L’Ajuntament de Taradell actualitza el logotip corporatiu

En els propers dies s'anirà implantant en tots els mitjans digitals on la Corporació Municipal és present

Divendres, 30/04/2021

La Regidoria de Comunicació ha culminat recentment la renovació de l'imagotip de l'Ajuntament de Taradell, després d'uns mesos treballant-hi. Aquest nou emblema corporatiu serà el que a partir d'ara identificarà l'Ajuntament en totes les seves actuacions i col·laboracions.

Cal aclarir, però, que aquest canvi no implica en cap cas la substitució de l'escut heràldic de Taradell, ja que aquest és un element històric que respon a uns usos i a un passat concrets, per la qual cosa s'ha de mostrar sempre inalterable en la seva forma original.

El logotip que fins ara feia servir l'Ajuntament de Taradell era un calc de l'escut heràldic –oficialitzat l'any 2012– en la seva forma de romboide caironat quarterat. Aquesta reproducció de l'escut com a isotip corporatiu, però, presentava lleus imperfeccions tècniques de simetria, tot restant-li estabilitat. Alhora, en ser una reproducció excessivament fidel, la gran quantitat de detalls li minvava visibilitat en aplicar-se en determinats suports o a mides reduides.

L'actualització que s'ha dut a terme ara, simplifica l'isotip centrant-se en els símbols clau de l'escut i, alhora, mantenint la fidelitat als seus elements històrics i tradicionals. Així, s'ha sotmès l'imagotip a un procés de depuració i neteja de formes i elements. S'aconsegueix, d'aquesta manera, convertir-lo en un element dinàmic, modulable, digital… tot garantint una correcta lectura multiplataforma i una major capacitat de reproducció, especialment en els mitjans digitals, cada vegada més importants. La nova identitat ha de permetre ser més present, visible i identificable a tot arreu on la Corporació Municipal participa i hi destina recursos públics (materials, humans o econòmics).

Nou logotip corporatiu de l'Ajuntament de Taradell

Logotip Corporatiu - Ajuntament de Taradell
Logotip Corporatiu - Ajuntament de Taradell
Logotip Corporatiu - Ajuntament de Taradell
Logotip Corporatiu - Ajuntament de Taradell

En definitiva, s'ha donat un pas necessari per adaptar-se als temps actuals, cercant al mateix temps un disseny més versàtil i capaç d'adaptar-se als canvis, sent doncs un logotip més durador. Una actuació que segueix el mateix camí que ja han fet altres ajuntaments i organismes d'un temps ençà. De fet, entitats del municipi com Taradell.com, ja han seguit la mateixa tendència a l'hora de reproduir l'escut de Taradell.

El nou redisseny, és obra dels dissenyadors Jordi Daví i Edu Vila, que ja han col·laborat en altres ocasions amb l'Ajuntament de Taradell, com en l'edició de la col·lecció Nou XXI o el llibre Costa i Font. De cultura industrial a fàbrica de cultura.

La implantació de la nova imatge, que ha tingut un cost de mil vuit-cents euros, serà immediata en tots els formats digitals, aplicant-se al llarg dels propers dies, així com als materials de difusió en paper que es distribueixin a partir d'ara. A la resta de suports com vehicles, retolació, papereria, etc. s'anirà aplicant de forma gradual a mesura que en sorgeixi la necessitat.

Així mateix, aquest nou logotip serà el que caldrà utilitzar per tothom que hagi d'identificar l'Ajuntament de Taradell en cartelleria, senyalització, etcètera. Per descarregar els recursos necessaris (manual d'aplicació i arxius del logo), accediu a l'enllaç que trobareu més avall. També hi podeu accedir directament a taradell.cat/identitatcorporativa.

Enllaços relacionats

AjuntamentComunicacióIdentitat corporativa