Inauguració de l'exposició Retorn a Prípiat, la ciutat desolada amb David Burillo i Lluís Caelles

Presentació d'un recull de fotografies de l'entorn de Txernòbil

DIA

Divendres, 18/06/2021

HORA

A les 8 del vespre

PREU

Gratuït

LLOC

Can Costa Centre Cultural / Sala del Mig / Carretera de Balenyà, 101 / Taradell (08552) / Barcelona

La inauguració de l'exposició comptarà amb la presència de l'autor de les fotografies, David Burillo Toledano, i del periodista de TV3 Lluís Caelles. Tots dos van visitar Prípiat, la ciutat més propera a la central nuclear de Txernòbil famosa pel greu accident que va patir el 1986, aquest mateix any.

L'acte consistirà en un passi del reportage que van realitzar per a la televisió, acompanyat de les explicacions de cadascun d'ells del que representa Txernòbil i Prípiat, i la visió del que s'hi pot trobar actualment.

L'exposició "Prípiat, la ciutat desolada"

Durant la primavera del 2019 David Burillo Toledano va visitar la ciutat abandonada de Prípiat, a Ucraïna. L'únic objectiu d'aquell viatge era fotografiar els llocs més emblemàtics de la ciutat. Prípiat és el nucli urbà més proper a la central nuclear de Txernòbil i va ser evacuada poc després de l'accident ocorregut l'abril de 1986. Ningú hi ha tornat mai més i la ciutat s'ha anat degradant pels efectes de la climatologia, la natura i els nombrosos saquejos que ha patit. S'ha convertit en una mena de decorat apocalíptic de com seria el món si els humans de sobte desapareguessin.

Dos anys després, aquest 2021, ha tornat a Txernòbil. Aquest cop per gravar un reportatge per a TV3 amb Lluís Caelles, i ha fet resorgir les imatges del calaix on estaven guardades. L'exposició recull deu fotografies panoràmiques de diversos llocs de la ciutat, realitzades en format analògic amb una càmera Hasselblad X-Pan panoràmica amb pel·lícula de 35 milímetres.