Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Exposició: 'Un any de Covid, en imatges'

La Covid-19 ha deixat moltes imatges que segurament pensàvem que mai veuríem. I des de l'Arxiu Fotogràfic les hem recollit. 

17/02/2021

Del 17 de febrer al 20 de març es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca l'exposició de fotografies Un any de Covid, en imatges. Es tracta d'una mostra de fotografies de carrers, places, botigues i parcs infantils de Taradell tancats, però també d'aquelles persones que durant la pandèmia s'han mantingut a primera fila.

Continua llegint...
Participa al 'Bingo de la Biblio'

Llegeix sis novel·les de diferents gèneres i entra en el sorteig d'un lot de llibres. 

12/02/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font engega El Bingo de la Biblio. Es tracta d'una iniciativa que convida a llegir novel·les de tots els gèneres, tot omplint un cartró que permet cantar línia o bingo. L'objectiu de l'activitat és el de convidar als usuaris a llegir novel·les d'aventures, de ciència ficció, eròtiques, de fantasia, històriques, d'humor, policíaques, romàntiques o de terror.

Continua llegint...
Storytelling: 'Fireside tales from Scotland' amb Sara Carline
29/01/2021

Sara Carline serà l'encarregada de portar una nova activitat a la Biblioteca. Amb el nom de 'Fireside tales from Scotland', el divendres 29 de gener explicarà noves històries per conèixer la cultura escocesa amb històries i llegendes d'Escòcia. Serà a través d'una sessió virtual que es farà a través de la plataforma Zoom a partir de les 7 de la tarda. 

Cal inscripció prèvia per facilitar-vos l'enllaç a la sessió virtual.

Continua llegint...
Ja pots venir a buscar el llibre del primer Club de Lectura del 2021

Es tracta d'El món no em deu res de Massimo Carlotto. 

27/01/2021

El 27 de gener es farà el primer Club de Lectura del 2021 i, a causa de la pandèmia, es farà en format virtual. El llibre escollit, que ja es pot recollir a la Biblioteca, és El món no em deu res de Massimo Carlotto i la sessió estarà conduïda per Pasqual Bernat. 

Per participar en aquesta sessió d'El Club de Lectura cal inscripció prèvia per poder-vos facilitar l'enllaç de la trobada. Ho podeu fer presencialment o enviant un correu electrònic a b.taradell@diba.cat. 

Continua llegint...
Noves revistes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell hi podeu trobar 5 diaris i 44 revistes que podeu agafar en préstec o consultar a la secció de Revistes. 

23/01/2021

Des de principis d'any podeu trobar set noves revistes a la Biblioteca de Taradell que se sumen a la quarantena de publicacions que hi ha a la secció de revistes. També podeu venir a llegir El 9 NOU, El Punt Avui, l'Ara, La Vanguàrdia, El País i El Mundo Deportivo. 

Amb aquests nous títols la Biblioteca amplia la seva oferta de revistes que tracten des de temes d'actualitat, passant per economia, esports, cultura popular, viatges, salut, literatura, informàtica, fotografia, ecologia, salut, disseny, tecnologia, muntanya, senderisme i també infantils. Les set noves publicacions són: Cocoter, Dolmen, Faristol, Lecturas especial cocina, Mi jardín, Popular 1 i Turisme Catalunya.

Continua llegint...
L'eBiblio es transforma en la Biblio Digital

El Sistema de Lectura Pública de Catalunya fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

22/01/2021

Des de finals de desembre, la fins ara anomenada eBiblio s'ha transformat en la Biblio Digital, amb un nou disseny i amb una millora considerable del lector de llibres. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. L'accés als continguts digitals es pot continuar realitzant com fins ara a través de l'adreça ebiblio.cat.

Continua llegint...
Els llibres més prestats del 2020 a la Biblioteca
20/01/2021

Aquest són els llibres i DVD's que s'han prestat més aquest 2020 a la Biblioteca de Taradell. Si voleu saber quin és el nostre fons consulteu el Catàleg Aladí i, si voleu estar informats de les novetats que ens arriben podeu subscriure-us al butlletí de novetats i les rebreu al vostre correu electrònic.

Continua llegint...
Enedina Jiménez i Balma Martí guanyen el 5è concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó

Les guanyadores rebran un lot de llibres que se'ls lliurarà en els propers dies. 

20/01/2021

La cinquena edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó té guanyadores. Es tracta d'Enedina Jiménez (@enedineta) i Balma Martí (@balmamarti).

En aquesta edició van entrar a concurs 98 fotos que són les que complien les normes de ser seguidor de la Biblioteca de Taradell a Instagram (@bibliotaradell), i que les imatges estiguessin etiquetades amb #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell21. Se'n van descartar més d'una vintenta per no complir alguna d'aquestes característiques.

Continua llegint...
'Tocats de l'ala' a l'Hora del Conte del mes de gener

Rosa Pinyol serà l'encarregada d'explicar el conte a través de les Xarxes Socials de la Biblioteca. 

18/01/2021

La primera Hora del Conte del 2021 serà el proper dilluns, 18 de gener. Anirà a càrrec de Rosa Pinyol i porta per nom Tocats de l'ala.

"Ui, ui, ui, el corral està ben revolucionat. Les gallines, els pollastres, els capons, els titots i els ànecs s'han plantat i han dit prou, ni ous ni brous, ni sopes, ni rostits. Ui, ui, ui, això no pinta gens bé! I, vés a saber com acabarà!!!"

L'activitat serà virtual i es podrà seguir a partir de 2/4 de 7 de la tarda a través de les de les xarxes socials i pel canal de Youtube de la Biblioteca.

Continua llegint...
Jana Miralpeix guanya la Bibliopanera

Aquest dijous la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va lliurar la bibliopanera del 2020.

07/01/2021

L'afortunada ha estat Jana Miralpeix i Arimany, de Taradell, que s'ha emportat una panera formada per diversos llibres i vídeos, a banda d'altres productes relacionats amb la Biblioteca.

L'únic requisit per participar-hi era omplir amb les dades personals una de les múltiples caselles numerades que optaven al premi. Hi van poder participar tots els usuaris que fessin ús del servei de préstec de llibres durant el mes de desembre i fins al 5 de gener.

Continua llegint...
twitter