Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
La Biblioteca de Taradell us proposa un Club de Lectura en francès

L'activitat, que compta amb la col·laboració de l'INS Taradell, servirà per recuperar el clàssic d'Antoine de Saint-Exupéry Le Pétit Prince.

Potser fa anys que vàreu estudiar francès i el teniu una mica rovellat, potser l'esteu estudiant ara, o potser  senzillament us agrada llegir novel·les en llengua original. La Biblioteca Antoni Pladevall i Font proposa un nou club de Lectura en francès de l'obra Le Pétit Prince (El Petit príncep). La trobada es farà el 15 de maig a les 6 de la tarda i estarà dirigida per Sandra Pallarès, de l'INS Taradell. Els interessats poden recollir el llibre a la Biblioteca.

Veure entrada completa
Francesc Sañé parlarà sobre els memes a la Biblioteca

El taradellencs Francesc Sañé serà l'encarregat d'oferir el proper 9 de maig la xerrada Els memes: La imatge del s. XXI. De Dawkins a el Rubius.Es farà a la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 8 del vespre. 

Sañé explica que "és un fet que el fenomen meme s'ha establert com la principal forma de fer humor en la societat virtual actual, i ha suposat un canvi de paradigma en la manera de pensar i fer l'humor, tenint molt a veure amb l'ús que fem de les imatges (físiques i mentals)". 

En la xerrada s'exposaran les implicacions socials, artístiques, filosòfiques i polítiques d'aquest fenomen. Es tracta d'una conferència ideal per a totes les edats ja que pels més joves serà un trobament amb una part de la seva vida social en profunditat i maduresa contemplativa, però també pels més grans per a comprendre aquest fenomen que marca el canvi generacional. La millor exposició per a comprendre la generació mil·lènial fora de òpics i estudiant amb profunditat el tema.

Veure entrada completa
Projecció de diferents curts per a joves del Catalunya Film Festivals

El Dia Més Curt arriba a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Aquest divendres a partir de les 6 de la tarda i a la sala Lluïsos del Centre Cultural Costa i Font es farà la projecció de cinc curts agrupats amb el nom de Bandarra.Es tracta de Funny webcam efects, Saatanan Kanit, Enough, Marta i Instead of abracadabra

Com diu el nom és la sessió més gamberra del cilcle El Dia més Curt i compta amb els curts més divertits i passats de rosca per gaudir-los amb amics! La ficció i animació amb comèdia, cinema fantàstics i slasher que posa cap per avall totes les convencions i tabús. L'objectiu d'aquesta sessió és riure, riure de tot: de les desgràcies alienes i del ridícul del nostre ésser, fantasiem amb donar la volta als tòpics i encamellar tots aquells que no riuen mai. La sessió compta amb algunes pel·lícules d'algunes dels festivals membres del Catalunya Film Festivals.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca presenta un documental sobre els 40 anys de l'Escola Les Pinediques de Taradell

'L'escola Les Pinediques. 40 anys creixent' és el nom del documental que ha elaborat el Grup de Recerca Local de Taradell que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Des de fa mes d'un any, el Grup de Recerca Local de Taradell ha estat treballant en l'elaboració del documental 'L'escola Les Pinediques. 40 anys creixent que s'estrenarà aquest dimarts, 30 d'abril, a les 7 de la tarda, a la sala Gran del Centre Cultural Costa i Font. El documental es presenta coindicint amb la celebració, al llarg d'aquest curs 2018/19 dels 40 anys de vida de l'escola taradellenca.

Veure entrada completa
'Contes del Nepal' amb Anna Garcia Cuartero

Activitat inclosa dins del projecte De Biblioteca a biblioteca, de país a país. Taradell-Nepal.

Nepal és un estat de l'Àsia, entre l'Índia i el Tibet, al vessant sud de l'Himàlaia. Hi conviuen diferents cultures amb les seves tradicions i costums. Anna Garcia Cuartero serà l'encarregada de portar una hora del conte especial el dijous 9 de maig a la sala infantil de la Biblioteca. L'activitat començarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda i en ella, Cuartero explicarà diverses històries d'aquest país.

Veure entrada completa
El Racó d'en Tià arriba a la desena edició

Les inscripcions per a la desena edició d'El Racó d'en Tià ja es poden fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font o a les oficines de l'Ajuntament de Taradell fins al 6 de maig.

L'activitat es portarà a terme a la sala infantil de la Biblioteca, tots els dimecres entre 8 de maig i el 19 de juny de les 10 del matí a les 12 del migdia. El Racó d'en Tià és una activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca, l'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat la Plana amb la finalitat d'acompanyar en la criança. Està destinat a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys i pensat per a infants que no vagin a l'escola bressol i vagin acompanyats per la mare, el pare o per tots dos perquè “hi ha moments que necessites compartir, preguntar, escoltar i expressar-te” expliquen les responsables de l'espai, Noèlia Pérez i Georgina Tàpias. Els avis, àvies i cuidadors també hi són benvinguts (si queden places lliures). L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia.

Veure entrada completa
Un microconte de Pasqual Farràs, a la façana de la Biblioteca de Taradell

Per cinquè any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimarts a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Jordi Estrada, enguany el protagonista és l'escriptor Pasqual Farràs. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall, el 2016 un de Joan Pinyol i el 2017 de Ramon Erra.

Veure entrada completa
Envia'ns fotografies del teu viatge al Nepal
Has anat al Nepal i vols que algunes de les fotos que has fet durant el viatge es puguin veure a la biblioteca de Taradell?

Una de les activitats emmarcades dins del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país d'aquest 2019 serà una exposició de fotografies del Nepal que es podrà visitar a la biblioteca de Taradell durant el mes de maig. Però volem que les fotos les hagueu fet vosaltres. Si heu viatjat al Nepal, sigui quina sigui la zona, i teniu fotografies, porteu-les a la Biblioteca de Taradell o envieu-les a b.taradell@diba.cat el més aviat possible.

Horari de Setmana Santa a la Biblioteca de Taradell
Us informem que, amb motiu de les vacances de Setmana Santa, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell tancarà del dijous 18 d'abril al dilluns 22 d'abril, ambdós inclosos.La resta de dies de la setmana la Biblioteca estarà oberta en el seu horari habitual.
 
Si heu de tornar llibres o material de la biblioteca, podeu utilitzar la bústia de retorn, ubicada a l'entrada del Centre Cultural Costa i Font. Perdoneu les molèsties i BONES VACANCES!
Ja pots consultar el butlletí d'abril de Senderisme, excursionisme i viatge de la Biblioteca de Taradell
El butlletí del mes d'abril que la Biblioteca Antoni Pladevall i Font dedica al fons de Senderisme, excursionisme i viatge acaba de sortir del forn. 

En l'edició d'aquest mes hi podreu trobar les activitats relacionades en aquest fons que es faran a la biblioteca com la presentació del llibre Racons del Montseny amb aigua d'Òscar Farrerons o el Cicle de Projeccions del Centre Excursionista de Taradell que enguany arriba a la 35a edició. En l'apartat de Fora de secció podreu descobrir el llibre de Joaquim Tremoleda i David Pujol, La Mare de Déu del Mont, a l'Entrevista podreu conèixer a  l'alpinista Raül Corominas. A l'apartat de Revistes us recomanem dos articles de la Revista Descobrir i Grandes Espacios sobre Eivissa i l'Aneto.

Veure entrada completa