Cobla Lluïsos de Taradell

Adreça
- 08711 - Òdena - Barcelona
Telèfon
Correu electrònic
Contacte
Carles Casanova Miranda

La cobla Lluïsos de Taradell és la més antiga de Catalunya. Va fer la seva presentació el dia de Nadal de 1876 de la mà del seminarista Isidre Reig, de Taradell, encara que ho va fer en formació d'orquestra i no va ser fins el 1925 que es va estrenar com a cobla. Ubicada a Taradell, els Lluïsos és una de les formacions més populars de la Catalunya central. L'any 1986 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la bona tasca portada a terme al llarg de la seva història.

Cobla Lluïsos
 

En el transcurs de tants anys s'han anat produint forts lligams amb els amics sardanistes i agrupacions; això ha fet possible toquin que a la majoria de les localitats de les comarques de la Catalunya Central, Ripollès, Vallès (Oriental i Occidental), Barcelonès, Baix Llobregat, Penedès, Maresme, Garrotxa i altres poblacions de Girona, Lleida i Tarragona i com no podria ser d'altra manera, al nostre poble: Taradell, any rere any, compta amb la seva presència per celebrar les festes.

Cobla Lluïsos

En els darrers anys la cobla Lluïsos de Taradell s'ha rejovenit molt amb l'entrada de nous components plens d'inquietuds i ganes d'emprendre noves tasques. Amb la seva empenta i el suport dels més veterans han sorgit d'altres formacions per a cobla i la incorporació de nous instruments. Amb aquesta vinculació de la cobla a la nostra terra s'ha format la plataforma cultural Lluïsos de Taradell. Un projecte d'impuls a la sonoritat dels nostres instruments, alguns, únics en el món.

Cobla Lluïsos

En l'actualitat els Lluïsos de Taradell estan dirigits musicalment pel prestigiós director i compositor, Gerard Pastor, col·laboren estretament amb el grup de pop-rock juvenil Macèdonia i acompanyen els seus concerts presentant el disc Flors; segueixen fent actuacions amb formació de Tarasca i també estan immersos en l'enregistrament d'un nou disc de sardanes i obres per a cobla de l'instrumentista i compositor de la cobla Xavier Capdevila.

El nostre desig és que la cobla pugui continuar la seva bona trajectòria engrandint més el cercle d'amics i seguidors; portar a les places de les viles la seva música i contribuir a la divulgació de la nostra dansa i la musicalitat única de la cobla.

Cobla Lluïsos

Flabiol: Victòria Morer     

Tible: CarlesCasanova

Tible: Xavier Capdevila

Tenora: Marina Porta

Tenor: Enric Espí

Contrabaix: Jordi Ollè

Fiscorn: Jordi Donet

Fiscorn: Ramon Casanova

Trombó: Ignasi Garolera

Trompeta: Josep M.  Puig

Trompeta: Jaume Coma

Director: Gerard Pastor

 

twitter:  @lluisos

http://www.facebook.com/coblalluisos