Associació Festa d’en Toca-sons

Adreça
Carretera de Balenyà, 101 - 08552 - Taradell - Barcelona
Telèfon
Correu electrònic
Contacte
Núria Tuneu

Toca-sons

La Festa d'en Toca-sons té els seus orígens com molts altres fets de la vida, en un conjunt de casualitats.

A l'inici de la dècada dels 90, la majoria dels esbarts del nostre país presentava danses de creació pròpia, com una manera de recuperar el prestigi, el públic i el nombre de dansaires d'èpoques anteriors.

La junta d'aquells anys de l'Esbart de dansaires Sant Genis de Taradell, també va pensar en incorporar una dansa pròpia al repertori de l'Esbart, i es va crear una festa participativa, amb elements tradicionals i moderns, música, teatre, dansa, soroll i foc.

Associació Festa d’en Toca-sons

A partir d'aquí es va constituir la primera comissió que el 25 d'Agost de 1993 va portar a terme la primera Festa d'en Toca-sons, amb la finalitat de fomentar la cultura, la dansa i les tradicions populars.

L'any 1994 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va atorgar a la Festa d'en Toca-sons el Premi Nacional de Cultura Popular, que es pot veure a la sala de plens de l'Ajuntament de Taradell.

El 19 de febrer de 2004, va quedar constituïda legalment amb el nom Agrupació Festa d'en Toca-sons. I el 2 de maig del 2013  es va canviar el nom d'agrupació pel d'Associació.

Associació Festa d’en Toca-sons

La Festa d'en Toca-sons es pot portar a terme gràcies a les entitats del poble. La seva participació és fonamental per cobrir les diferents parts de la festa. L'Associació Festa d'en Toca-sons té un grup de trabucaires propi, que està  legalment constituït, amb els permisos corresponents i les guies de totes les armes. Així, apart del dia de la festa, podem fer sortides a diferents indrets.

L'any 2012 es celebrar per primer cop el Toca-canalla, amb la finalitat d'apropar la festa als més petits.

L'any  2013 es va fer el primer concurs de fotografia Festa d'en Toca-sons, memorial Lluís Tuneu.

 

Enllaços relacionats