Pastoral de la salut de Taradell

Adreça
C/ de l'Església, 76 - 08552 - Taradell -
Telèfon
Contacte
Encarna Zapata

Des de fa gairebé 12 anys, es va crear un grup de Pastoral de la Salut que presidia i dirigia Mn. Alaró, tot i que un grup de persones ja feien aquesta tasca.

Activitats:

Visita als malalts al seu domicili i/o a l'hospital, reunions mensuals on dediquem una part del temps a la revisió dels malalts i formació, assistim a les reunions formatives dirigides per Mn. Mir, preparem tres esdeveniments anuals (La “Diada del malalt”, una sortida anual d'un dia amb els malalts i famílies i felicitem el Nadal) i col·laborem cada dos anys a la celebració del Sagrament de la Unció.

Pastoral de la salut de TaradellInicialment tenim un llistat de malalts on va canviant depenen els èxitus i noves incorporacions. Ens informem a través del boca orella, veïns, amics, etc. En el decurs de la visita se'ls demana si volen la comunió i es passa la notificació al Mossèn. Un cop al mes junt amb la Cari, passen per les cases dels malalts a donar-la. Les visites acostumen a ser mensuals, val a dir, que segons les necessitats dels malalts i si aquests ens ho demanen valorem l' opció d'anar-hi més sovint. A més, tenim una sensibilitat especial per les persones que viuen soles. Un detall important i que cal tenir en compte és que intentem conèixer i adaptar-nos als costums del malalt i/o família (ex. hora d'aixecar-se, migdiada…).

L'Ajuntament, la parròquia, cases comercials i diferents particulars col·laboren en les despeses.