Els primers Kits d'Identificació Genètica arriben a Taradell

Dimarts, 06/10/2020

Després de l'impuls de l'Ajuntament de Taradell, per apropar a la població i facilitar els tràmits per realitzar la demanda dels familiars que volen localitzar una persona desapareguda en el període de Guerra Civil o règim franquista, han començat a arribar els Kits d'ADN. D'aquesta manera, algun taradallenc, ha pogut entrar al Programa d'Identificació de l'ADN coordinat i impulsat pel Departament de Justícia  de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Salut.

Kit tancat

L'objectiu d'aconseguir les dades genètiques de les persones sol·licitants, és poder-les creuar amb les dades genètiques dels cossos trobats i poder establir-hi relació de parentiu. Els familiars que han portat a terme la prova genètica i que no saben el lloc d'enterrament dels seus familiars, ja sigui en una fossa o en un cementiri, podran encreuar les dades amb el banc d'ADN dels soldats morts, i així, poder recuperar les restes si fos possible.

kit obert

Els familiars que vulguin entrar en aquest programa poden sol·licitar la sol·licitud presencialment a les oficines de l'Ajuntament. Per més informació podeu consultar el següent enllaç.