Societat Caçadors del Senglar

ADREÇA
C/ de França, 11 - 08552 - Taradell -
TELÈFON
CONTACTE
Ramon Freixas

Societat Caçadors del Senglar

La societat de caçadors de senglar de Taradell va néixer en el mateix paraigües de la Societat de Caçadors de Taradell, constituïda el 1968. Va ser als voltant dels anys 70 quant es va constituir com a societat independent.

Tot i que en el terme de Taradell no hi tenen la seva àrea de caça, exerceixen la seva activitat entre les comarques d'Osona i del Vallès Oriental, concretament a Can Gat, al Pla de la Calma, als Cingles de Bertí, a Sobrevia, Samalús i El Bellit, juntament amb les colles del senglar de la Garriga i del Figaró.

Societat de caçadors del senglar

“La població de senglar ha augmentat per tercer any consecutiu a la zona del Montseny i del Montnegre.

Segons les dades del programa de seguiment del senglar que promou l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació a partir de les dades recollides per les societats de caçadors del territori, la densitat en tots dos espais creix fins als 10,5 exemplars per cada 100 hectàrees. Aquesta xifra representa un rècord absolut al Montseny on mai s'havia arribat a una densitat tan elevada des que es fan estudis de població de senglar. (...) “Ens situem en densitats molt altes”, assegura Carme Rosell, biòloga i especialista en fauna salvatge i senglar.” (...) Rosell destaca la importància de les colles de caçadors. “Són un element clau en el control de la població de senglar. Sense la seva activitat la xifra encara seria més alta”.”

Font: El9nou.cat - 30.12.2013