Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Dissabte, espectacle familiar de circ, mim i clown
Per celebrar els 30 anys de la Biblioteca, dissabte hem preparat un acte obert a totes les edats. 

Es tracta de peripècies, un espectacle de circ, mim i clown, divertit i simpàtic, al voltant dels llibres d'aventures per a tots els públics i que està pensat per incentivar la lectura a petits i joves. En Peripècies ens explicarà, amb gestos, accions i paraules algunes de les seves aventures i peripècies. Viscudes o llegides, se les ha fet totes seves i les comparteix amb nosaltres. En aquest espectacle, el senyor Patata (en Peripècies), arriba de dins els llibres per explicar-nos les seves aventures. Perque la vida és una aventura des que et lleves fins que vas a dormir. Les aventures d'en Peripècies no deixaran indiferent a ningú. Intriga i emoció.

Celebreu amb nosaltres els 30 anys de la Biblioteca de Taradell!
El 4 de juny la Biblioteca de Taradell farà 30 anys. Per celebrar aquest aniversari, entre el 8 i el 10 de juny,  s'han preparat diverses activitats per a tots els usuaris: petits i adults.

La primera activitat serà el dijous 8 de juny, a les 8 del vespre, amb un concert de versions de Dylan. Es tracta d'un espectacle poèticomusical sobre Bob Dylan que anirà a càrrec del grup musical Grushenka amb els rapsodes Eulàlia Ripoll i Isidre Oller. L'endemà divendres, 9 de juny, serà el torn pels nens i nenes de quart i cinquè de Primària. De les 9 a les 11 del vespre Jeep Gasulla explicarà Contes amb pijama. Els assistents hauran de portar-se el sopar, el pijama i les sabatilles. Dissabte es farà un espectacle familiar de circ, mim i clown anomenat Peripècies a càrrec de Katraska. Està obert a totes les edats i es farà a les 12 del migdia. Durant tota la setmana també es projectaran els vídeos que han realitzat els alumnes de 6è de les escoles del municipi.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca participarà al II Simposi Internacional 'Focs Festius a la Mediterrània' a Reus
El segon Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània pretén donar a conèixer i posar en valor el ric patrimoni immaterial existent al voltant del foc arreu de la mediterrània. 

Reus serà el marc del II Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània entre els dies 26 i 28 de maig. Una trobada científica que el 2016 es va celebrar a Vic i que enguany, fruit de la Capitalitat Cultural, té lloc a Reus amb la Carrutxa. A través de les ponències d'una trentena d'experts dels Països Catalans i de punts com ara Itàlia o Andalusia, s'abordaran alguns exemples d'aquesta presència a diversos indrets i diferents èpoques de l'any. Entre aquestes ponències destaca la que farà el Grup de Recerca Local de Taradell divendres a la tarda. En ella parlarà de La tradició de les atxes de barballó a Taradell ja que el mes de gener van presentar un documental sobre aquesta tradició.

Veure entrada completa
Les entrevistes del projecte d’apropament al fet migratori 'Perfils' a la Biblioteca de Taradell
Les entrevistes del projecte d'apropament al fet migratori 'Perfils' del curs 2016-2017 es podran visualitzar durant tota la setmana a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

El projecte Perfils d'aquest curs ha comptat amb la participació de 107 alumnes de l'Institut de Taradell i de 60 de l'escola Vedruna de Tona. Tots ells de 2n d'ESO. També hi ha participat 31 persones procedents de 20 països diferents (Veneçuela, Uruguai, Argentina, França, Marroc, Romania, Equador, República Dominicana, Costa Rica, Holanda, Tailàndia, Ucraïna, Colòmbia, Escòcia, Hondures,  Mèxic,  Perú, Equador,  Estats Units d'Amèrica,  Geòrgia,  Nigèria) i que actualment resideixen a la comarca d'Osona, majoritàriament a Taradell i a Tona.

Veure entrada completa
'No perdis el tren' a la Biblioteca de Taradell
Un any més la Biblioteca de Taradell forma part de la campanya No perdis el tren.

