Comissió Capella de Santa Llúcia

Adreça
Plaça Santa Llúcia, 1 - 08552 - Taradell - Barcelona
Telèfon
Mòbil
Contacte
Rosa Molist

Comissió capella de Santa Llúcia

La Comissió capella de Santa Llúcia va néixer amb l'objectiu de mantenir i conservar l'esmentada capella. Aquest modest edifici del segle XVI està situat a la plaça del mateix nom, al bell mig del poble. Es tracta d'una construcció d'estil gòtic tardà amb elements renaixentistes, i consta d'una sola nau i absis. En són característics el campanaret d'espadanya de dos ulls, cadascun dels quals acull una campana, i els motius ornamentals florejats de l'interior.

La Comissió capella de Santa Llúcia va promoure i gestionar les obres de rehabilitació i consolidació realitzades entre el 1988 i el 2009, i actualment vetlla pel manteniment i la conservació de l'edifici.

La recuperació de fira de Santa Llúcia, que se celebra al  voltant de la capella, va ser també iniciativa d'aquesta Comissió, que la va gestionar fins que va adquirir una dimensió important i en va cedir la gestió a l'Ajuntament. A banda dels dies que se celebren oficis religiosos, la capella s'obre el dia de Santa Llúcia i també durant els dies que se celebra la Fira per tal que es pugui visitar lliurement. També és la seu del cicle de concerts Nits de Santa Llúcia que organitza l'Associació Amics de Santa Llúcia de Taradell.