Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

VÍDEO: IV Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

Es va poder seguir per webminari via Zoom.

10/03/2021

El 19 de novembre de 2020 es van realitzar les IV Jornades de Memòria Democràtica d'Osona amb la conferència Espais de memòria democràtica i franquisme de Jordi Guixé i Coromines, director de l'Observatori Europeu de memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona. També van intervenir Núria Arau, Consellera Comarcal de Cultura i Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Taradell. 

Continua llegint...
Hora del conte en anglès: 'Clowning' amb Ruskus Patruskus

El 9 de març, Ruskus Patruskus tornarà a la Biblioteca de Taradell, en format virtual, per oferir una nova Hora del conte en anglès. 

09/03/2021

En aquesta ocasió ens explicarà les aventures i desventures d'un clown i un titella ala capital d'Anglaterra i ho farà a través de l'espectacle Clowning que es podrà seguir a través de les Xarxes Socials de la Biblioteca, el dimarts 9 de març, a 2/4 de 7 de la tarda. 

L'espectacle Clowning va ser creat amb la idea de despertar en els alumnes de primària una comprensió intuïtiva de l'idioma anglès.

Continua llegint...
Canvis en la normativa de préstec a les Biblioteques

A partir d'ara els usuaris es poden emportar fins a 30 documents, indiferentment del tipus de material que sigui. 

06/03/2021

El dia 16 de febrer va entrar en vigor l'actualització de la Normativa reguladora del carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquesta modificació actualitza la normativa del 2013 per incloure els canvis legislatius en matèria de protecció de dades, les darreres millores tecnològiques, l'ampliació de serveis i els nous usos dels serveis bibliotecaris a la XBM. 

Continua llegint...
Hora del conte dedicada a la Festa dels Tonis de Taradell

Anirà a càrrec d'Eva González i porta per nom 'L'hort de l'eriçona Airí'.

05/03/2021

L'Hora del Conte de la Biblioteca de Taradell inaugurarà els actes de la Festa dels Tonis que enguany es farà el cap de setmana del 5, 6 i 7 de març. L'activitat serà en format virtual i es podrà seguir en directe per les Xarxes Socials de la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

Continua llegint...
Tres dones contades: narracions per a adults amb Judith Navarro

L'activitat forma part de la programació del Dia de les dones a Taradell. 

05/03/2021

El divendres, 5 de març, la Biblioteca ha programat una activitat virtual que s'anomena Tres dones contades: narracions per a adults i joves. Anirà a càrrec de Judith Navarro, de la Petita Companyia i comptarà amb textos de Gabriel García Márquez, Isabel Allende i de la tradició oral.

Es tracta d'una sessió de narració oral escènica destinada a públic adult, i també adolescent i jove, en la qual es mostra la humanitat de les tres protagonistes: tres dones d'edats diverses, una nena, una jove d'edat indeterminada que ens fa intuir que encara no ha abandonat del tot la infantesa biològica, i una dona d'edat avançada.

Continua llegint...
Noves revistes digitalitzades de Taradell al Trencadís
02/03/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona ha digitalitzat més números de la revista ‘Taradell'. D'aquesta es poden consultar en format digital al Trencadís des de la seva primera edició, el gener de 1949 fins a la del desembre del 2019.

També s'han digitalitzat els programes de festa major d'entre els anys 1945-1948 i 1976 i 1978; els programes de la berbena de Sant Pere que es feia a la urbanització de La Roca (1973-1976) i el Butlletí d'informació municipal (1979-1983).

Continua llegint...
Inspira't i escriu un poema per a l’Abril Pòetic de la Biblioteca de Taradell

Participa a la 17a edició de l'Abril Poètic i exposa la teva obra a la Biblio!

01/03/2021

Si ets de Taradell, t'agrada escriure i vols que la teva obra es pugui veure i llegir a l'exposició Abril Poètic que es muntarà al vestíbul de la Biblioteca de Taradell durant el mes d'abril, porta'ns la teva obra.

Teniu temps d'enviar-nos el poema fins a l'1 de març. El tema és lliure i la llargada del poema ha de ser d'un DIN-A4 com a màxim. La inauguració de l'exposició de poemes serà el 6 d'abril i es podrà visitar durant tot el mes d'abril

Continua llegint...
Storytelling: 'Celtic Tales and Legends of the Sea' amb Sara Carline
26/02/2021

Com cada mes, Sara Carline ens explicarà històries d'Escòcia i Irlanda i ho farà en anglès. En aquesta ocasió serà el 26 de febrer a les 7 de la tarda i amb el títol de Celtic Tales and Legends of the Sea ens narrarà històries celtes connectades amb el mar sobre gegants, criatures màgiques i un rei escocès. L'activitat es farà en format virtual i cal inscripció prèvia per poder donar-vos l'enllaç de la trobada que serà per la plataforma Zoom.

Continua llegint...
'La veritable història del llibreter assassí de Barcelona' al Club de Lectura del mes de febrer

Es comptarà amb la presència del seu autor, Marcel Fité. 

25/02/2021

La veritable història del llibreter assassí de Barcelona de Marcel Fité és el llibre escollit pel proper Club de Lectura, que serà el 25 de febrer, a partir de 2/4 de 8 del vespre. El llibre ja el podeu recollir al taulell de préstec de la Biblioteca.

El Club de Lectura es farà en format virtual i per participar-hi cal inscripció prèvia per poder-vos facilitar l'enllaç de la trobada. Ho podeu fer presencialment o enviant un correu electrònic a b.taradell@diba.cat.  

Continua llegint...
Hora del conte: 'El pirata i l'illa del tresor'
18/02/2021

L'Hora del conte del mes de febrer anirà a càrrec de l'animador i contacontes Gerard Mallorquí que amb el nom d'El pirata i l'illa del tresor ens portarà un contactones musical pensat per fomentar la lectura. Es farà el proper dijous 18 de febrer a 2/4 de 7 de la tarda i es podrà seguir per les diverses Xarxes Socials de la Biblioteca. 

Aquest contacontes ens transportarà a l'època dels pirates amb una gran aventura a l'Illa del Tresor.

Continua llegint...
twitter