Som Dones

Adreça
Carretera de Balenyà, 101 - 08552 - Taradell - Barcelona
Correu electrònic

Any de fundació: 2007

Des de l'associació volem promoure la participació de les dones en tots els àmbits de la població: crear una xarxa d'intercanvi; obrir noves vies de participació social, lúdica, cultural, etc; atendre la diversitat; potenciar la relació intergeneracional entre les dones de diferents cultures i nacionalitats i promoure l'intercanvi d'experiències i coneixements.

Som dones

Volem que Som Dones sigui l'associació on totes les dones vingudes d'arreu del món puguin trobar el seu espai per desenvolupar allò que sigui del seu interès.

Prioritzem dues dates: el 8 de març, dia de la dona treballadora i el 25 de novembre, dia contra la violència de gènereHo manifestem amb xerrades, exposicions, cine fòrum i actes diversos. El més popular és la mostra de cuines del món que la fem el dissabte més proper al 8 de març, on es pot fer un recorregut pel món degustant els plats més típics d'una vintena de països. Al llarg de l'any també fem altres activitats com poden ser: tallers, rutes literàries, vetllades poètiques, sortides...

Som dones

Oferim un lloc de trobada per a totes les dones, un espai que es diu la teranyina, els dilluns al matí on teixim, parlem, aprenem, ensenyem... i on us esperem a totes.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Taradell, el Centre Excursionista de Taradell i Protecció Civil, durant els mesos de juny i juliol es porta a  terme l'activitat Taradell camina. Aquesta activitat són caminades que entren dins un programa de promoció de la salut, amb l'objectiu que s'animin a practicar activitat física totes aquelles persones que no en realitzen.Després de l'èxit d'aquesta iniciativa, l'any 2014 es va incorporar Taradell passeja. Activitat adreçada especialment a les persones amb mobilitat reduïda. Els itineraris són urbans i de fàcil recorregut.

Des de Som Dones treballem per fer prendre consciència sobre greus problemes que pateixen moltes dones, encara avui, a casa nostra i arreu del món. Volem que tots, dones i homes, siguem conscients de com arreu i a través de la història, moltes dones han estan marginades només pel fet de ser dones.

“Les dones hem escalfat pedrissos des que el món existeix i no deixarem mai de fer-ho.”