Salut

Beneficis de l'activitat física

Activitat física

Practicar activitat física moderada de manera regular és una eina efectiva de prevenció primària, secundària i terciària sempre que es dugui a terme amb el control i la supervisió adequades.

 

Piràmide activitat física

 

Activitat física a la infància i a l'adolescència

La majoria d'infants i joves fan exercici gairebé sense proposar-s'ho, mitjançant el joc i les activitats quotidianes d'un estil de vida actiu: anar caminant a l'escola, pujar escales o passejar el gos.

Per créixer amb bona salut, cal que facin, com a mínim, una hora diària d'activitat física moderada/intensa: jocs actius, caminar a bon pas, anar amb bicicleta, córrer, saltar a la corda o practicar esports.

L'activitat física millora la salut actual i futura, ajuda a relacionar-se amb els altres i a créixer millor, més alegres i més sans, produeix beneficis en qualsevol nivell d'intensitat i serà més fàcil mantenir uns bons hàbits si s'inicien des de la infància.

 

Piràmide activitat física a l\'infància i a l\'adolescència

 

Activitat física per la gent gran

 

És important tonificar i enfortir els músculs, i mantenir la mobilitat de les articulacions per facilitar les tasques habituals i reduir les probabilitats de caure. Convé ser constants i actius diàriament, però vigilant de no arribar a l'esgotament.

És recomanable combinar diferents tipus d'activitats:

  • camineu o nedeu
  • feu exercicis específics de flexibilitat, tonificació i força
  • balleu
  • feu tai-txi
  • feu gimnàstica a l'aigua
  • practiqueu tècniques de relaxació, ioga
  • feu altres activitats com ara les feines de la llar, jugar amb els nens, treballar a l'hort o al jardí

Piràmide de l\'activitat física per la gent gran