Cultura i Festes

Celebrant 25 anys de Can Costa amb “Dotze breus de Patrimoni”

La iniciativa vol commemorar l'aniversari del centre tot apropant el passat tèxtil i industrial de Can Costa

Can Costa Centre Cultural celebra el vint-i-cinquè aniversari aquest 2024. El projecte Dotze breus de Patrimoni vol fomentar el coneixement sobre el passat tèxtil i industrial als usuaris del centre traient a la llum, cada mes, una peça musealitzada.

Es pretén visibilitzar un objecte amb història, podent descobrir així experiències, records i anècdotes. S'exposaran, doncs, objectes que han sigut presents en l'entorn tèxtil i industrial del centre, mostrant-los d'una manera accessible per fer-los reviure o simplement conèixer-los.

El projecte també servirà per recollir de la ciutadania vivències, documents, fotografies, etc. al voltant de l'objecte escollit cada mes, tot engrandint el fons fotogràfic i documental de Taradell. Així mateix, ajudarà a ampliar el projecte de les Dones a la Fàbrica.

Màquina perforadora de cartrons exposada a Can CostaAquest mes de gener la peça escollida és la màquina de fer cartons. La màquina que està exposada al vestíbul mostra el procés de crear el cartó que es posava al teler per tal de fer llisos o per fer l'anomenat Jacquard.

Tot seguit podeu consultar els objectes exposats fins ara.

Cicle Gaudí de cinema català
Campanya Sequera EAS - Talla\'t amb l\'aigua!
Recollida de deixalles - Cubells amb Xip - Banner