L'associació de Jubilats acull l'exposició sobre ''La dona a la fàbrica'' del Grup de Recerca Local de Taradell

El passat 6 de març a la tarda, i en motiu del Dia de la Dona (8 de març), l'Associació de Jubilats del municipi i en estreta col·laboració amb el Grup de Recerca Local, van organitzar una exposició de fotografies antigues sota el títol de “La dona a la fàbrica”.
Divendres 16/03/2018
L'activitat es va iniciar amb la lectura del manifest del 8 de març, tot recordant les diferents reivindicacions que encara ara esdevenen necessàries per a fer una societat més igualitària en termes de gènere.

Expo La dona a la fàbrica

 
Una vintena de persones grans van assistir i gaudir de cadascuna de les imatges que en un passat no molt llunyà van viure en primera persona al voltant de la indústria tèxtil. Des del Grup de Recerca Local, la Laia Miralpeix va explicar als presents de quina manera han obtingut tot el fons documental, a quines dates corresponen cadascuna de les fotografies, les persones del municipi que hi surten i altres anècdotes en quant al treball de recerca.
 
Tot seguit, amb el visionat del documental, també produït pel Grup de Recerca, algunes de les persones assistents van poder reviure moments de joventut quan també havien treballat a la fàbrica, mentre que d'altres van apropar-se a aquesta realitat de manera més informativa.

Expo La dona a la fàbrica

 
En finalitzar el documental, es va donar un petit i acollidor col·loqui on les persones van aportar les seves pròpies experiències o de familiars entorn al món de la fàbrica i sobretot des de la perspectiva de dona.
 
L'activitat es va finalitzar amb una bona valoració per part de les persones grans, i algunes van proposar altres possibles temes per poder descobrir.
 
L'exposició fotogràfica seguirà muntada fins el divendres 16 de març per tal que la gent pugui visitar-la amb més detenció i així observar cadascun dels detalls que s'amaguen darrera de cada imatge.
 
Aquesta iniciativa de caire més reivindicativa i cultural ha estat organitzada per l'Associació de Jubilats, el Grup de Recerca Local, l'Ajuntament de Taradell i el programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana.