Educació

Dilluns comencen les inscripcions al casal d'estiu impulsat per l'Ajuntament

Es realitzarà del 29 de juny al 31 de juliol, de 9 a 1 del matí, a l'Escola Les Pindediques

Diumenge, 14/06/2020

Aquest estiu l'Ajuntament ha acordat oferir un Casal d'Estiu en col·laboració amb l'empresa Àrtic, que en serà l'organitzadora. Fins ara, la iniciativa privada ha satisfet a bastament la demanda de casals estivals de lleure a Taradell, raó per la qual l'Ajuntament no havia tingut la necessitat d'impulsar activitats d'aquesta mena. Ja durant el mes de maig es va informar a les entitats que habitualment organitzaven activitats de lleure a l'estiu, de l'interès de l'Ajuntament per tal que hi hagués prou oferta per cobrir les necessitats de la població, i que cap infant en quedés fora per raons econòmiques o organitzatives.

Tanmateix, donades les estrictes mesures que cal seguir per fer front al Covid-19, aquest estiu diverses entitats que organitzaven aquests casals han decidit no fer-ne. Per això, des de la Regidoria d'Educació encapçalada per Lleïr Pladevall, es va fer una enquesta electrònica per valorar l'interès en portar la quitxalla a algún casal (i quantificar si l'oferta de casals d'estiu podria ser insuficient), la qual va ser contestada afirmativament per més de 200 famílies.

En aquell moment l'oferta era de 60 places per part del Parc d'Esports de Taradell i 30 places més de l'AMPA de l'Escola Pública El Gurri, a banda d'altres propostes estrictament privades. Es cancelaven, per tant, els casals de l'Ampa de l'Escola Sant Genís, la Casa de Colònies Can Pic, la UE Taradell o el Club Patí Taradell.

Per tots aquests motius, la Regidoria ha decidit impulsar enguany un casal d'estiu, les activitats del qual s'estendran del 29 de juny al 31 de juliol en l'horari de 9 a 1 del matí i tindran lloc a l'Escola Les Pinediques. El casal s'adreça a quitxalla de 3 a 12 anys (nascuts els anys compresos entre 2008 i 2016, ambdós inclosos). Ateses les places limitades, en el procés d'inscripcions tindran preferència els empadronats a Taradell. El preu serà de 30 euros per setmana. Per assistir, caldrà portar el següent material:

 • Roba còmoda i calçat esportiu.
 • Gorra i crema solar.
 • Muda de recanvi (quitxalla de 3 a 6 anys).
 • Esmorzar i aigua.
 • Una bossa amb roba de bany, tovallola i xancletes lligades per quan es facin jocs d'aigua.

Malgrat que hi ha municipis que fan casals municipals i no ajuden a altres entitats que també en fan, el compromís de l'Ajuntament de Taradell ja era subvencionar els que es fessin des d'entitats sense ànim de lucre, com el Parc d'Esports, i amb una aposta clara pels de caire públic, com l'AMPA del Gurri.

Per inscriure's a aquest casal, us heu de dirigir del 15 al 23 de juny a les oficines municipals –obertes de 9 a 14 h. cada dia feiner i també de 16 a 19 h. els dilluns– amb la documentació(1) següent:

 • Full d'inscipció(2) degudament omplert i signat.
 • Fotocòpia del llibre de vacunes.
 • Fotocòpia del DNI o llibre de família de nen/a.
 • Fotocòpia de la targeta sanitària.
 • Una foto de carnet recent del nen/a.
 • Declaració responsable(2) de famílies signada.

El pagament s'haurà de fer en efectiu.

(1) Veure documentació relacionada al peu d'aquest article.
(2) Podreu també omplir-lo a l'Ajuntament, però recomanem portar-lo omplert per evitar cues.