Estabanell inicia el soterrament de 326 metres de línia aèria per millorar el servei a Taradell

La instal·lació prèvia d'un centre de transformació permet soterrar les línies de mitja i baixa tensió que, fins ara, passaven per la Font Gran i al seu entorn

Divendres, 15/07/2022

Estabanell Distribució inicia aquest divendres els treballs de soterrament de la línia aèria per millorar el servei al seu pas per Taradell. En concret, Estabanell soterrarà 326 metres de línia i es desmuntaran un total de 7 suports que, fins ara, travessaven la zona de La Font Gran, un dels espais verds de referència del municipi i per on transcorria la línia des de la seva posada en funcionament l'any 1968. La instal·lació d'un Centre de Transformació a la zona de la Font Gran, el passat dijous dia 30 de juny, en el passatge del carrer de la Font cap al carrer de Vic, fa possible el soterrament d'aquestes línies de mitja i baixa tensió. A més, la incorporació d'equips de telecomandament d'última generació permetrà millorar el servei als ciutadans perquè es podrà atendre de forma telemàtica qualsevol incidència i reduir-ne el temps d'afectació.

Els treballs de soterrament per millorar el servei de distribució d'energia elèctrica a llars i negocis d'aquesta zona es durà a terme d'acord amb els serveis tècnics de l'Ajuntament de Taradell i posant especial atenció en la reducció del seu l'impacte en els veïnats. Per això, les obres s'executaran en dues fases de manera que es podrà actuar de forma ràpida sobre les rases de la xarxa elèctrica obertes, que quedaran cobertes en el menor temps possible. Una primera fase es posa en marxa aquest divendres, 15 de juliol, i que comprendrà les tasques de soterrament amb l'obertura i tancament de cales i rases en el tram que anirà des del carrer de la Font, passant pel del Joc de Pilota i fins a La Plaça, amb una durada aproximada de dues setmanes. Amb la segona fase es farà el soterrament a La Plaça i al carrer de l'Església i tindrà una durada aproximada de tres setmanes.

Plànol ESTABANELL

Amb aquesta intervenció d'Estabanell Distribució a Taradell, la xarxa quedarà preparada per donar servei, en un futur proper, a 20 kV. Aquesta millora és clau perquè disposar de més potència en la distribució d'energia elèctrica i d'equips i sistemes de telecomunicacions d'última generació permetrà garantir la qualitat del servei malgrat l'augment de les necessitats de la ciutadania amb la instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques i de punts de càrrega de vehicle elèctric, entre d'altres.

Finalment, a partir de la tardor es durà a terme el desmuntatge dels 7 suports i el cablejat aeri. Des de l'Ajuntament de Taradell es valora positivament aquesta actuació perquè s'eliminaran els cablejats elèctrics, les torres de suport i els transformadors aeris en un entorn emblemàtica com és la Font Gran. A més, es dotarà la xarxa elèctrica de més seguretat davant eventualitats com tempestes, arbres caiguts, incendis... i suposarà també menys impacte tant als veins de la zona com a la fauna i la flora.

L'Ajuntament de Taradell demana paciència als veïns/es de les zones afectades, i que disculpeu les molèsties que us pugui ocasionar alguna de les intervencions.