Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Finalitza la 6a edició del projecte 'De biblioteca a biblioteca, de país a país'

Durant gairebé set mesos, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell ha realitzat una quinzena d'activitats relacionades amb el Nepal.

28/09/2019

Una vetllada gastronòmica i musical va servir, aquest divendres, per tancar la 6a edició del projecte De biblioteca a bibioteca, de país a país que en aquesta edició s'ha dedicat al Nepal. Durant la cloenda, Eva Leucó, directora de la Biblioteca, va destacar que "durant aquest temps, hem pogut conèixer la cultura xerpa, d'on prové una comunitat molt nombrosa de veïns de Taradell molt apreciats". El projecte s'ha compartit amb la Kathmandu Valley Public Library i ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Options Catalunya Nepal i amb la comunitat nepalesa de Taradell.

Continua llegint...
L’Arxiu Fotogràfic de Taradell incorpora el Fons Pere Papell

El proper 11 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca es farà la presentació de l'Arxiu Fotogràfic Pere Papell a càrrec de la família i una xerrada sobre tècnica fotogràfica amb Manel Serrano. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició que es podrà veure a Can Costa, amb una trentena de fotografies de Pere Papell.  

27/09/2019

Es tracta d'una material fotogràfic de gran importància pel valor històric i social del fons ja  que ens mostra imatges quotidianes de Taradell entre els anys 1950 i 1990. Unes imatges d'un temps que ja és història i que constitueix un valuós testimoni gràfic de l'evolució del poble a través de la mirada d'un taradellenc com era en Pere Papell, un gran narrador visual.

L'arxiu fotogràfic Pere Papell i Puig va ingressar a l'Arxiu Fotogràfic de Taradell mitjançant un conveni de cessió entre els hereus del fotògraf: la seva dona, Carme Coma i Boixó i els seus dos fills, Rosa i Pere Papell i Coma i l'Ajuntament de Taradell.

Continua llegint...
El cantant de Txarango presentarà a Taradell el seu projecte humanitari amb el Nepal

Estarà acompanyat d'Indira Ranamagar i Jordi Imbert. 

18/09/2019

Alguer Miquel, cantant de Txarango, serà aquest dilluns a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell. El músic, allunyat temporalment dels escenaris mentre està gestant el seu nou treball amb el grup, es troba actualment immers en projectes humanitaris. I precisament, Miquel tornarà a Taradell per presentar Som Terra, les experiències d'un viatge que va viure aquest mes de febrer al Nepal acompanyant a Indira Ranamagar i la seva lluita per canviar el món, tot sent testimoni de la vida als orfenats, escoles però també presons del país. 

Continua llegint...
Vetllada gastronòmica i musical per tancar el projecte 'De biblioteca a biblioteca, de país a país: Taradell-Nepal'
15/09/2019

El 28 de febrer de 2019 va començar la sisena edició d'aquest projecte De biblioteca a biblitoeca, de país a país que s'ha dedicat al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell ja que hi ha una gran comunitat de nepalesos vivint al municipi des de fa molts anys. Durant gairebé set mesos s'han realitzat a la biblioteca diverses activitats com xerrades, projeccions, exposició de fotografies, hores del conte, clubs de lectura, debats en anglès, tertúlies, col·loquis i activitats familiars relacionades en algun àmbit del Nepal. D'aquesta manera s'ha aprofundit en aquest país de forma cultural però també a nivell turístic, ja que des de la biblioteca també es poden trobar tots els documents que fan referència al Nepal en un aparador muntat per a l'ocasió.

Continua llegint...
Inscripcions obertes per l'onzena edició del Racó d'en Tià

És un espai de trobada que es porta a terme a la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell adreçat a famílies amb fills de 0 a 3 anys. 

12/09/2019

L'onzena edició d'El Racó d'en Tià es farà cada dimecres de les 10 del matí a les 12 del migdia del 20 d'octubre al 4 de desembre. Per aquest motiu les inscripcions per a participar en aquesta activitat es podran fer des del 16 al 27 de setembre a la Biblioteca o a l'Ajuntament de Taradell. L'activitat és gratuïta i les places són limitades.

