Comença la remodelació del tram entre la cruïlla de Can Prat i la de l’Espai 1 d'Octubre

Es millorarà l'accessibilitat a la zona comercial, tot pacificant el trànsit de vehicles

Dijous, 15/02/2024

Aquest dimarts 20 de febrer comencen les obres de remodelació de la cruïlla del passeig Domènec Sert amb la carretera de Mont-rodon fins a la cruïlla de la mateixa carretera amb el passeig Sant Genís.

La intervenció consisteix a fer una plataforma única a tota l'amplada del carrer al tram entre el passeig Domènec Sert i el passeig Sant Genís, tot augmentant l'espai de pas i d'estada dels vianants de la zona comercial. Així, aquest espai serà tot ell amb prioritat per als vianants, malgrat els passos de zebra es pintin només en alguns passos concrets. A més, s'aprofita per col·locar noves llambordes i noves jardineres a tot aquest tram per fer-lo més amable pels vianants.

La durada prevista de les obres serà de 5 mesos, i tindrà un cost aproximat de 300.000 €, els quals estan subvencionats totalment per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), i pel Servei Català del Trànsit.

Tram de la cruïlla de Can Prat en sentit a la carretera de Mont-rodon

L'objectiu d'aquesta remodelació és millorar l'accessibilitat de la via pública per a tota la ciutadania, especialment a les persones amb mobilitat reduïda, i augmentar la seguretat viària d'aquest tram. A més, l'ampliació de l'espai dels vianants a la zona comercial ha de millorar l'experiència de compra al comerç local, i per tant augmentar l'afluència a les botigues i serveis de la zona.

Aquesta actuació forma part d'una planificació més àmplia definida en diferents plans estratègics i que s'aplicaran durant aquest 2024. També es preveu, doncs, fer una entrada més accessible per a vianants a l'Espai 1-O, pacificar el trànsit rodat i donar més seguretat a diferents punts de la carretera de Balenyà, la plaça de les Eres o el passeig Sant Genís, així com remodelar l'espai de davant de l'Església Sant Genís.

Planol cruïlla page 0001

Localització relacionada