L’Ajuntament de Taradell rep per cinquè any consecutiu el Segell Infoparticipa que acredita la qualitat i la transparència d’aquesta web

Dijous 14/03/2019

Segell Infoparticipa 2018

Cinc anys consecutius són els que l'Ajuntament de Taradell ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 2018 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local a través del portal web municipal (www.taradell.cat) que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir d'una anàlisi realitzada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP).

Aquest guardó és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions. Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Aquestes bones pràctiques es defineixen en 52 indicadors que s'utilitzen per avaluar la informació publicada als webs municipals, els quals s'han adaptat a la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Les avaluacions d'enguany tenen especialment, s'ha exigit més qualitat en la visualització individualitzada i comprensible de les retribucions dels càrrecs electes, es declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes, les retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu i l'explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

En aquesta sisena edició, s'han reconegut 98 municipis dels 948 que hi ha a Catalunya. El LPCCP ha certificat el compliment del 91% dels indicadors avaluats després de revisar el web municipal www.taradell.cat. Des de 2014, l'Ajuntament de Taradell supera el 90% de compliment dels indicadors esmentats.

Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell, va recollir el guardó en un acte que es va celebrar el 14 de març a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els resultats es publiquen GEO referenciats, al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com.

Segell Infoparticipa