Continua llegint...
Inauguració de l'exposició 'Fonts del Montseny' a la Biblioteca de Taradell

Aquest divendres, 6 de setembre, es farà la inauguració de l'exposició ‘Fonts del Montseny' a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

02/09/2019

Fonts del Montseny és un projecte produït pel Museu Etnològic del Montseny i mostra una selecció de les fonts del Montseny amb texts originals d'Òscar Farrerons i fotografies d'Adrià Corella. Els dos autors seran els encarregats d'oferir, el mateix divendres a partir de 2/4 de 8 del vespre, una xerrada en el qual explicaran el projecte i que servirà per inaugurar l'exposició.

La mostra es composa de 25 fotografies de diverses fonts existents a diferents punts del massís del Montseny, així com 15 plafons explicatius i un dossier on es recull la tasca de recerca feta en el marc d'aquest projecte.

Continua llegint...

La mostra es podrà veure a la Biblioteca fins al 5 de setembre. 

25/08/2019

Amb motiu de la presentació del llibre Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de Cultura de Laia Miralpeix, durant la darrera setmana d'agost i la primera de setembre podreu veure una exposició de fotografies i documents sobre la fàbrica de Can Costa. Concretament es tracta d'un centenar de fotografies dividides en la construcció de la fàbrica, l'interior d'aquesta (extretes de l'Arxiu Pallàs i inèdites fins ara) i també d'imatges de les obres que van permetre rehabilitar la fàbrica per convertir-lo en Centre Cultural, ara fa 20 anys. La mostra es complementa amb documents inèdits cedits per l'Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona.

Projecció del documental 'La Pemba torna a Goli' i xerrada-col·loqui amb el director del documental

A banda del documetal, el seu director, Josep Pérez, oferirà la xerrada-col·loqui 'El Nepal vist amb ulls d'un occidental'.

11/08/2019

La Pemba torna a Goli es va estrenar al febrer del 2017 al festival Vivim Muntanyes de Figueres i, des de llavors, s'ha projectat a festivals cinemes, teatres i locals arreu de Catalunya amb la presència de la protagonista, Pemba Chhoti Sherpai de Josep Pérez, autor, guionista, realitzador i productor del documental. Aquest és un treball de la productora empordanesa Jopergon en coproducció amb Televisió de Catalunya que es va gravar a l'Himàlaia nepalès durant la tardor del 2016. A Taradell, concretament en una pantalla gegant al Centre Cultural Costa i Font, es va poder veure a l'abril del 2017 però ara, en el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el divendres 20 de setembre es tornarà a projecatar el documental que compta amb diverses imatges gravades a Taradell i també a la Biblioteca.

Continua llegint...
Xerrada-performance i tertúlia sobre 'Passes de tardor' de Núria Garcia Quera
11/08/2019

Després de l'aturada durant els mesos d'estiu aquest setembre es rependrà el projece De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany la Biblioteca de Taradell dedica al Nepal. Ho farà el dijous 19 de setembre amb una xerrada-performance-tertúlia sobre la novel·la Passes de tardor a l'Himàlaia de Núria Garcia Quera. L'activitat comptarà amb la propia autora i es podran veure vídeos de l'Himàlaia, lectures de fragments de la novel·la, pinzellades sobre el món dels trekkings i anècdotes de viatge. L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Continua llegint...
El 10 d'octubre tornem al Liceu per veure 'Turandot'! Ens hi acompanyes?

Es tracta d'un projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística.

07/08/2019

A través del projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us porta, per quart any consecutiu, a gaudir de l'òpera en directe en un espai incomparable com és el Gran Teatre del Liceu. La data escollida enguany serà el 10 d'octubre i l'obra Turandot, de Giacomo Puccini.  

Les inscripcions s'han de fer al taulell de préstec de la Biblioteca a partir del 2 de setembre.

Continua llegint...
twitter