El Molí dels Sorts ja disposa d'un conveni de gestió conjunta

Seguint amb el projecte de recuperació del patrimoni hidràulic del Molí dels Sorts de Taradell, que ha de culminar amb la declaració del conjunt com a BCIL, l'Ajuntament de Taradell fa un pas més per la seva conservació

Dijous, 16/02/2023

Conveni del Molí dels SortsDivendres passat, a l'Ajuntament de Seva, es va signar el conveni de gestió del Molí dels Sorts impulsat per la Regidoria de Cultura i Patrimoni de Taradell, amb Míriam Martínez al capdavant. La signatura va ser possible gràcies a la molt bona predisposició del propietari, Ignasi Vives, i els dos ajuntaments implicats. Mercè Cabanas, com a alcaldessa de Taradell, i Maria Anna Pineda, com a alcaldessa de Seva, van signar el conveni per garantir la gestió de l'espai i convertir-lo en una unitat patrimonial d'interès històric, cultural, natural i arquitectònic.

Aquest és un nou pas per a la conservació de tot el conjunt, després que l'any passat es desclarés Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) la part de la resclosa, a partir de l'informe de Jaume Oliver i Helena Kirchner del Grup de Recerca i Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En l'acte de signatura del conveni, Mercè Cabanas va agrair al propietari la seva voluntat per recuperar un patrimoni que fins ara havia estat devaluat. Aquesta acció sumada als treballs de neteja i d'arqueologia iniciats l'any passat serviran per recuperar tots aquells elements que tenen un interès històric. La coordinació entre les tres parts mostra la bona entesa necessària per a la seva gestió i restauració, així com per recuperar els elements que actualment estan en estat d'abandonament.

Les tres parts signants, doncs, es van mostrar molt interessades amb el projecte i aposten per seguir amb la recuperació i divulgació del patrimoni local.