Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Dissabte, 8 de juny, es farà el lliurament de la 17a edició del Premi Literari Solstici

En total es lliuraran sis premis entre la categoria d'adults i la d'Infantil, en poesia i prosa. 

L'acte de lliurament de la 17a edició del Premi Literari Solstici s'ha avançat una setmana i es farà aquest dissabte, 8 de juny, a les 11 del matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, dels membres del jurat encapçalats per Jesús Ramos, per Xavier Capell, en representació de la família Capell i Pep Castanyer, representant d'Òmnium Cultural. 

En aquesta dissetena edició optaran a un dels sis premis un total de 133 treballs entre prosa i poesia tant de les categories A i B. D'aquests, 85 opten al premi de la categoria A, d'adults, i la resta, 48, a la categoria B que correspon al Premi Infantil Jordi Capell. Dels 85 treballs presentats a la categoria d'adults, 52 són en prosa i 33 en poesia mentre que dels Infantils, 25 són en poesia i 23 en prosa.

Veure entrada completa
Horari d'estiu a la Biblioteca de Taradell

Del 15 de juny al 14 de setembre la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà els dissabtes. 

Amb l'arriba del període d'estiu la Biblioteca de Taradell modifica el seu horari. Del 15 al 14 de setembre-amdós inclosos- els dissabtes l'espai estarà tancat. La resta de dies l'horari es manté en l'habitual. 

Per altra banda, del 12 al 26 d'agost, ambdós inclosos, la Biblioteca estarà tancada per vacances. 

Perdoneu les molèsties.

 

Nova edició del concurs 'No perdis el tren'

Per segon any consecutiu es farà un concurs de microrelats.

Les biblioteques del projecte Punts d'Informació Turística (PIT) (entre elles, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font), amb la col·laboració de Renfe, ofereixen l'oportunitat de guanyar un passi Interrail de 2a classe per a dues persones. Per poder optar al premi s'ha convocat un concurs de microrelats anomenat 'Una fugida en tren inspirada en imatges del territori.' Els microrelats han de continuar la frase Aquell dia el tren no es va aturar. El divendresm 5 de juliol, es farn públics els noms dels guanyadors. 

Veure entrada completa
La Diputació de Barcelona et regala el llibre 'L'illa dels tresors'

El pots recollir a la Biblioteca de Taradell de l'11 al 25 de juny.

Amb motiu del centenari de les biblioteques públiques a Catalunya, les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i, amb elles, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell obsequiaran als usuaris del servei de préstec amb el llibre L'illa dels tresors.

Es tracta d'una recopilació de textos inèdits sobre biblioteques d'autors catalans com Xavier Bosch, Llúcia Ramis, Sílvia Soler, Coia Valls i Martí Gironell entre altres.

Veure entrada completa
Trobada de Clubs de Lectura al teatre La Faràndula de Sabadell

Dimecres, 29 de maig, últim dia per apuntar-se!

Enguany celebrarem la setena Trobada de Clubs de Lectura al Teatre La Faràndula de Sabadell i gaudirem de l'obra UNA ILÍADA dirigida per Juan Carlos Martel amb la traducció de Neus Bonilla i la interpretació d'Eduard Farelo. Aquesta representació serà exclusiva per als lectors de les biblioteques.

Veure entrada completa
Exposició de fotografies de Nepal

La mostra forma part del projecte De Biblioteca a Biblioteca de País a País. Taradell-Nepal.

Fins al 15 de juny es pot visitar a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font una mostra de fotografies de Nepal que han portat una quinzena de taradellencs i taradellenques que han estat en aquest país. L'exposició recull una cinquantena de fotografies realitzades entre el 1987 fins fa pocs mesos en el qual es pot veure el contrast i l'evolució del país a través dels seus paisatges i de la seva gent al llarg d'aquests més de 30 anys. Les fotografies són de la família Aragay Lloveras, Fina Ballús, Marta Bisquert, Mercè Cabanas, Eva Casassas, Rosa Corominas, Maria Costa, Pemba Chotti Sherpa, Quim Feixas, Jordi Imbert, Judit Masramon, Lola Quesada, Rut Tió, Irene Torres i Rosa Vilardell. 

PLACES EXHAURIDES! Inscripcions obertes per la Supernit a les biblioteques

El 31 de maig, arriba la Supernit a les Biblioteques a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. 

 

El Club Super 3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen per segon any consecutiu, la Supernit a les biblioteques públiques per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. Enguany serà el divendres 31 de maig a les 8 del vespre. Per participar-hi, el pare, mare o tutor legal dels participants ha de fer la inscripció presencialment a la Biblioteca. L'aforament és limitat i l'assignació de places es farà per estricte ordre d'inscripció. L'activitat és gratuïta i tindrà una durada aproximada d'una hora.

Veure entrada completa
'Mà i manetes' amb Sandra Rossi

Activitat emmarcada dins del projecte Petits Lectors.

Sandra Rossi tornarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell el proper dimecres 29 de maig a 2/4 de 6 de la tarda. Ho farà amb una activitat que s'anomena Mà i manetes i està adreçada a nens i nenes de 0 a 3 anys i a les seves famílies. Mà i manetes és una activitat per descobrir tot el que podem fer amb les mans: moixaines, sons, picar, agafar i llençar coses.. Les mans són en si mateixes una descoberta que ens obre la porta a tot un món de possibilitats. Mà i manetes és una petita història sensorial a tot un món de possibilitats. 

Cal inscripció prèvia i les places són limitades. 

 

133 treballs optaran als premis de la 17a edició del Premi Literari Solstici de Taradell

La dissetena edició del Premi Literari Solstici organitzat per la Comissió Premi Solstici i la Biblioteca de Taradell ha rebut un total de 133 treballs entre prosa i poesia tant de les categories A i B.

D'aquests, 85 opten al premi de la categoria A, d'adults, i la resta, 48, a la categoria B que correspon al Premi Infantil Jordi Capell. Dels 85 treballs presentats a la categoria d'adults, 52 són en prosa i 33 en poesia mentre que dels Infantils, 25 són en poesia i 23 en prosa.

El jurat, format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Montse Morcillo Vivet, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González i Lluís Rovira i Masnou serà l'encarregat de decidir els guanyadors i finalistes de cada categoria. Els guanyadors de la categoria A rebran 400 euros de cada modalitat i els segons classificats, 250. Pel que fa a al Premi Jordi Capell, els guanyadors de cada modalitat rebran un lot de llibres.

Veure entrada completa
35a edició del Cicle de Projeccions del Centre Excursionista de Taradell

Es farà a la Biblioteca de Taradell durant els últims quatre divendres de maig i entre altres comptarà amb Ferran Latorre. 

Enguany el cicle, organitzat pel Centre Excursionista de Taradell, constarà de quatre sessions que es faran els divendres dia 10, 17, 24 i 31 de maig a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, a 2/4 de 10 del vespre i s'hi podran veure set projeccions. Es tracta de l'Alta ruta de los Perdidos i Islàndia: viatge al centre de la terra, La conquesta dels 14/8.000. Tancant el cercle, L'escalada lliure i el massís dels Écrins i Història d'una amistat. Del Vinhamala al Pedraforca i El somni de Wudang. Les quatre projeccions aniran a càrrec de Toni Ortiz, Ferran Latorre, Josep Maria Parareda i Maria Rosa Aregall i Marta Heredia i Josep Antoni Vallbona.

Veure entrada completa