Ja pots descarregar-te i seguir les rutes de Cultura en Marxa

Descobreix al teu aire els diferents recorreguts per Taradell, ja disponibles a la web i a la plataforma Wikiloc

Dimecres, 11/10/2023

Per apropar el patrimoni turístico-cultural a una població  tan àmplia com sigui possible, des de les regidories de Cultura i Patrimoni i de Comunicació posem a disposició del públic totes les rutes que han format part del projecte Cultura en Marxa. A partir d'ara les rutes que s'han organitzat en diferents edicions es poden realitzar en qualsevol moment i accedir a la informació i als seus itineraris.

capella Mont-Rodon

Cultura en Marxa és un projecte que es va iniciar el 2020, amb propostes de tota mena, amb l'objectiu d'apropar la cultura tot divulgant el patrimoni historicoartístic i natural a la població de Taradell. I fer-ho en marxa, és a dir, mitjançant l'activitat física amb recorreguts a peu per diferents indrets de Taradell, i de forma accessible per a tothom. Així, entre les diferents rutes n'hi ha de llargues i d'altres que són un passeig pel mig de la nostra Vila. Amb aquest propòsit s'ha elaborat un ampli catàleg de rutes que tenen com a objectiu arribar a tots els públics i despertar l'interès històric, sonor, natural, literari i artístic.

Fitxa de perfil de wikiloc de l'Ajuntament de TaradellPer fer accessible tot això, hem creat una fitxa de cada ruta amb la informació que hi podem trobar, i els enllaços als tracks (recorregut geolocalitzat sobre un mapa) de cadascuna d'elles, mitjançant la plataforma d'activitats a l'aire lliure Wikiloc. Per això, hem creat el perfil de l'Ajuntament de Taradell a aquesta aplicació, on podeu consultar totes les rutes disponibles i descarregar-les al vostre dispositiu.

El total de vint-i-dues rutes —8 de les quals es publicaran en els dies vinents— ens permeten, doncs, conèixer detalls, fets i dades històriques, artístiques o naturals de Taradell, d'una manera àgil tot caminant pel poble i els seus voltants. Apropar la cultura, la història i el medi natural a la població és un dels objectius que des de les regidories es treballa en aquest projecte, amb la voluntat de despertar l'interès sobre el nostre poble i així fomentar el respecte envers l'entorn, cosa que ha de redundar en un major compromís cívic.

Participants a una ruta de Cultura en Marxa de TaradellParticipants a una ruta de Cultura en Marxa de Taradell

Val a dir que aquests itineraris s'han d'anar ampliant en el futur amb noves propostes. Així, animem a tothom a participar en les properes rutes que s'organitzaran pròximament des de l'Ajuntament, i que ens endinsaran en nous coneixements sobre Taradell. Estigueu amatents a les pròximes edicions!