'Els crims del carrer de la Morgue' al Club de Lectura de novel·la negra del mes de maig

Núria Martínez, comissària del Taradell Negre, és la coordinadora d'aquest Club de Lectura. 

Dilluns, 08/05/2023

El segon dilluns de mes és sinònim de Club de Lectura de novel·la negra a la Biblioteca de Taradell. El del mes de maig serà el dia 8 a partir de les 7 de la tarda. La novel·la que es comentarà i debatrà serà Els crims del carrer de la Morgue d'Egar Allan Poe.

El relat, un dels més cèlebres de Poe, narra la investigació que porta a terme l'inspector amateur C. Auguste Dupin per tal d'aclarir l'assassinat brutal de dues dones en una habitació tancada per dins i com si el criminal s'hagués esvaït.  Precisament Dupin va inspirar a Arthur Conan Doyle el seu famós Sherlock Holmes. I, un segle i mig després d'aquesta obra, el grup britànic Iron Maiden va fer una cançó, amb el mateix nom, inspirada en aquesta obra.

Els crims del carrer de la morgue

L'argument

Dues dones, mare i filla, apareixen brutalment assassinades al seu apartament de París. Les primeres investigacions no donen cap resultat, i posen en evidència la policia, que sembla incapaç d'aclarir els fets. Per sort Auguste Dupin, un detectiu aficionat amb una intel·ligència privilegiada, es farà càrrec del cas i donarà un cop de mà a la policia.

Aquest volum es completa amb El misteri de Marie Rogêt, un nou cas per a Dupin en què el ja famós detectiu s'enfronta a la desaparició i l'assassinat d'una jove encantadora que havia treballat en una perfumeria.

de47252c0bL'autor

Edgar Allan Poe (Boston, 1809 – Baltimore, 1849) fou un escriptor estatunidenc, conegut sobretot pels seus relats de temes fantàstics i d'horror. Està considerat el pare del conte de terror psicològic i dels relats curts del seu país. Va ser un precursor del relat detectivesc i de la literatura de ciència-ficció, i renovador de la novel·la gòtica. Les seues obres més conegudes són els relats L'escarabat d'or, Els crims del carrer de la Morgue, El corb i Gat negre.