L'Ajuntament segueix fent passos per a la conservació del Molí dels Sorts

Divendres, 29/04/2022

Seguint amb el projecte de recuperació del patrimoni hidràulic del Molí dels Sorts de Taradell, que ha de complementar la Ruta de l'Aigua, ahir dijous 28 d'abril es van continuar els treballs de neteja del rec del Molí Xic dels Sorts.

Sota la direcció de l'arqueòloga Tània Freixas, a càrrec de la campanya, i la col·laboració de Jaume Oliver, vam comptar també amb la participació d'alumnes de l'Institut de Taradell, que van netejar la zona i van entendre com funciona un molí hidràulic de l'època amb les explicacions la Tània i en Jaume.

L'informe sobre la resclosa, redactat per Jaume Oliver i Helena Kirchner del Grup de Recerca i Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana de la UAB, ha servit per declarar-la Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i per fer la sol·licitud d'excavació en curs, per a la futura restauració de la resclosa i la posada en valor del patrimoni d'aquest tram del riu Gurri com a recurs cultural.

Treballs arqueològics al Molí dels Sorts de TaradellTreballs arqueològics al Molí dels Sorts de TaradellTreballs arqueològics al Molí dels Sorts de TaradellTreballs arqueològics al Molí dels Sorts de TaradellTreballs arqueològics al Molí dels Sorts de TaradellTreballs arqueològics al Molí dels Sorts de Taradell

Així mateix, vam comptar amb la visita d'en Francesc Serra i l'Albert Pratdesaba, dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que es van mostrar molt interessats amb el projecte i ens van animar a seguir apostant per la recuperació i divulgació del patrimoni local.

Logo del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Aquestes actuacions han estat subvencionades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en el marc de les Subvencions a municipis i comarques per a inversions en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic. La mateixa intervenció consta de la conservació de l'espai i la seva senyalització mitjançant un panell divulgatiu per visibilitat la importància hidràulica del conjunt i sensibilitzar els visitants.