Els llibres dels autors/es locals publicats al darrer any

Aquests són alguns dels llibres que els autors i autores de Taradell han publicat en el darrer any (entre el maig de 2022 i l'abril de 2023).

Diumenge, 23/04/2023

Aquests llibres els podeu trobar a la Col·lecció Local de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font formada per una banda, dels documents que parlen de Taradell, de la seva història, de la seva cultura, del seu entorn natural i social i per l'altra, els llibres i documents que escriuen i publiquen els autors taradellencs, de naixement o d'adopció, sigui quina sigui la seva temàtica i el seu suport.

Portada   Pluja de cireres

Pluja de cireres | Scaramuix (Edicions Casablanca, maig de 2022). A en Fermí li ha caigut una cirera al cap. Ui, quin mal! Quan mira dalt de lÂ'arbre, veu que ha estat per culpa dÂ'en Tano. En Fermí sÂ'enrabia molt i puja dalt de lÂ'arbre, agafa una cirera i la llança en direcció al Tano, amb tanta mala sort que li dona a en Tano i també a la Valentina. En Fermí aleshores sÂ'adona del disbarat que ha fet... Cal pensar, abans dÂ'actuar, Fermí!

Portada m\'ofego ajudeu me

M'ofego, ajudeu-meScaramuix (Edicions Casablanca, maig de 2022). En Fermí i la Valentina són sota el cirerer quan cau una cirera, just al cap d'en Fermí. Ha estat en Tano, sense voler, però en Fermí s'empipa molt i vol revenja. Li tira una cirera a en Tano i el fa caure i, de rebot, també rep la Valentina... A en Fermí li sap molt de greu i de seguida fan les paus i acaben menjant cireres tots plegats. Però en mengen tantes que els agafen cagarrines i han de sortir corrents. I en Tano tan tranquil.

Portada_Un polsim de sal

Un Polsim de sal de Laura Autonell Aranda (juliol de 2022) 

La Marta, malalta d'Alzheimer, en el seu últim tram de vida en una residència del Guinardó, intenta deixar per escrit al seu fill Robert la història d'un passat ocult i dolorós que la va fer fugir del poble. Tot comença als anys setanta quan la Marta es casa amb en Manel, un ambiciós jove que treballa a les mines de sal de Súria. El seu matrimoni trontolla des del començament pels maltractaments i per la intromissió interessada d'en Jesús, un miner company d'en Manel i cap d'un grup d'amics anomenat 'Els dotze apòstols', que està obsessionat amb la Marta des de la infantesa. En Joan, germà d'en Manel, la Isabella, una prostituta italiana, i la Marta, es converteixen en ferms aliats a l'hora de fer front a un enemic comú: en Manel. El present i el passat es barregen dins d'una caixa vella que en Robert troba un cop morta la seva mare, i que li donarà les primeres pistes per saber la veritat dels seus orígens a Súria. 

 

4 Lladrucs

Lladrucs a les estrelles | Aniol Florensa (setembre de 2022)

Any 1999. Una desgràcia familiar esmicola el somni d'en Ricky de marxar lluny de Sant Tòfol, el poble on viu ofegat. Amb l'esperança de guanyar diners de manera ràpida i senzilla, crea una productora de cine porno: Trempera Matinera. Poc es pensa, però, que les seves accions deixaran una reguera de sang i de cadàvers. Any 2019. En Narcís ha començat a treballar de documentalista en una editorial i el primer encàrrec és recopilar informació sobre un dels crims més estrambòtics i macabres de la història de Catalunya: el cas Trempera. L'objectiu de l'editorial és publicar un best-seller sobre en Ricky i els assassinats de Sant Tòfol. No obstant, la presència d'en Narcís a aquell poble ple de secrets i de recança tindrà unes conseqüències tan nefastes que ni ell es pot imaginar.

