Retorn a Prípiat, la ciutat desolada

Recull de fotografies de David Burillo Toledano realitzades a Txernòbil

DIA

Del 18/06/2021 al 04/07/2021

HORA

De 6 a 9 del vespre

PREU

Gratuït

LLOC

Can Costa Centre Cultural / Ctra de Balenyà, 101 / Taradell (08552) / Barcelona

Durant la primavera del 2019 David Burillo Toledano va tenir l'oportunitat de visitar la ciutat abandonada de Prípiat, a Ucraïna. L'únic objectiu d'aquell viatge era el de fer fotografies dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Prípiat és el nucli urbà més proper a la central nuclear de Txernòbil i va ser evacuada poc després de l'accident ocorregut l'abril del 1986.

Ningú hi ha tornat mai més i la ciutat s'ha anat degradant pels efectes de la climatologia, la natura i els nombrosos saquejos que ha patit. S'ha convertit en una mena de decorat apocalíptic de com seria el món si els humans de sobte desapareguessin. Malgrat que l'experiència va ser molt intensa, després d'aquell viatge les fotografies es van quedar en un calaix. Dos anys després, ha tornat a Txernòbil. Aquest cop per una gravació per a la televisió i he tornat a visitar la ciutat de Prípiat. Aquest fet, ha fet retornar al primer viatge i les fotografies han sortit del calaix. L'exposició  està formada per deu fotografies panoràmiques de diversos llocs de la ciutat. En la tria de les moltes fotografies que hi va fer, hi ha una voluntat de mostrar la màxima varietat de paisatges possibles, però mantenint alhora la bellesa i la poesia de les imatges.

Les fotografies estan acompanyades per un petit text que explica una anècdota o una descripció de l'indret on s'ha pres la imatge, de manera que el visitant pugui tenir una mica més d'informació i context per poder gaudir de les panoràmiques. Les fotografies van ser realitzades en format analògic amb una càmera de format panoràmic amb pel·lícula de 35 mm Hasselblad X-Pan.