Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Presentació dels millors treballs de recerca de l'INS Taradell
Aquest divendres, la Biblioteca Antoni Pladevall acollirà la presentació dels millors treballs de recerca del curs 2018/19.

L'acte començarà a les 7 de la tarda i constarà d'una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat del mateix centre. Es tracta dels treballs presentats per Berta Pladevall, Júlia Hacho, Meritxell Font i Aina Alcubierre.

Veure entrada completa
Acte de commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les Dones
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell juntament amb Som Dones organitza un acte per commemorar el dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. 

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, per manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.En l'àmbit institucional representa un espai per reconèixer el compromís de les administracions públiques de treballar per erradicar-la i d'incloure'n la lluita com una prioritat en les agendes polítiques. Enguany es posa l'accent en visibilitzar les llums i ombres existents en el nostre marc d'actuació, així com els reptes de futur que tenim pendents si volem assolir serveis i espais de qualitat, sense fissures, en els que hi tinguin cabuda totes les violències masclistes sense qüestionaments. 

Veure entrada completa
Nou recurs per a l’aprenentatge de l’anglès a les biblioteques
Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya ja poden accedir de manera gratuïta a un nou recurs d'aprenentatge de la llengua anglesa: Koalatext.

Ja es pot accedir de manera gratuïta a un nou recurs d'aprenentatge de la llengua anglesa: Koalatext des de l'eBiblioCat. Es tracta d'un recurs en línia per aprendre la llengua anglesa, creat i desenvolupat per facilitar tant l'ensenyament com l'aprenentatge de l'anglès a professors i estudiants de diferents nivells escolars. Més de 500 unitats de comprensió lectora, àudios, vídeos i flashcards fan de koalatext un recurs pràctic que ha de permetre als mestres i als infants millorar el seu treball diari d'ensenyar i aprendre l'anglès. Tots els continguts estan classificats per camps semàntics diferents i nivells de dificultat graduats per tal que cada usuari trobi el seu nivell de treball personalitzat. Les unitats programades són fàcilment adaptables als diversos projectes i metodologies escolars i permeten que cada estudiant avanci al seu propi ritme.

Veure entrada completa
Hora del conte: 'Contes de la lluna sota les estrelles'
L'Hora del conte del mes de novembre anirà a càrrec de Moi Aznar.

Quin nen no s'ha quedat embadalit alguna nit tot preguntant-se què és aquella bola rodona que brilla al cel? I com és que a vegades no la veiem? O fins i tot algun cop només veiem la seva meitat? Les històries més extraordinàries sempre són explicades sota la llum de la lluna amb l'abric de les estrelles. Moi Aznar i la companyia de Teatre Còmic Jomeloguisjomelo seran els encarregats de portar l'Hora del Conte a la Biblioteca del mes de novembre. Ho faran amb l'espectacle Contes de la lluna sota les estrelles el dimecres 28 de novembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Veure entrada completa
Exposició: 'Taradell vist per Manel Gausa'

‘Taradell vist per Manel Gausa' és el títol de l'exposició fotogràfica que es podrà veure durant tot el mes de novembre a la Biblioteca de Taradell. Es tracta d'un recull de 50 fotografies en blanc-i-negre que va realitzar el fotògraf i artista afincat a Taradell durant els anys 90 i que ara ha volgut recuperar per veure l'evolució del municipi. La Font Gran, la Torre de Don Carles, la rotonda del T i la de l'Atlàntida, la plaça de Santa Llúcia i la de les Eres, amb els carrers del seu voltant, l'església o el mateix Centre Cultural són algunes de les imatges que es poden veure com a espais que es van crear en durant la dècada dels 90 i que serveixen per deixar constància de com ha canviat Taradell en els últims anys.

'Allò que va passar a Cardós' al Club de Lectura del mes de novembre
El Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell farà la darrera sessió de l'any. 

Serà el dijous 28 de novembre a 2/4 de 8 del vespre. En aquesta es debatrà i comentarà la novel·la de Ramon Solsona Allò que va passar a Cardós. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de l'autor. L'activitat forma part del programa Lletres en viu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Veure entrada completa
Conferència del Dr. Joan Albert Adell sobre 'Recuperar el patrimoni: recuperar la memòria i la identitat'

Recuperar el patrimoni: recuperar la memòria i la identitat és el títol de la xerrada que oferirà el Dr. Joan Albert Adell, arquitecte especialitzat en la restauració i rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, el proper dijous 15 de novembre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Adell va ser l'arquitecte encarregat de les obres de restauració del Castell d'en Boix, l'any 1985, unes obres que van permetre la reconstrucció del portal posant-hi la llinda i la cartel·la, una peça que fa de suport a la llinda; Adell també va ser l'encarregat de dirigir les obres de rehabilitació de Can Met, que l'any 1991 es va convertir amb la Casa de Cultura de Taradell.

Veure entrada completa
'Pim, Pam, Pomelo!', nou Laboratori de lectura a la Biblioteca de Taradell
‘Pim, pam, Pomelo!' és el nom del Laboratori que es portarà a terme el 16 de novembre a la Biblioteca de Taradell.

Un laboratori de lectura és un tipus d'activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura. Durant una sessió, es proposen fórmules diverses d'aproximació, descoberta i lectura dels llibres a infants.

En aquest cas, el laboratori, adreçat a infants de 4 a 9 anys, acompanyats de les seves famílies, girarà al voltant del Pomelo, de l'autora Ramona Badescu i l'il·lustrador Benjamin Chaud.

Veure entrada completa
Acte de lliurament de l'arxiu dels anys '30 a Taradell de l'arquitecte Manel Gausa i Raspall
Manel Gausa de Mas ha cedit a l'Ajuntament de Taradell diversa documentació sobre Taradell que va realitzar el seu pare, l'arquitecte Manel Gausa i Raspall, durant els anys 30. 

Es tracta d'una vintena de projectes com la Font Gran, un dipòsit d'aigua, la Sastreria Sellés, les escoles públiques, la passera del Gurri, la façana de l'edifici de Can Serra, la plaça de les Eres, entre moltes altres. En aquesta documentació s'hi pot trobar estudis de l'obra, correspondència amb els proveïdors, dibuixos, esborralls, planells i tota mena d'informació que va recopilar l'arquitecte per poder entregar uns projectes que van quedar a l'oblit, ja que només dos d'ells, la Font Gran i la passera del Gurri les va acabar portant a terme.

L'acte oficial de lliurament es farà aquest divendres, 9 de novembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell, lloc en el qual, Manel Gausa i De Mas també hi té exposades fotografies que va realitzar a la dècada dels 90. A l'acte hi assistiran Manel Gausa i De Mas, Josep Munmany i l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer. 

La Biblioteca tancarà el 2 i 3 de novembre

Amb motiu de la Festivitat de Tot Sants, la Biblioteca tancarà tot aquest pont. D'aquesta manera, a banda del dia 1, que és festa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà el divendres 2 i el dissabte dia 3. Tornarem el dilluns, dia 5, en el nostre horari habitual. Perdoneu les molèsties. 

Aprofiteu per venir a buscar lectures per aquests dies de festa!

I recordeu que disposeu de la bústia exterior per fer el retorn de llibres i documents!