Es tracta d'un projecte de les Biblioteques PIT (Punt d'Informació Turística) iniciat l'any 2011, que amb la col·laboració de Renfe, ofereixen als seus usuaris l'oportunitat de participar en el sorteig de cinc passis Interrail de 2a classe per a dues persones a tots els usuaris que agafin en préstec una guia o revista de viatges. Concretament es tracta de dos bitllets Interrail Global Pass Flexi de 5 dies en 15; 2 Interrail Global Pass Flexi de 10 dies en 1 mes i 1 Interrail Global Pass continu de 22 dies.

Veure entrada completa
Concert de música de bandolers a la Biblioteca
La Biblioteca de Taradell serà l'escenari del concert de música de bandolers a càrrec d'Els d'en Samarra. 

En el marc de la Trobada Nacional de Trabucaires que es celebrarà a Taradell el cap de setmana del 26 al 28 de maig, el dimecres dia 24, a partir de 2/4 de 8 del vespre, Els d'en Samarra faran un concert amb música de bandolers a la Biblioteca de Taradell. Serà un recorregut guiat per les cançons d'una època en la qual cadascú es prenia la justícia pel seu compte.

Veure entrada completa
'En Bum i el tresor del pirata' a l'Hora del conte del mes de maig
Ens voleu ajudar a trobar el tresor d'un gran pirata a la platja de la Mitja Lluna?

En Bum s'assabenta una nit que a la platja de la Mitja Lluna hi ha amagat el tresor del pirata. Decideix anar-lo a buscar però, se'n sortirà? El proper dimecres,24 de maig, la sala infantil de la Biblioteca acollirà una nova edició de l'Hora del conte. En aquesta ocasió serà la companyia Homenots que presentarà l'espectacle en Bum i el tresor pirata. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda i mentre els assistents busquin el tresor d'un gran pirata, amb l'ajuda d'un mapa, podran descobrir sons molt divertits i fins i tot tocar algun instrument.

Veure entrada completa
Exposició: 'Els goigs de Taradell' a la Biblioteca
Des del passat dijous i fins al  27 de maig es pot visitar al vestíbul de la biblioteca una exposició sobre goigs.

Aquesta va estar creada amb motiu de la presentació del llibre Els goigs de Taradell que ha escrit Antoni Gimeno i la base principal són els goigs que s'han cantat o tenen algun fet comú amb Taradell: els de la parròquia, els dels aplecs dels pobles de la rodalia, els de l'altar i també els festius. L'exposició també compta amb un plafó explicatiu del què són els goigs. A cada plafó hi ha informació sobre el determinat sant o devoció a què està destinat el goig, alguna de les versions d'aquest goigs i també fotografies antigues relacionades també amb el goig com ermites o diferents espais taradellencs així com codis QR que et permet escoltar alguns d'aquests goigs cantats per la Coral l'Arpa de Taradell o que et dirigeixen al web del Grup de Recerca on s'hi troba un ampli estudi sobre els goigs realitzat a través del llibre de Gimeno.

Veure entrada completa
Xerrada 'La revolució de les dones a l’Índia rural. Barreres i desafiaments' amb Montse Ortiz
Aquest dijous, 18 de maig, Montse Ortiz serà l'encarregada d'oferir una conferència-tertúlia a la Biblioteca de Taradell. 

Oritz és coordinadora de sensibilització i especialista en gènere i desenvolupament de la Fundació Vicente Ferrer i durant la xerrada que porta per nom La revolució de les dones a l'Índia rural. Barreres i desafiaments es projectarà el documental De mujer a mujer que mostra com un grup de cinc dones, format per les periodistes Àngels Barceló i Cristina Pardo, l'actriu Sílvia Abascal i les empresàries Ana Maria Llopis i Irene Cano han viatjat a l'Índia per conèixer el canvi que representa De Mujer a Mujer.

Veure entrada completa
Club del llibre amb Coia Valls
La Biblioteca de Manlleu serà l'escenari del Club del llibre d'aquest any. 

El club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. Es portarà a terme el dijous 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a l'auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu de la Biblioteca de Manlleu i en aquesta ocasió l'autora convidada és Coia Valls. Ell parlarà de les seves novel·les com Amor Prohibit, Ehteria, La cuinera, El Mercader o La princesa Jade. Una vintenta de membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell hi participaran juntament amb membres d'altres clubs de lectura de les biblioteques de la comarca.

Veure entrada completa