L'Ajuntament planta més de 80 arbres nous als carrers de Taradell

S'han reemplaçat exemplars morts, malalts o amb algun problema, i s'han afegit on no n'hi havia

Dimecres, 10/04/2024

Durant aquest passat mes de març, l'Ajuntament de Taradell ha plantat 82 arbres nous a la via pública d'una quinzena d'espècies diferents. Aquests plançons nous s'han col·locat als carrers i a les zones verdes que prèviament no en tenien, per exemple, al carrer Puigmal o al carrer Sant Jordi, o en substitució d'exemplars que estaven morts o que tenien alguna malaltia o problema. Algunes de les espècies més utilitzades han estat l'Auró de Freeman (Acer freemanii AUTUMN BLAZE), el Cirerer de flor (Prunus serrulata Kanzan), l'Alzina (Quercus ilex L.), el Lledoner (Celtis australis L.) o l'Auró Blanc (Acer campestre 'Elsrijk').

Ajuntament planta més de 80 arbres nous als carrers de TaradellAjuntament planta més de 80 arbres nous als carrers de Taradell

Cal destacar que durant el darrers anys, per la sequera i les onades de calor, hi ha hagut una elevada mortalitat d'exemplars que no estan preparats per aquestes noves condicions meteorològiques o que patien alguna afectació prèvia. Tanmateix, la presència d'arbrat i vegetació a la via pública és molt important per tal de reduir els efectes de les onades de calor i les elevades temperatures, així com per rebaixar la contaminació acústica i ambiental i millorar la diversitat de la flora urbana.

En aquest sentit, esmentar que la propera setmana es substituiran les alzines del tram entre la cruïlla de Can Prat i la de l'Espai 1 d'Octubre, aprofitant la remodelació de la zona que s'està duent a terme.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el Pla Director del Verd Urbà de Taradell realitzat per la Diputació de Barcelona, en el qual es calcula que al nucli urbà del municipi hi havia aproximadament 2.460 peus d'arbres el 2018. Després de les diferents actuacions portades a terme per l'Ajuntament de Taradell en els darrers anys, aquesta xifra ja supera els 2.500 arbres.