Fons especials

Fons documentals especialitzats en un tema concret, generalment relacionat amb la població i que enriqueixen i singularitzen la col·lecció de la biblioteca.

Els fons especials de la biblioteca estan situats a la vitrina de l'entrada.

Col·lecció local

La Col·lecció Local de la Biblioteca recull tota mena d'informació sobre la població.

També recull les publicacions dels taradellencs: llibres, articles de revista...

Antoni Pladevall i Font

Recull l'extensa bibliografia del capellà i historiador Antoni Pladevall i Font .

Espai Joan del Colomer, dedicat al món rural

 Espai Joan del Colomer

En col·laboració amb la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, la biblioteca recull documentació sobre la Festa dels Tres Tombs i també sobre el món rural.

Aquest espai porta per nom Joan del Colomer en reconeixement a la tasca de preservació d'objectes de la vida a pagès i relacionats amb les feines del camp que en Joan Lleopart, del mas Colomer, va desenvolupar durant tota la seva vida.

Val a dir que ha estat la Comissió de Sant Antoni Abat qui ha proposat a la Biblioteca la creació d'aquest espai i que aquesta ha acceptat gustosament el repte.

L'objectiu primordial és recollir tot el material imprès i audiovisual possible relacionat amb el món rural perquè en un futur la Biblioteca es pugui convertir en un Centre de referència per a tothom qui vulgui estudiar o conèixer aquest món tan nostre que és el món rural.

La Comissió de Sant Antoni Abat està fent un esforç considerable per recollir el màxim d'informació possible : tríptics, revistes especialitzades, vídeos, llibres.... que després la Biblioteca processa i posa a disposició de tothom qui els vulgui consultar.

La Biblioteca publica una tria de les darreres novetats d'aquest secció a la Revista "Tonis Taradell" que publica la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat cada mes de gener.

Bandolerisme

La Festa del Toca-sons, el bandoler de taradell, es celebra el 25 d'agost. Per aquest motiu la Biblioteca recull documentació sobre bandolerisme.

Arxiu Fotogràfic de Taradell

Col.lecció de més 2.000 fotografies digitalitzades de tema local.