Presentació del llibre 'Serrallonga: biografia inèdita' de Ricard Dilmé

Un nou i diferent viatge, farcit de descobertes, a l'univers d'en Joan de Serrallonga.

Dijous, 09/05/2024

El Fons de Bandolerisme de la Biblioteca s'amplia constantment amb noves adquisicions. La darrera ha estat la de llibre Serrallonga. Biografia inèdita de Ricard Dilmé. 

El seu autor vindrà a la Biblioteca de Taradell el proper dijous 9 de maig per fer la presentació del llibre. Serà a partir de les 7 de la tarda.

La biografia inèdita d'en Serrallonga permet descobrir aspectes no coneguts de la seva vida; mostra un nou retrat del personatge a través de la lectura acurada del seu llarg procés judicial. El llibre fa un viatge cap als indrets que va trepitjar el bandoler, més enllà dels territoris coneguts de les Guilleries: des del Vallès fins a Barcelona, les planes de l'Empordà, Osona, el Ripollès, el Conflent i més enllà de la ratlla de França. Per tant, copsem una nova visió de l'espai on es va moure en Serrallonga, des de masos, pobles, camins, per on voltava i fugia.

La seva vida trepidant, entre la violència i la supervivència, i unes accions fins ara desconegudes arreu del territori català, no la podríem entendre sense conèixer el seu entorn, els homes que el protegien, els companys de les malifetes i les dones que l'acompanyaren. Entendre la vida d'un bandoler com en Serrallonga és veure de prop la seva vida quotidiana, acompanyat de la seva quadrilla: com vestien, què menjaven, a qui invocaven, per on es movien, d'on treien les armes…

19 Serrallonga