Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Vetllada gastronòmica i musical per tancar el projecte 'De biblioteca a biblioteca, de país a país: Taradell-Nepal'

El 28 de febrer de 2019 va començar la sisena edició d'aquest projecte De biblioteca a biblitoeca, de país a país que s'ha dedicat al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell ja que hi ha una gran comunitat de nepalesos vivint al municipi des de fa molts anys. Durant gairebé set mesos s'han realitzat a la biblioteca diverses activitats com xerrades, projeccions, exposició de fotografies, hores del conte, clubs de lectura, debats en anglès, tertúlies, col·loquis i activitats familiars relacionades en algun àmbit del Nepal. D'aquesta manera s'ha aprofundit en aquest país de forma cultural però també a nivell turístic, ja que des de la biblioteca també es poden trobar tots els documents que fan referència al Nepal en un aparador muntat per a l'ocasió.

Veure entrada completa
Inscripcions obertes per l'onzena edició del Racó d'en Tià

És un espai de trobada que es porta a terme a la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell adreçat a famílies amb fills de 0 a 3 anys. 

L'onzena edició d'El Racó d'en Tià es farà cada dimecres de les 10 del matí a les 12 del migdia del 20 d'octubre al 4 de desembre. Per aquest motiu les inscripcions per a participar en aquesta activitat es podran fer des del 16 al 27 de setembre a la Biblioteca o a l'Ajuntament de Taradell. L'activitat és gratuïta i les places són limitades.

Veure entrada completa
Inauguració de l'exposició 'Fonts del Montseny' a la Biblioteca de Taradell

Aquest divendres, 6 de setembre, es farà la inauguració de l'exposició ‘Fonts del Montseny' a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Fonts del Montseny és un projecte produït pel Museu Etnològic del Montseny i mostra una selecció de les fonts del Montseny amb texts originals d'Òscar Farrerons i fotografies d'Adrià Corella. Els dos autors seran els encarregats d'oferir, el mateix divendres a partir de 2/4 de 8 del vespre, una xerrada en el qual explicaran el projecte i que servirà per inaugurar l'exposició.

La mostra es composa de 25 fotografies de diverses fonts existents a diferents punts del massís del Montseny, així com 15 plafons explicatius i un dossier on es recull la tasca de recerca feta en el marc d'aquest projecte.

Veure entrada completa

La mostra es podrà veure a la Biblioteca fins al 5 de setembre. 

Amb motiu de la presentació del llibre Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de Cultura de Laia Miralpeix, durant la darrera setmana d'agost i la primera de setembre podreu veure una exposició de fotografies i documents sobre la fàbrica de Can Costa. Concretament es tracta d'un centenar de fotografies dividides en la construcció de la fàbrica, l'interior d'aquesta (extretes de l'Arxiu Pallàs i inèdites fins ara) i també d'imatges de les obres que van permetre rehabilitar la fàbrica per convertir-lo en Centre Cultural, ara fa 20 anys. La mostra es complementa amb documents inèdits cedits per l'Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona.

Projecció del documental 'La Pemba torna a Goli' i xerrada-col·loqui amb el director del documental

A banda del documetal, el seu director, Josep Pérez, oferirà la xerrada-col·loqui 'El Nepal vist amb ulls d'un occidental'.

La Pemba torna a Goli es va estrenar al febrer del 2017 al festival Vivim Muntanyes de Figueres i, des de llavors, s'ha projectat a festivals cinemes, teatres i locals arreu de Catalunya amb la presència de la protagonista, Pemba Chhoti Sherpai de Josep Pérez, autor, guionista, realitzador i productor del documental. Aquest és un treball de la productora empordanesa Jopergon en coproducció amb Televisió de Catalunya que es va gravar a l'Himàlaia nepalès durant la tardor del 2016. A Taradell, concretament en una pantalla gegant al Centre Cultural Costa i Font, es va poder veure a l'abril del 2017 però ara, en el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el divendres 20 de setembre es tornarà a projecatar el documental que compta amb diverses imatges gravades a Taradell i també a la Biblioteca.

Veure entrada completa
Xerrada-performance i tertúlia sobre 'Passes de tardor' de Núria Garcia Quera

Després de l'aturada durant els mesos d'estiu aquest setembre es rependrà el projece De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany la Biblioteca de Taradell dedica al Nepal. Ho farà el dijous 19 de setembre amb una xerrada-performance-tertúlia sobre la novel·la Passes de tardor a l'Himàlaia de Núria Garcia Quera. L'activitat comptarà amb la propia autora i es podran veure vídeos de l'Himàlaia, lectures de fragments de la novel·la, pinzellades sobre el món dels trekkings i anècdotes de viatge. L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
El 10 d'octubre tornem al Liceu per veure 'Turandot'! Ens hi acompanyes?

Es tracta d'un projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística.

A través del projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us porta, per quart any consecutiu, a gaudir de l'òpera en directe en un espai incomparable com és el Gran Teatre del Liceu. La data escollida enguany serà el 10 d'octubre i l'obra Turandot, de Giacomo Puccini.  

Les inscripcions s'han de fer al taulell de préstec de la Biblioteca a partir del 2 de setembre.

Veure entrada completa
Presentació del llibre: 'Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura'

El llibre ha estat editat amb motiu dels 20 anys del Centre Cultural Costa i Font

Fa cinc anys, el Grup de Recerca Local de Taradell va elaborar un documental sobre la fàbrica de Can Costa, amb motiu del quinzè aniversari de l'obertura del Centre Cultural. Ara però amb  Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura s'ha fet un pas més i ens hem endinsat als orígens de Bonaventura Costa i Font (1901-1992) per conèixer la història d'un equipament just ara que es celebra el 20è aniversari del Centre Cultural Costa i Font.

La presentació del llibre es farà el 26 d'agost a les 5 de la tarda a la Biblioteca de Taradell hi anirà a càrrec de Jordi Labòria i també hi intervindran l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, Josep Munmany i Eva Leucó.

Veure entrada completa
'Les Closes', al Club de Lectura del mes de setembre

Aprofita l'estiu i llegeix el llibre del proper Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell. 

El Club de Lectura del mes de setembre es farà el dijous 26 i estarà dedicat a l'obra Les Closes, de l'escriptora vigatana Maria Àngels Anglada. Es tracta d'una novel·la guardonada amb el premi Josep Pla el 1978 que està ambientada a l'Empordà del segle XIX. Aquesta obra va significar el debut literari de Maria Àngels Anglada, i l'inici d'una trajectòria literària caracteritzada per una afinada sensibilitat i una escriptura elegant. el Club de Lectura es farà a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres i anirà a càrrec d'Anna Perera. L'activitat compta amb la col·laboració d'Espais Escrits. 

Veure entrada completa
Tanquem per vacances del 12 al 26 d'agost

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà per vacances del 12 al 26 d'agost (amdós inclosos). 

Si teniu algun document per tornar ja sabeu que hi ha la bústia de retorn al costat de la porta principal. I si voleu renovar algun llibre ho podeu fer per Internet a l'Espai personal de http://sinera.diba.cat.

Que tingueu un bon estiu i una bona lectura!

Perdoneu les molèsties!