Portada llibre de teatre volum 1

 

El Teatre a Taradell: des dels inicis fins 1936 | Emília Bosch i Antoni Gimeno (setembre de 2022)

Els inicis del teatre a Taradell es remunten al 1680, si més no aqutsa és la primera data fidedigna de que en tenim notícia. Però son poques les notícies que ens han arriat fins a mitjans del segle XIX. És a partir d'aquest moment en que trobem gran quantitat de dades fins als nostres dies. El treball de recerca s'ha centrat en els inciis del teatre a Taradelll des del temps més pregons fins a l'adveniment de la guerra civil. Primer de tres volums sobre la història del teatre a Taradell. 

 

llibre tracos equilibrista

Els traços de l'equilibrista | Eloi Creus (setembre de 2022). Es tracta d'un poemari amb poemes molt breus que experimenten amb la forma del haiku i la tanka, però amb continguts occidentalitzats, i que tracten sobre la vulnerabilitat, el límit vital, l'amor, el desamor, l'amistat, la tendresa, la naturalesa i els records. Aquest poemari compta amb il·lustracions del Col·lectiu Fulcre d'Algaida de Mallorca.

Portada Una cadira en la boira

Una cadira en al boira | Marta Vilardaga (setembre 2022). Una cadira en la boira és una imatge real que la poeta va observar a Culla, al Maestrat, un dia humit i fred de tardor, una cadira sola envoltada de camps i d'arbres que s'entreveia enmig de la boira. A partir d'aquesta visió van començar a néixer poemes que juguen amb la plasticitat de la boira, el seu estaticisme fosc, els seus moviments d'ombra i llum, de record i desmemòria, de pèrdua i trobament, de mort i naixement, de dol i renaixement. La boira, un element estretament lligat a les tardors i als hiverns a casa seva, a la Plana de Vic, un rostre fidel que amaga el paisatge i a nosaltres, però que tard o d'hora s'aixeca i ens descobreix la llum i allò que ocultava. Sota el seu vel, el paisatge i nosaltres canviem com el pas del temps que ens afaiçona per dins i per fora. Com versa el poema proemial, a vegades, podem viure del desig que claregi, i vestir les boires de lluita i esperança.

 

2023 03 11 Guitarra al teu abast portada page 0001 (2)

La guitarra al teu abast 3 | Sergi Gutiérrez (setembre de 2022) 

Aquest és el tercer i últim llibre de la sèrie La guitarra al teu abast. Aquest mètode està pensat per començar de zero i acabar tocant totes les notes dels 3 primers trastes de la guitarra, i alguns dels acords més importants, sempre amb cançons populars catalanes i temes clàssics molt coneguts. També hi trobaràs duets per poder tocar amb amics.

Portada_Ver sin los ojos es posible_qualitat

Ver sin los ojos es posible: la visión intuitiva y la visión ampliada | Jordi Imbert i Tània Agorreta (octubre de 2022). Ofereix la solució a preguntes com per què no sabíem que això era possible, com s'explica aquesta capacitat i sobretot com es pot desenvolupar. També aprendràs alguns exercicis senzills per iniciar-te en aquest camp des de casa teva ia més observarem altres capacitats intuïtives apassionants que es poden despertar en realitzar aquest entrenament. I és que en el descobriment d'aquestes possibilitats ens adonem que la consciència humana és molt més gran del que no ens havien explicat mai.

PORTADA Del rechazo al amor  llibre Fina Generó

Del rechazo al amor | Fina Generó (desembre de 2022). Libre autobiogràfic que té per objectiu ajudar a altres persones a comprendre i acceptar la ferida del rebuig i com transformar-la en amor : "Poso com exemple la meva experiència personal des d'aquestes línies, acompanyo per donar llum a les ferides i aixi poder sanar-la", explica l'autora. Del rechazo al amor està format per 12 parts en els quals descriu l'evolució de la seva relació amb el seu pare i el procés d'acceptació de la ferida emocional i el procés que viu i que la cura a través del perdó.