Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Els Vespres Malgastats a la Biblioteca amb Pol Guash, Mireia Calafell i Carles Llonch

El cicle de poesia contemporània en català i d'art visual es farà el 28 d'abril. 

Dijous, 28/04/2022

L'Associació La Malgastada amb Raquel Santanera, Jordi Cuesta i Íngrid Mas conjuntament amb les Biblioteques d'Osona organitzen la vuitena edició d'Els Vespres Malgastats. Es tracta d'una activitat que proposa una trobada de dos poetes en una Biblioteca o Bibliobús on també hi ha la presència d'un artista visual.

A Taradell, l'acte es farà el 28 d'abril a les 7 de la tarda i comptarà amb Mireia Calafell i Pol Guasch com a poetes i amb Carles Llonch, d'artista visual.  Continua llegint...

Convocada la 20a edició del Premi Literari Solstici de Taradell

Les obres es podran presentar fins al 23 d'abril en format digital.

Dissabte, 23/04/2022

La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici ha convocat la vintena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. I ho fa amb novetats per celebrar els 20 anys de vida d'aquest premi literari. 

Es mantenen les tres categories (A - Fins a 12 anys, fets al llarg del 2022; B - A partir de 13 anys i fins als 17, fets al llarg del 2022; C: A partir de 18 anys, fets al llarg del 2022) i les modalitats de poesia i prosa. 

Enguany però, els textos en prosa de les categories A i B han de tenir com a tema La nit de Sant Joan mentre que els de la categoria C han de començar amb la frase següent: Res del que havia viscut els últims anys era comparable al que va passar aquell dia. Continua llegint...

Presentació del llibre de poemes 'Nits' de Rosa Codina

Serà el 22 d'abril a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca i es comptarà amb la presència de l'autora i de Jesús Ramos. Carme Farré i Carme Sañé llegiran alguns poemes. 

Divendres, 22/04/2022

La poetessa de Taradell Rosa Codina i Costa acaba de publicar el seu cinquè treball. Es titula Nits i compta amb el pròleg d'Antonio García Lorente que afirma que amb aquest llibre "Codina dedica tot un poemari sencer a viure plenament la nit, des de la contemplació, des de l'estat de vigília i des del somni pròpiament dit". 

Nits està dividit en 9 parts: Nits, Fascinació, Nits Canviants, Nit Pròpia, Nits felines, Àguila, Cavall Blanc, Serpent i Desert. Consta de 100 pàgines i està editat per Jesús Aumatell dins la Col·lecció Buscalls. Continua llegint...

Presentació del llibre 'Safareig de contes' sorgit del Taller d'Escriptura Creativa de la Biblioteca

Compta amb l'aportació de deu alumnes del curs i de la professora i escriptora, Maria Rosa Nogué i de Xavi Ruiz.

Dijous, 21/04/2022

L'octubre del 2020 sortia a la llum Un llibre de contes elaborat per gran part dels alumnes que durant el 2019 van participar en la primera edició del Taller d'escriptura Creativa organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Entre el 15 de març i el 10 de maig del 2021 es va fer la segona edició d'aquest curs i d'aquest també n'ha sortit un nou volum. Es tracta de Safareig de contes que compta amb la participació deu alumnes del curs
Continua llegint...

Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell
Dilluns, 18/04/2022

Us informem que, amb motiu de les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 14 d'abril al dilluns 18 d'abril, ambdós inclosos.La resta de dies de la setmana la Biblioteca estarà oberta en el seu horari habitual.

Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada de Can Costa.

Perdoneu les molèsties i BONES VACANCES!

 

El Préstec Interbibliotecari, fora de servei
Divendres, 15/04/2022

A causa de les incidències acumulades en la prestació del servei, la direcció de Biblioteques ha optat per aturar el servei de préstec interbibliotecari temporalment.
El servei es reprendrà tan aviat com sigui possible.

Es preveu que els documents, encara que es trobin en trànsit des de fa dies, arribin amb retard.

Gràcies per la vostra comprensió i disculpeu les molèsties. Continua llegint...

Vols venir a veure l'òpera 'Rigoletto' a L'Atlàntida de Vic amb nosaltres?

Podeu reservar les vostres entrades a la biblioteca abans del 13 d'abril.

Dimecres, 13/04/2022

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza una sortida, pel diumenge 15 de maig, a L'Atlàntida de Vic per anar a veure l'òpera Rigoletto de Giuseppe Verdi.

Es tracta d'una òpera en tres actes que farà parada a Vic, gràcies a la Fundació Òpera Catalunya, únicament aquell dia, en una sessió que començarà a les 6 de la tarda. Continua llegint...

Dídac Herrero guanya l'Slam Literari del #TaradellNegre22
Divendres, 08/04/2022

Una de les activitats complementàries del Taradell Negre, els Festival de Novel·la Negra Catalana de la comarca d'Osona, va ser l'Slam Literari. L'activitat es va fer conjuntament amb l'Institut de Taradell. Concretament amb els alumnes de les quatre classes de Tercer d'ESO i amb el suport de dos dels seus professors: Àlex Riera i Ariadna Verdaguer. Continua llegint...

Forn de pa Riera guanya el concurs d'aparadors del #TaradellNegre22

Rifà Llar i Imma Castany Estilistes van quedar finalistes. 

Divendres, 08/04/2022

Divendres al vespre, en el marc de la inauguració del Taradell Negre, el Festival de Novel·la Negra catalana de la comarca d'Osona, es van lliurar els premis del primer concurs d'aparadors #TaradellNegre22. 

Hi van participar 19 dels comerços associats a l'Agrupació de Botiguers i el guanyador va ser el de Forn de Pa Riera. Continua llegint...

Taradell aposta per la novel·la negra

El Taradell Negre compta amb la participació d'una trentena d'autors.

Divendres, 08/04/2022

El primer Festival de novel·la negra catalana de la comarca d'Osona, el Taradell Negre, vol ser un punt de trobada entre els autors de gènere negre i els afeccionats que segueixen els seus treballs. Es realitzarà a Can Costa Centre Cultural el divendres 8 i el dissabte 9 d'abril.

Aquest dimecres al matí, la regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Taradell, Míriam Martínez; la directora de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, Eva Leucó, i la comissària del Festival, Núria Martínez han detallat totes les novetats d'un festival que comptarà "amb una àmplia representació dels professionals del gènere i que serà una oportunitat per poder escoltar de primera mà a les principals figures de la novel·la negra catalana”. Continua llegint...

twitter