Associació de Botiguers de Taradell

Adreça
08552 - Taradell - Barcelona
Contacte
Gemma Castro

Agrupacio Botiguers entitats

L'Agrupació de Botiguers de Taradell va néixer l'any 1994 per iniciativa d'un grup de comerciants, amb l'idea de preparar una campanya comercial per l'època de Nadal. Uns anys abans, però, ja es van fer les primeres accions entre comerciants per vetllar per la seguretat dels comerços i es van crear les bases d'aquesta entitat. Finalment l'any 1998 es va formalitzar legalment. Actualment l'associació esta formada per 76 associats i des de 2012 s'hi van sumar el col·lectiu de la restauració.

Com a associació local, està molt bolcada en qualsevol activitat desenvolupada a la vila de Taradell. Des d'un principi s'han fet accions per Nadal per crear un ambient comercial i lúdic durant aquestes dates. Aquestes accions s'han convertit en el pal de paller des d'on ha anat creixent l'associació. Des de sempre l'associació s'ha anat adaptant als temps i a les noves tendències del comerç i sense voler perdre el tracte de “botiguer” ha anat evolucionant amb els nous corrents comercials.

Agrupació Botiguers 2

Un exemple d'aquesta evolució podria ser el Toca-xou, o la passarel·la de moda. Evidentment des de l'Associació s'ha col·laborat, juntament amb altres entitats, sempre que ha sigut convenient per a la millora de qualsevol activitat feta a Taradell, com ara la Festa dels Tres Tombs.

Com associació, s'ha intentat vetllar pels interessos dels comerciants del poble i donar suport i ajuda en temes de formació i d'assessorament pels canvis que s'han anat produint.