Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Pol Avinyó acostarà el Liceu a Taradell
El musicòleg i divulgador musical Pol Avinyó serà aquest dimarts a la Biblioteca de Taradel per parlar sobre l'òpera Rigoletto que aquests dies es pot veure al Gran Teatre del Liceu.

La conferència, oberta a tothom, servirà per per contextualitzar l'òpera d'Otello de Giuseppe Verdi que un grup d'usuaris de la Biblioteca aniran a veure el 28 de març. En el decurs de la xerrada es repassraà l'argument i alhora es donaven les claus d'audició que permetran desgranar-la i gaudir-la en la seva màxima intensitat. Pol Avinyó col·labora professionalment amb el Liceu per a la difusió de l'òpera i l'acostament del Liceu al territori català. La xerrada començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
Xerrada 'Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans' a càrrec de Berta Florés a la Biblioteca
El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i un any més des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'han planificat algunes activitats per aquest dia.

Aquest dimecres, a 2/4 de 8 del vespre, es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona i la xerrada Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans que anrià a càrrec de la periodista Berta Florés.

 Sabíeu que les dones som una majoria a les facultats de comunicació però que, a l'hora de cercar feina de periodistes, solem ocupar els llocs de menys poder? Només un de cada cinc càrrecs importants a les redaccions l'ocupa una periodista. A més, solem ser les que tenim els contractes més precaris i les pitjors condicions. Per què es margina l'esport femení a les notícies? Per què hi ha tan poques dones a les tertúlies? Per què els mitjans destaquen la roba de les polítiques i no la dels polítics? La xerrada, plena d'exemples d'actualitat, vol demostrar que la visió dels mitjans és totalment androcèntrica: l'home sempre és al centre de la informació perquè allò que és masculí es considera neutre i universal i encara no es té en compte una perspectiva de gènere.

Veure entrada completa
Demana material audiovisual per préstec interbibliotecari a altres biblioteques
Des del passat mes de febrer ja es pot demanar CD's i DVD's a la resta de biblioteques de la Xarxa Municipal de la Diputació de Barcelona. 

D'aquesta manera s'amplia el préstec interbibliotecari a tot el fons audivisual de les biblioteques. La mesura respon a l'esperit d'aquest servei per facilitar l'accessibilitat de la col·lecció del catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'optimització eficient dels fons documentals de les biblioteques que treballen de forma coordinada i cooperativa.

Veure entrada completa
Jornades '100 anys del TBO' a la Biblioteca de Catalunya
Els propers 16 i 17 de març se celebraran a la Biblioteca de Catalunya les Jornades 100 anys de TBO.

El mes de març de l'any 2017 es compliran els 100 anys de l'aparició del primer número de la revista TBO. La popularitat d'aquesta publicació, que va arribar a vendre 300.000 exemplars setmanals, va provocar que a partir dels anys quaranta totes les revistes de historietes rebessin el nom de “tebeos”. El TBO és, per tant, la revista degana de la història dels còmics a casa nostra.

Veure entrada completa
Enric Casulleras presenta el llibre 'Parlem d'economia amb els joves' a la Biblioteca de Taradell
La presentació anirà a càrrec de Carme Terricabras i es farà aquest dijous a 2/4 de 8 del vespre.

El taradellenc Enric Casulleras va publicar, a finals d'any, el llibre Parlem d'economia amb els joves. En ell intenta donar un cop de mà a les famílies parlant d'economia amb un llenguatge planer, amb la intenció de promoure l'esperit crític del joves envers el sistema capitalista que els ha tocat viure.Com diu l'autor, un altre món és possible i canviar-lo és a les nostres mans.Aquest dijous, a partir de 2/4 de 8 del vespre, el presentarà a la Biblioteca de Taradell acompanyat de Carme Terricabras. Serà a partir de 2/4 de 9.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell farà un 'English Media Club' el 25 de març
El dissabte 25 de març a la Biblioteca de Taradell es realitzarà un English Media Club, un Club de Lectura en anglès en el qual es veurà i es parlarà del capítol Sardines de la sèrie Inside No.9.

Un English Media Club és un espai on podràs utilitzar el teu anglès de forma natural i real. Mirarem curts, episodis de series i vídeos d'Anglaterra i Estats Units per després parlar sobre les històries i aspectes estètics que hem observat.  És l'oportunitat perfecte per experimentar la cultura anglesa i americana. “Media” és molt important a Anglaterra i Estats Units, de fet, és una part fonamental de l'entitat d'aquests països, especialment per Anglaterra. Aquesta primera sessió començarà a les 11 del matí.

Veure entrada completa
L'exposició 'Dones belles' a la Biblioteca de Taradell
Des d'aquest dilluns i fins el 9 de març la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell acollirà l'exposició Dones Belles.

Es tracta d'una mostra, de 18 cartells, adreçada a tota la ciutadania en general, que té per objectiu posar en valor la bellesa que totes les dones tenen dins. L'exposició va sorgir del taller intercultural de mares que es fa a l'escola pública de primària de Tona l'Era de Dalt, que el 2016 s'anomenava Som creatives i que estava dirigida per l'Associació Arae. L'exposició és fruit de la reflexió d'aquest grup de dones sobre com condiciones els mitjans de comunicació i sobretot els anuncis publicitaris la visió que es té de les dones. Aquest taller es tracta d'un espai de trobada que vol aprofitar la diversitat cultural existent a l'escola.

Veure entrada completa
Es convoca la quinzena edició del Premi Literari Solstici de Taradell
La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici ha convocat la quinzena edició del Premi Solstici.

El tema és lliure per a la categoria d'adults (a partir de 16 anys) i els guanyadors opten a 300 i 200 euros. Els guanyadors de la categoria infantil, també amb tema lliure, opten al Premi Jordi Capell, que consisteix en un lot de llibres. El termini de presentació dels treballs és el 29 d'abril i l'acte de lliurament el dissabte 17 de juny a les 12 del migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Veure entrada completa
Nou Club de Lectura en anglès a la Biblioteca de Taradell
Es tracta d'una activitat que té com a objectiu practicar la llengua anglesa a partir de la lectura d'una novel·la en versió original. 

En aquesta ocasió el llibre escollit és la versió adaptada de la novel·la The woman in White de Wilkie Collins. Una història considerada com una de les primeres novel·les de misteri. La conductora d'aquest club de lectura serà Eva Tordera, professora d'anglès de l'INS Taradell. El Club de Lectura es farà el dimecres 22 de febrer a 2/4 de 6 de la tarda i servirà per debatre i comentar aquest clàssic de la literatura anglesa. Totes les opinions i comentaris es faran en anglès. Per això, per participar en aquest Club de Lectura, es requereix un nivell d'anglès mitjà, equivalent al First Certificate. Qui es vulgui llegir el llibre, pot recollir-lo a la Biblioteca de Taradell, de forma gratuïta.

Veure entrada completa
Ens acompanyes al Liceu? L'òpera Rigoletto de Verdi ens espera
Des de la Biblioteca de Taradell tornem al Liceu per veure un dels 14 títols de la temporada, l'òperaRigoletto de Verdi. 

Com l'any passat, des de la Biblioteca de Taradell us proposem gaudir d'aquesta òpera considerada la primera de les obres mestres operístiques de Verdi que es va estrenar, de forma triomfal, a La Fenice de Venècia, l'11 de març de 1851. Hi anirem el 28 de març a les 8 del vespre. El Liceu ens ofereix uns preus especials per anar-hi i tenim reservades localitats a la part central del tercer pis. Les inscripcions es poden fer a partir de l'1 de febrer al taulell de préstec de la Biblioteca.

Veure entrada completa