Cultura i Festes

Sant Jordi 2022

Taradell celebrarà la Diada de Sant Jordi amb una situació de normalitat i amb moltes activitats per a tothom

Les activitats de la Diada de Sant Jordi començaran el dijous 21 amb la presentació del recull de narracions "Safareig de contes" dels alumnes del taller d'escriptura narrativa de la Bilioteca a 2/4 de 8.

El divendres 22 d'abril continuarà amb les activitats de la Diada destinades als públic infantil i juvenil. A les 5 de la tarda hi haurà un berenar popular a la Plaça de les Eres i tot seguit  començarà l'espectacle infantil "Joc de Cadires" a càrrec de Cal Teatre. A les 6, al Bosc del Pujoló, es realitzarà un Taller de Circ (consulteu a la llista d'actes de més avall com inscriure-us). Finalment, a 2/4 de 8 del vespre es presentarà el llibre "Nits" de Rosa Codina a la Biblioteca

El dissabte 23 les activitats es concentraran al centre del poble. Com és tradició, les parades de roses i llibres es situaran al Passeig Domènec Sert i hi seran durant tot el dia a partir de les 8 del matí. Seguidament, a les 10 del matí, l'Ajuntament oferirà esmorzar per a tothom al mateix passeig. 

La Colla de Gegants de Taradell i l'Escola d'Arts l'ARPA iniciaran una cercavila pels carrers del poble a les 11 del matí amb el Drac de Sant Jordi que culminarà davant l'Església. A continuació, al voltant de 2/4 de 12, es realitzarà l'entrega de premis del Concurs d'Art Jove, organitzat per la Regidoria de Joventut i anirà acompanyada de la música de La Serra Music Band i l'Escola de Música de Taradell.

Paral·lelament, la Regidoria de Cultura ha convocat a diversos autors taradellencs durant el matí, a partir de les 11, per tal que signin els seus llibres al mateix Domènec Sert. Hi haurà l'Antoni Pladevall i Arumí, Rosa Codina, Lídia Munmany, Elsa Gascón, Sergi Gutiérrez, Llogari Pujol i els autors del Safareig de contes. 

D'altra banda, el Parc de les Olors ha organitzat dos tallers. El primer, destinat a un públic infantil, es farà a 2/4 d'11 del matí davant l'Església i cada participant elaborarà un punt de llibre amb llavors (5€). El segon taller es farà a les 5 de la tarda a Can Just i s'enquadernarà amb planta seca i llavors (15 €).

A les 7 de la tarda del dissabte, seguint amb el Cicle de Músiques de Santa Llúcia, es celebrarà el concert "Ombres i llums" a Can Costa a càrrec de Cor de Teatre.

El diumenge 24, el Cicle de Cinema Gaudí ens oferirà "Mediterráneo" de Marcel Barrena a Can Costa a les 7 de la tarda

Paral·lelament, durant tots aquests dies, del 12 al 30 d'abril, l'Assocació de Botiguers de Taradell convida a passar la TCT als establiments associats i sortegen un dels millors llibres de l'any en català.

D'altra banda, des de l'Ajuntament animem a tothom a decorar els balcons i finestres de forma escaient per aquesta diada, i penjar una fotografia a les xarxes socials amb l'etiqueta #santjorditaradell22.

Tot seguit podeu consultar cronogràficament el programa i ampliar la informació de cada acte clicant a l'enllaç corresponent.

Dijous / 21 / ABRIL

Divendres / 22 / ABRIL

Dissabte / 23 / ABRIL

Diumenge / 24 / ABRIL

Del 12 al 30 d'ABRIL

Del 23 al 27 d'ABRIL

Bànner Solstici (1)
Cicle Gaudí de cinema català
Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner