Agrupació Sardanista de Taradell

C/ Miquel Martí i Pol, 56 
08552 Taradell 
Tel 629 538 154 
cguiterashotmail.com
Responsable: Carme Guiteras

L'Agrupació Sardanista de Taradell va néixer l'any 1957, en una època en què la sardana vivia esplendor.

Agrupació Sardanista de Taradell

A Taradell, la joventut d'acció catòlica presidida per en Joan Vila va tenir cura de l'organització de ballades de sardanes i de l'aplec fins a finals de l'any 1956. A principis de 1957, en Vila a fi de no interrompre l'ambient que s'havia format al voltant de les sardanes al poble, va continuar amb aquesta tasca amb un grup de joves format per en Joan Casassas, Antoni Godayol, Jaume Miralpeix, Àngel Puig, Pere Ramirez i Salvador Solagran. Al no poder comptar d'entrada amb cap tipus d'ajut econòmic per cobrir les despeses, es va creure oportú invitar a tot el poble però en especial al jovent a formar una agrupació, per exposar iniciatives i captar socis al mateix temps que ja es presentava un programa per a la temporada. Així va néixer l'Agrupació Sardanista de Taradell, destacant que va tenir una molt favorable acollida. 

En aquests moments, s'organitzen nou ballades l'any, a l'hivern es fan a dins del recinte de Can Costa i Font, d'entre les mes destacades hi ha les sardanes al Castell den Boix, l'aplec al Pujoló, les sardanes de la festa major amb vermut i berenar, i la festa de la castanyada. I per altre banda, a primers d'any organitzem cursets de balls tradicionals.

La nostra entitat també participa, cada juny, en els actes de la flama del Canigó per ajudar a que arribi al nostre poble i per contribuir en el manteniment i suport de la nostra identitat catalana.

Agrupació Sardanista de Taradell

Agrupació Sardanista de Taradell

Recursos i informació relacionada

Lloc