Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

L'exposició 'Espai Natural de les Guilleries-Savassona' arriba a la Biblioteca

L'exposició mostra els principals valors naturals i patrimonials d'aquest singular espai protegit, amb boscos mediterranis i centreeuropeus, cingleres de roca nua i el pantà de Sau.

30/06/2021

Des d'aquest dimarts, 1 de juny, es pot visitar a la Biblioteca l'exposició Espai Natural de les Guilleries-Savassona. La mostra consta de deu plafons de fusta amb il·lustracions on el visitant pot conèixer des de la fauna, la flora, el paisatge, el clima, els rius i la geografia, fins a la història i la literatura relacionada amb aquest espai natural d'Osona.

Amb aquesta exposició es vol donar a conèixer els valors naturals i culturals d'aquest espai protegit, i apropar-lo a la gent, sobretot pensant en els entorns escolars.

Continua llegint...
Convocada la 19a edició del Premi Literari Solstici

Les obres es podran presentar fins el dia 25 de juny en format digital.

25/06/2021

La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici convoca la dinovena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. 

La principal novetat d'enguany és que les obres s'hauran de presentar en format digital a través del formulari que trobareu a l'adreça taradell.cat/premisolstici. Les obres es podran presentar fins al 25 de juny. 

Continua llegint...
Horari d'estiu a la Biblioteca de Taradell

A partir del 19 de juny, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, comencem l'horari d'estiu.

19/06/2021

És el mateix que durant l'hivern, però fins al 18 de setembre, els dissabtes tindrem tancat. L'horari entre setmana serà l'habitual: cada tarda, de dilluns a divendres, de 2/4 de 4 a les 8 del vespre i dimecres i divendres també tindrem obert de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.

Continua llegint...
Sessió presencial de l'Storytelling amb Sara Carline
18/06/2021

Després de mesos escoltant les històries que ens explicava Sara Carline en format virtual, aquest dijous i per tancar la temporada, es farà una sessió especial i en format virtual.

Ens trobarem el proper dijous, 17 de juny a les 7 de la tarda, als Jardins del Centre Cultural Costa i Font i, en aquesta ocasió Carline parlarà de Stories under the Trees. En aquesta sessió podrem escoltar diverses històries relacionades amb els arbres i la natura i també ens explicarà el simbolisme que tenen els arbres en la cultura celta.

Continua llegint...
Hora del conte amb Lídia Clua: 'Món petit'
15/06/2021

Abans de les vacances d'estiu, hi haurà una nova sessió de l'Hora del Conte a la Sala Infantil de la Biblioteca de Taradell. Serà el dimarts 15 de juny a 2/4 de 6 de la tarda i es comptarà amb Lídia Clua que explicarà Món petit. L'activitat està adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys. 

El meu món és molt petit i està ple d'amics. Tinc amics de tot el món, amb històries diverses per explicar, contes d'aquí i d'allà.

Continua llegint...
36a edició del cicle de projeccions del Centre Excursionista Taradell

Enguany, i per mantenir les mesures de seguretat Covid-19, les projeccions es faran a la Sala Gran del Centre Cultural. 

28/05/2021

Divendres arrenca una nova edició del Cicle de Projeccions que cada any organitza el Centre Excursionista Taradell i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Enguany és la 36a edició del cicle que comptarà amb quatre noves sessions i cinc documentals. Es faran els propers quatre divendres de maig a les 8 del vespre al Centre Cultural Costa i Font de Taradell i es comptarà amb Edu Sallent, Josep Maria Parareda, M. Rosa Aregall i Marc Torralles.

Continua llegint...
Storytelling: 'Tales from the Arabian Nights' amb Sara Carline

En aquesta sessió coneixeràs molts personatges diferents i colorits, ja que la teva imaginació et porta a mons màgics de terres llunyanes.

28/05/2021

El proper divendres, 28 de maig a les 7 de tarda, Sara Carline ens explicarà històries del món en una nova sessió de l'Storytelling. En aquesta ocasió, amb Carline viatjarem a l'Aràbia Saudita gràcies a diverses històries que ens explicarà d'aquest indret.

L'activitat començarà amb una introducció a aquesta increïble col·lecció de contes, fent un cop d'ull als seus orígens, història i la seva influència en la cultura occidental.

Continua llegint...
Petits Lectors: 'Jocs de falda per al Petit Ós' amb Judith Navarro
26/05/2021

El dimecres 26 de maig arriba una nova sessió d'Els Petits Lectors, l'activitat adreçada als més petits. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Judith Navarro de la Petita Companyia. I ho farà amb Jocs de falda per al petit Ós, una proposta especialment dissenyada per a nadons i les persones adultes que els acompanyen ja que es fomenta en les moixaines i els jocs de falda.

És una aposta al reconeixement i l'ús d'aquestes tresors tan valuosos per als nadons i infants. Està adreçada a infants fins a 3 anys i el fil narratiu del conte està basat en El petit ós d'Else Holmelund Minarik.

Continua llegint...
Club de Lectura: 'La memòria de l'arbre' de Tina Vallès
25/05/2021

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden passar a recollir el llibre del mes de maig. Es tracta de La memòria de l'arbre de Tina Vallès, un llibre en el qual l'autora s'acosta als escenaris de la seva infantesa i als records familiars a través de petites escenes que il·lustraven la relació d'un nen de deu anys amb un avi que perd la memòria.

La trobada serà el dimarts 25 de maig a partir de 2/4 de 8 del vespre i el Club de Lectura el conduirà Núria Martínez.

Continua llegint...
Club de Lectura en francès: 'Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran' d'Eric-Emmanuel Schmitt

Serà el mes de maig, amb data i format per confimar. 

20/05/2021

Des de fa uns anys i per potenciar la secció d'Aprenentage de Llengües, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza Clubs de Lectura en diferents idiomes. El dijous 20 de maig i amb la col·laboració de Sandra Pallarès, professora de l'INS Taradell, es farà un Club de Lectura en francès.

Es comentarà i debatrà el llibre d'Eric-Emmanuel Schmitt titulat Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran que explica la infància dels anys seixanta a París i el vincle entre un botiguer musulmà i un adolescent jueu.

Continua llegint...
twitter