar el correu, utilitzar les aplicacions de la Xarxa de Biblioteques, llegir a l'eBiblio, gestionar les teves xarxes socials…Si tens més de 14 anys hauràs de dur el carnet de la biblioteca i el DNI; si ets menor de 14 anys, a més de dur el carnet de la biblioteca hauràs de venir amb la mare, pare o tutor. Amb aquest nou material es vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l'escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l'espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d'accés a Internet.
Veure entrada completaEs tracta d'El llop ha tornat que es portarà a terme el divendres 5 d'abril a 2/4 de 6 de la tarda. Cal inscripció prèvia ja que les places són limitades. Aquesta és una activitat per a infants de 4 a 9 anys acompanyats d'una persona adulta.
En aquest laboratori de lectura, els petits podreu explorar al voltant de la literatura i les històries a través de llibres, gaudint d'il·lustracions i de textos però sobretot creant! Anirà a càrrec de Montse Mondelo, bibliotecària de la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell.
Veure entrada completaL'any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions presencials i/o a través de la xarxa amb l'objectiu de difondre el fet poètic: des de lectures de poemes fins a l'edició d'un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l'ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.
Veure entrada completa