L’EAS Taradell ja disposa d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic

La primera instal·lació d'autoconsum fotovoltaic municipal ha estat cofinançada per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Taradell

Dimarts, 03/08/2021

Aquesta setmana ha entrat en funcionament la nova instal·lació d'autoconsum fotovoltaic de l'Espai d'Aigua i Salut de Taradell que ha de produir energia elèctrica renovable per a aquest edifici. La nova instal·lació consta de 72 plaques fotovoltaiques amb una potència total de 32,64 kWpic, té una producció d'energia elèctrica de 47.513 kWh a l'any, que equivalen a 7,13 tn CO2eq. menys d'emissions a l'any i un estalvi anual de 6.021,13 €. Aquesta és la primera instal·lació municipal d'autoconsum fotovoltaic, i s'ha escollit l'EAS perquè és l'equipament públic amb un consum energètic més elevat.

Instal·lació fotovoltaica EAS

Les 72 plaques fotovoltaiques s'han col·locat a la teulada plana de sobre la piscina coberta, de tal manera que estiguin integrades a l'estructura de l'edifici. Així, l'impacte paisatgístic que té aquesta instal·lació a l'edifici és mínim, fet molt rellevant al tractar-se d'un edifici amb interès arquitectònic. A més, a la teulada plana encara hi ha espai per poder col·locar més plaques en els propers anys per seguir cobrint la demanda d'energia de l'EAS de manera sostenible.

Aquesta actuació s'emmarca en el Pla de Transició Energètica de Taradell que està elaborant l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona. El Pla preveu, en els propers anys, fer instal·lacions d'aquest tipus a diferents equipaments municipals (Escola Les Pinediques, Can Costa, Pavelló Municipal…) entre moltes altres accions que ja s'han executat —com la substitució de lluminàries— o que s'executaran properament.

Localització relacionada