Es milloren les instal·lacions de distribució elèctrica de Taradell

L'empresa Anell ha eliminat pràcticament tots els fils nus del carrer Guillem de Mont-rodon i el seu entorn

Dijous, 23/11/2023

Aquesta setmana ha acabat la substitució de les línies elèctriques de baixa tensió despullades que hi havia a les façanes dels habitatges del carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de Vic, carrer Quintana, carrer Vilanova i de la plaça Santa Llúcia. Els fils antics passaven paral·leles a la façana de moltes cases sense protecció, en format guitarra (més d'un fil). En canvi les noves línies elèctriques s'han soterrat en alguns trams i en d'altres s'han substituït per trenats amb protecció. Això ha permès eliminar molts pals i suports que hi havia a les façanes per sostenir les línies elèctriques, i reordenar part del cablejat existent.

Aquestes millores les ha portat a terme l'empresa Anell (l'antiga Estabanell Distribució), i complementen les actuacions realitzades l'any passat de soterrament de les línies elèctriques de mitja i alta tensió.

Carrer de Vic
Carrer de Vic
Carrer Vilanova
Carrer Vilanova
Plaça Santa Llúcia - La Tomba
Plaça Santa Llúcia - La Tomba
Carrer Guillem de Mont-rodon
Carrer Guillem de Mont-rodon

Des de l'Ajuntament de Taradell es considera que aquestes tasques de substitució de les línies elèctriques són molt positives pel municipi, ja que es millora la seguretat del servei i de la ciutadania i també es millora des d'un punt de vista estètic i arquitectònic. Per aquest motiu, el consistori està col·laborant estretament amb les empreses elèctriques en els darrers anys perquè actualitzin la xarxa de distribució a tot el municipi pel que fa a la seguretat i a l'impacte visual.