Patronat Local de la Vellesa

ADREÇA
Ctra. de Balenyà, 101 - 08552 - Taradell - Barcelona
TELÈFON
CONTACTE
Pere Riera i Miralpeix

Patronat Local de la Vellesa

Any de constitució: 1955

La festa de l'Homenatge a la vellesa es va crear amb l'objectiu de dedicar una dia especial a les persones grans del nostre poble. Se celebra el 2n diumenge de juny.

Fins el 1989 les persones homenatjades es reunien davant de l'Ajuntament acompanyades pels seus padrins i juntament amb la comitiva municipal i l'orquestra es dirigien en cercavila cap a l'església, passant  pels carrers més cèntrics que havien estat engalanats per a l'ocasió.

Patronat Local de la Vellesa

Actualment, el lloc de trobada és davant de l'església on els avis se'ls obsequia amb un clavell vermell. A continuació, les persones homenatjades assisteixen a l'eucaristia on l'avi i l'àvia de més edat fan l'ofrena, i l'hereu i la pubilla llegeixen les pregàries. En acabat, la quitxalla cada any d'una escola diferent, i el cor parroquial ofereixen una actuació. A la sortida, sota els til·lers s'obsequia tothom amb un vermut.

Un altre acte important és  el dinar que abans es feia a l'Hostal Rosa i ara, al Centre Cultural, per motius d'aforament. Els homenatjats i les homenatjades són convidats a l'àpat. L'avi i l'àvia de més edat són els encarregats de tallar el pastís.

La festa finalitza amb una actuació de cloenda que cada any ofereix alguna entitat del poble.