L'Ajuntament establirà tolerància zero amb els excessos aquest estiu

Les darreres setmanes, s'han identificat més de 30 persones per beure al carrer

Dijous, 18/06/2020

L'augment de dotació del cos de la Guàrdia Municipal de Taradell des de principis de juny permetrà a l'Ajuntament de Taradell ser més contundent envers l'incivisme i les accions prohibides en les Ordenances Municipals, com beure alcohol al carrer o molestar el veïnat fent curses de vehicles i soroll. Entre la matinada de dissabte, 13 de juny, i la de dilluns, dia 15, es van identificar cinc conductors per conducció temerària i negligent. Tres d'ells feien curses al Passeig Domènec Sert a la 1 de la matinada de dissabte. L'altra conduïa perillosament pel passatge de Can Granyent. Davant d'aquestes infraccions, que són considerades molt greus per la normativa, a més de la pèrdua de 6 punts del carnet de conduir, se'ls ha multat amb 500 € cadascun.

Les queixes per sorolls i “botellón” a 2/4 de 6 de la matinada de diumenge, 14 de juny, en un lloc on està expressament prohibit com l'estacionament de l'Espai 1 d'Octubre, van provocar la identificació d'onze persones i l'aixecament de l'A-77, l'acta per infracció de les normes de l'Estat d'Alarma. Els Mossos d'Esquadra van donar suport als agents municipals i van identificar els propietaris de dos vehicles amb els altaveus engegats, i també una persona per desobeir les ordres dels agents.

La prohibició de consumir alcohol a la via pública –article 10.1 de l'Ordenança Municipal de bon Govern, Civisme i Convivència– és una altra infracció per la qual s'han fet més de 30 identificacions els dos darrers caps de setmana (entre ells hi havia almenys un menor) a les 6 de la matinada de dissabte, 13 de juny. A la mateixa hora, fent ruta de control, els agents van comptar una vintena de vilatans fent “botellón” al final de Goitallops, on van deixar tots els residus a la pista forestal, incomplint l'article 14 de la mateixa ordenança per embrutar la via pública. Un d'ells també es va negar a donar les seves dades, incomplint l'article 240. Els reincidents han estat denunciats als Mossos d'Esquadra i s'ha avisat als progenitors dels menors identificats per primera vegada.

Respecte als horaris nocturns dels establiments recreatius, es recorda que els locals tancats es regeixen per la normativa catalana i poden tenir obert dins a 2/4 de 3 cada nit laborable, i a les 3 de divendres a dissabte i vigílies de festius. En canvi, pel que fa a les terrasses i recintes oberts en vials públics, a partir del 15 de juny i fins al 15 de setembre, segons la modificació de l'Ordenança Municipal aprovada definitivament la tardor passada, les terrasses poden obrir fins a mitjanit els dies feiners i fins a la 1 de la matinada del dissabte i festius. Les terrasses en terrenys privats tenen una hora més d'obertura, la 1 i les 2 de la matinada, respectivament.

Amb tot, s'insisteix en el respecte als veïns i el dret al descans dels altres.