Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

28/02/2020
Encetem col·laboració amb el projecte ILEC a l'INS Taradell

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font ha prestat 125 llibres al centre educatiu taradellenc. 

L'institut de Taradell aposta per afavorir la millora dels resultats educatius i la cohesió social mitjançant l'impuls de la lectura. Per aquest motiu participa en el projecte ILEC (Pla d'impuls a la Lectura). Des d'aquest mes de febrer, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font col·labora en aquest Pla que inclou trenta minuts de lectura diària sostinguda i en silenci. La setmana passada, la responsable de la secció Juvenil de la Biblioteca va portar 125 llibres a l'Institut perquè les quatre classes de Segon d'ESO del Centre en puguin fer ús. 

Veure entrada completa
26/02/2020
'Històries de les meves veïnes' per commemorar el Dia Internacional de la Dona

La Biblioteca Antoni Pladevall serà l'escenari, el proper divendres 6 de març, una narració de contes per a adults i joves anomenada Històries de les meves veïnes. L'activitat, que es farà a partir de 2/4 de 8 del vespre, està emmarcada dins la celebració del Dia Internacional de la Dona. i compta amb la col·laboració de Som Dones. La direcció, l'autoria i la representació és d'Anna Roca. 

Històries de les meves veïnes és una proposta a partir de contes de l'escriptor i periodista Joan Barril. En concret està inspirat en el volum 100 Contes morals que recull alguns dels contes que va escriure Barril en premsa. Es tracta d'un muntatge pensat amb la voluntat de que les protagonistes esdevinguin la narració, el poder de la imaginació i la paraula que es convertirà, en la majoria de casos, en acció teatral.

Veure entrada completa
26/02/2020
Hora del conte: 'Mare Neu' a càrrec de les mestres d'Infantil de l'escola La Font de Vic

L'Hora del Conte del mes de març serà el proper dimarts, 3 de març, i anirà a càrrec de les Mestres d'Infantil de l'Escola La Font -Pedagogia Waldforf- de Vic. Amb el nom de Mare neu l'argument del conte narra la història d'una vídua que tenia dues filles. L'una bonica i diligent, a qui li carregava totes les feines, convertint-la en la cendrosa de la llar. L'altra, la seva veritable filla, lletja i mandrosa l'estimava molt. Un dia, el fus li caigué de les mans i va anar a parar al fons del pou. Sense saber com fer-s'ho per treure el fus, es va llençar al fons del pou per agafar-lo. Es va trobar un lloc molt bonic, bo i màgic que li va canviar la vida per sempre més.

Veure entrada completa
24/02/2020
Noves revistes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

Voleu saber quines revistes i diaris rebrem a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant el 2020? A la Biblioteca hi podeu trobar 5 diaris i 44 revistes que podeu agafar en préstec o consultar a la secció de Revistes. 

Des de principis d'any podeu trobar quatre noves revistes a la Biblioteca de Taradell que se sumen a la quarantena de publicacions que hi ha a la secció de revistes. També podeu venir a llegir El 9 NOU, El Punt Avui, l'Ara, La Vanguàrdia, El País i El Mundo Deportivo. 

Veure entrada completa
15/02/2020
Club de Lectura: '100 contes morals' de Joan Barril

La trobada serà el dijous 27 de febrer a 2/4 de 8 del vespre. 

Els membres del Club de Lectura ja poden passar a recollir el llibre del Club de Lectura del mes de febrer. Es tracta de 100 contes morals del periodista i escriptor Joan Barril. Es tracta d'una selecció de contes de la seva activitat periodística on narra petites històries quotidianes amb to de faula. Es tracta d'una selecció de contes que crea certa addicció després de ser un conjunt d'històries curtes on la presència del present és bastant intencionada per donar una sensació d'actualitat al lector.

Veure entrada completa
13/02/2020
Francesc Orra guanya la Travessa dels Oscars

El taradellenc va endevinar vuit de les deu categories proposades.

Francesc Orra i Garriga és el guanyador de la 16a Travessa dels Oscars que organitza la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell amb motiu de la gala dels Oscars, celebrada a Los Angeles. La matinada del passat diumenge en el Dolby Theatre de Hollywood es va desvetllar les pel·licules triomfadores del 2020. Entre els trenta usuaris que enguany han participat a la travessa, Orra és qui n'ha encertat més.

Veure entrada completa
05/02/2020
Travellers' Tales (Traditional Scotish Stories) amb Sara Carline

Sara Carline serà l'encarregada de portar una nova activitat a la Biblioteca. Amb el nom de Travellers' Tales (Traditional Scotish Stories), el divendres 21 de febrer ens introduirà a Escòcia explicant com vivien i la importància de les històries en la vida dels viatger. Tot seguit ens endinsarà en un món màgic d'històries ambientades a les terres altes i a les illes d'Escòcia on les foques es poden convertir en persones, les fades surten de sota els turons i el 'Broonie' ens pot visitar.

Veure entrada completa
05/02/2020
Una hora del conte dedicada al Carnaval

L'Hora del conte del mes de febrer serà el dijous dia 20.

Joan de Boer serà l'encarregat d'explicar a la sala Infantil de la Biblioteca un Carnestoltes ple de contes'. L'activitat començarà a 2/4 de 6 de la tarda hi estarà dedicada al Carnaval. Per aquest motiu hi haurà disfresses per a tothom que ajudaran a representar teatralment els contes més divertits que podem trobar a la biblioteca i també es necessitarà voluntaris per a representar alguns contes clàssics més populars.

Veure entrada completa
24/01/2020
Sergi Mingote presenta a Taradell el seu llibre 'A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días'

Serà el proper 14 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell. 

L'alpinista Sergi Mingote presentarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días (Ediciones Desnivel), el llibre en què narra la seva experiència durant el repte esportiu i solidari 3x2x8.000 Solidary Project, un projecte d'alpinisme d'altíssim nivell, de superació, de compromís i d'amor per les muntanyes que el va portar a coronar 6 dels 14 grans cims del món en tan sols un any i dos dies, i va entrar en el rècord Guinness de l'alpinisme. La presentació començarà a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec del propi autor i de Toni Reig, Director del Consell Català de l'Esport. 

Veure entrada completa
21/01/2020
Crida per recollir fotos antigues de Taradell per la col·lecció fotogràfica L'Abans

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb la regidoria de Cultura i Patrimoni fan una crida per recollir fotografies antigues del poble amb l'objectiu de publicar L'Abans Taradell, un llibre de fotografies de Taradell entre el 1881 o abans) i el 1979. La idea original de l'Abans és d'Efadós una editorial catalana amb molta experiència en recuperar i promoure la cultura catalana.

Tot i que l'Arxiu Fotogràfic ja disposa d'un fons extens, amb més de 50.000 fotografies (entre les cedides pel fons Molsosa, el fons Papell, el fons Curtichs i d'altres de particulars), els autors busquen noves imatges o fotografies que puguin ser inèdites o amb més bon estat per tal d'aconseguir el màxim material possible per il·lustrar la vida quotidiana, associativa, esportiva, industrial, urbanística, educativa i festiva del municipi. Així, si algú té fotos antigues que puguin ser d'interès les pot fer arribar a l'Arxiu Fotogràfic de Taradell, ubicat a la Biblioteca. A partir d'aquí, un equip tècnic professional les digitalitzarà i es retornaran als seus propietaris al cap d'uns dies.

Veure entrada completa
twitter