Comerç

Les terrasses de bars i restaurants podran tornar a obrir amb les mesures de seguretat adequades

Dijous, 14/05/2020

El proper dilluns 18 de maig, quan es passi a la fase 1, els bars i restaurants de Taradell podran tornar a obrir les seves terrasses sempre i quan es compleixin les mesures de distància de seguretat. L'Ajuntament s'està posant en contacte amb els propietaris d'aquests establiments per buscar una solució adequada en cada cas. La prioritat del consistori és assegurar la distància de seguretat entre els clients i entre els clients i els vianants, sense reduir el nombre de taules que té cada negoci.

Així, en aquells casos que sigui possible una circulació segura dels vianants, es permetrà que les terrasses ocupin més superfície de la via pública (places, xamfrans o passeigs) de la inicialment prevista en la llicència. I en els casos que no sigui possible mantenir aquesta circulació segura dels vianants, es buscarà una nova ubicació per a aquestes terrasses, per tal que alliberin voreres o zones de pas.

A més, l'Ajuntament buscarà la fórmula per compensar la taxa de terrasses a els establiments que no l'hagin pogut obrir degut a les restriccions del COVID-19, o que l'hagin hagut d'obrir amb menys taules de les habituals.