Surt a exposició pública la modificació dels horaris de terrasses

Del 05/08/2019 al 05/08/2099

El ple de l'Ajuntament de Taradell va aprovar aquest dijous, 1 d'agost, una modificació de l'Ordenança de Bon Govern, Civisme i Convivència relativa als horaris de les terrasses del poble durant el període estiuenc, del 15 de juny al 15 de setembre. Els nous horaris, però, no entraran en vigor fins a l'1 de setembre d'enguany, després del mes d'exposició pública que marca la Llei per tal que es puguin presentar suggeriments o al·legacions.

Actualment, durant tot l'any les terrasses a la via pública poden obrir de diumenge a dijous fins a les 11 del vespre, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, fins a mitjanit. Essent evident que aquests horaris són restrictius en temporada d'estiu, la proposta aprovada provisionalment, després de ser informada pel Secretari-Interventor, modifica l'Article 125 establint per a les terrasses i recintes oberts els següents horaris:

 

Hora màxima d'obertura del 16 de setembre al 14 de juny (igual que ara)

Dia Terrasses via pública Terrasses espai privat

Divendres
Dissabte
i vigílies de festius

24:00 HORES
Dilluns 
Dimarts 
Dimecres
Dijous  
Diumenge
23:00 HORES

 

Hora màxima d'obertura del 15 de juny al 15 de setembre (proposta de modificació)

Dia Terrasses via pública Terrasses espai privat

Divendres
Dissabte
i vigílies de festius

01:00 HORES 02:00 HORES
Dilluns 
Dimarts 
Dimecres
Dijous  
Diumenge
24:00 HORES 01:00 HORES

 

La modificació pretén posar ordre a una situació de conflicte que fa anys que dura, amb una regulació dels horaris d'acord amb les activitats que ara mateix tenen llicència d'explotació en zona urbana. 

El compromís de l'equip de govern és actuar amb contundència, fent respectar els horaris aprovats, després d'anys sense controlar aquestes activitats, com demostra, per exemple, el fet que el 23 de juny de 2017 es requerís, a través d'un Decret de l'Alcalde, el cessament d'activitat a una terrassa sense llicència, i no es fes aturar l'activitat.

Ara, a més d'obrir expedient sancionador si s'incompleixen els horaris, se seguiran portant a terme controls de soroll aleatoris per tal que no es traspassin els límits permesos per la normativa vigent -50 db d'11 a 7 de la matinada- i s'augmentarà la vigilància nocturna al nucli urbà per evitar situacions d'incivisme o prohibides com aldarulls, sorolls inadequats o consum de begudes alcohòliques i estupefaents a la via pública.