Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

'Deixeu estar els nens' de Donna Leon al Club de Lectura de novel·la negra
Dilluns, 13/11/2023

El segon dilluns de cada mes es reuneixen els membres del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Aquest mes de novembre la trobada serà el dia 13 i comentaran l'obra de Donna Leon  Deixeu estar el nens. 

L'activitat, que està coordinada per Núria Martínez, començarà a les 7 de la tarda. Continua llegint...

Vine a la biblioteca a fer de Tastallibres!

Durant el mes de novembre es faran dues noves sessions!

Dimarts, 07/11/2023

El mes de novembre arrencarà amb el Tastallibres +10. Una activitat que va néixer el passat gener pensada per a joves que cursin 5è o 6è de Primària. És a dir, que tinguin 10 o més anys. Anirà a càrrec de Clara Vinyeta i començarà a partir d'2/4 de 6 de la tarda.

D'altra banda, el dimarts dia 7 serà el torn dels més petits. L'activitat començarà a 2/4 de 6 de la tarda i també anirà a càrrec de la responsable de la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell, Clara Vinyeta. Està oberta a infants a partir de 2n de Primària i fins a 6è. Continua llegint...

Exposició de fotografies: 'La sardana a Taradell'

Durant tot el mes d'octubre es pot veure al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell una exposició de fotografies sobre la sardana a Taradell. 

Dimarts, 31/10/2023

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell, amb motiu de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que es farà el 26 d'octubre, ha preparat una exposició amb un centenar de fotografies que mostren les diverses etapes que ha viscut la sardana a Taradell.

La mostra es complementa amb cartells i documentació de la primera època de l'Agrupació Sardanista de Taradell.

L'exposició es podrà veure fins al 31 d'octubre a l'entrada de la Biblioteca. Continua llegint...

Havies anat a la Guarderia del Vapor? Busquem el teu testimoni!

El Grup de Recerca està treballant en un reportatge sobres les escoles bressol del municipi. 

Dilluns, 30/10/2023

Al segle XX Taradell era una vila tèxtil. Fàbriques com El Tint (o Can Sert), el Vapor, Can Brugalla, Autonell-Canals, Puigmartí (i més endavant Can Costa) van donar vida no només al municipi sinó també als del voltant.

Totes aquestes fàbriques eren tèxtils però alhora molt diferents, sobretot pel producte que s'hi fàbricava, però també per altres peculiaritats. I una d'elles va ser la Guarderia que hi va haver al Vapor. Continua llegint...

Tres noves projeccions al cicle 'Taradellencs pel món'
Divendres, 27/10/2023

Els divendres del mes d'octubre és sinònim de Taradellencs pel món. El cicle de projeccions de la Biblioteca, que té com a objectiu difondre el fons de senderisme, excursionisme i viatge i alhora donar l'oportunitat als viatgers taradellencs i taradellenques de compartir  la seva experiència viatgera, arriba a la 21a edició. 

I ho fa amb tres noves sessions: el 6, el 20 i el 27 d'octubre. Totes les projeccions començaran a les 7 de la tarda. Enguany els protagonistes seran Xavier Blancafort, Gerard Roma i Joan Roqué i Maria Teresa Simó. El 13 d'octubre no hi haurà projecció amb motiu del pont. Continua llegint...

La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l'Agrupació Sardanista de Taradell

Concretament a la dècada dels 80 quan hi va haver una revifalla de la sardana a Taradell. 

Dijous, 26/10/2023

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell, juntament amb el Grup de Recerca Local, participarà per vuitè any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'Arbre (2017), de l'Agrupament Rocaguinarda (2018), de l'Esbart Sant Genís (2019), del primer ascens a Primera Regional de la UD Taradell (2020) i del pilot taradellenc Josep Pujol (2021), el Grup de Trialers de Taradell (2022) i enguany estarà dedicada a la revifalla de la sardana a Taradell.  Continua llegint...

'La trena de la meva àvia' al Club de Lectura del mes d'octubre
Dimecres, 25/10/2023

El Club de Lectura del mes d'octubre estarà dedicat al llibre La trena de la meva àvia d'Alina Bronsky, autora de la novel·la L'últim amor de Baba Dúnia. 

La trobada per comentar i debatre sobre el llibre serà el dimecres 25 d'octubre a patir de les 7 de la tarda i com és habitual estarà conduït per Núria Martínez. Continua llegint...

'El cargol Pol i l'herba de poniol' als Primers Lectors del mes d'octubre
Dimarts, 24/10/2023

El dimarts 24 d'octubre a 2/4 de 6 de la tarda es farà una Hora del Conte destinada als Petits Lectors. És a dir d'infants de 0 a 3 anys. Es tracta d'El cargol Pol i l'herba de poniol i anirà a càrrec d'Umpalumpa. L'aforament està limitat.

El cargol no pot arrencar l'herba de poniol que li farà passar el mal de panxa. Per sort, tot d'animalons l'ajudaran a estirar tot cantant boniques cançons. Continua llegint...

Assisteix al Club de Lectura sobre l’obra de Manuel Vázquez Montalbán

La trobada es podrà seguir en directe i en format virtual des de la sala Lluïsos de Can Costa Centre Cultural, entre 2/4 de 7 de la tarda i les 8 del vespre. 

Divendres, 20/10/2023

Aquest divendres 20 d'octubre se celebrarà a la Universitat Pompeu Fabra i dins del VI Congrés Internacional Manuel Vázquez Montalbán, la trobada amb els clubs de lectura de novel·la negra.

A la sessió hi assistiran tots els membres de la direcció de l'Associació d'Estudis Manuel Vázquez Montalbán i altres participants del congrés, tots ells especialistes en l'obra de Vázquez Montalbán, inclosa la sèrie Carvalho. Concretament hi haurà escriptors contemporanis de renom d'aquest gènere literari, com Andreu Martín, Rosa Ribas i Carlos Zanón. Continua llegint...

'Superstitions and Scary Stories' a l'Stories and Culture del mes d'octubre
Dijous, 19/10/2023

El tercer dijous de cada mes Sara Carline ofereix una sessió per aprendre i practicar l'anglès a la Biblioteca. Es tracta de l'Stories and culture. 

La del mes d'octubre serà el dia 18 a les 6 de la tarda i portar per nom Superstitions and Scary Stories. En aquesta sessió es parlarà de nits que es fan més fosques i del Halloween que s'acosta. Continua llegint...