Taradell celebra la 46a Fira de Santa Llúcia

Els actes al voltant de la 46a edició de la tradicional Fira de Santa Llúcia es duran a terme els dies 16, 17 i 18 de desembre a la Plaça Santa Llúcia i el seu entorn

Diumenge, 18/12/2022

En primer lloc, el divendres 16 a dos quarts de 9 del vespre, a la Plaça de Santa Llúcia es celebrarà la segona edició dels Focs de Gala. La regidoria de Cultura ha volgut recuperar des de l'any passat una tradició que es va celebrar al llarg dels segles XVI i XVII quan, amb l'auge de la Fira de Santa Llúcia i Sant Vicenç arribaven venedors ambulants, firaires i tractants de bestiar que es congregaven al voltant de la capella. Durant la vigília de la fira, al vespre, es feia la "gala", que consistia en grans ballades al voltant del foc. Balladors de l'Esbart i l'Agrupació Sardanista encetaran la gala i es convida a tothom qui vulgui a participar d'aquesta vetllada.

Pel que fa al dissabte 17, els Amics de Santa Llúcia han organitzat la 9a Nit de Santa Llúcia amb el concert “Del silenci a l'emoció” a càrrec de Miquel Bonal. Es celebrarà a la Capella de Santa Llúcia a les 7 de la tarda.

El diumenge 18, dia central de la fira, hi haurà paradetes d'artesans i firaires des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre al voltant de la Capella. A dos quarts d'11 se celebrarà la missa a la Capella i es donarà el tradicional ramet de la sort. Per segon any consecutiu, durant tot el dia hi haurà tallers infantils de Nadal (a les onze del matí i i a les cinc de la tarda) per escriure la carta al patge, entre altres activitats a La Plaça.

Com ja és tradició, a les 5 de la tarda, a la plaça de les Eres, arribarà el Patge Reial per recollir les cartes dels més petits. I a les 6 de la tarda, com és habitual, se celebrarà el berenar popular amb torrades i botifarra a la plaça d'en Gili amb la col·laboració de la Colla Jove de Geganters i Grallers.

Durant tot el dia, a La Plaça, davant de Can Tuneu, estudiants de piano del Liceu oferiran peces de concert i els diners recaptats seran per La Marató de TV3. Els concerts s'oferiran a les 12 del migdia, a les 5 de la tarda i a les 7 de la tarda. L'activitat serà duta a terme gràcies a ArtStringLuthier i Art Espai 13 i als pianistes Anna Freixas, Nora Figuerola, Lautaro Montt i Paula Mir.

Localització relacionada