Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!

Maite Pujol presentarà a la Biblioteca el llibre 'El treball per projectes. Fer recerca a l'educació infantil'

S'hi presenta el treball conjunt d'adults i infants d'educació infantil a l'escola pública Les Pinediques de Taradell al llarg de gairebé quaranta anys.

Dijous, 01/12/2022

L'exprofessora de l'escola Les Pinediques, Maite Pujol, presentarà el proper dijous 1 de desembre, a les 7 de la tarda i a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell el llibre El treball per projectes. Fer recerca a l'educació infantil. 

L'acte comptarà amb la participació de l'autora, del regidor d'Educació Lleïr Pladevall i de David Altimir en representació de Rosa Sensat i una conversa entre exalumnes de Les Pinediques moderada per Míriam Martínez. Continua llegint...

Exposició fotogràfica sobre el Grup de Trialers de Taradell

Durant tot el mes de novembre es pot veure al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell una exposició de fotografies sobre el Grup de Trialers de Taradell. 

Dimecres, 30/11/2022

Es tracta d'un centenar d'imatges, la majoria d'elles cedides per Joan Serra, en el qual es pot veure l'evolució de l'entitat taradellenca fins a l'actualitat així com la d'aquest esport. Continua llegint...

Apunta't al taller de narrativa fotogràfica

Per aprendre a explicar amb la fotografia retrats, objectes i espais.

Dimarts, 29/11/2022

Amb aquest taller, que anirà a càrrec de Neus Grifoll, es vol donar a conèixer el llenguatge fotogràfic a través de l'obra de Català Roca, posant en pràctica la narrativa fotogràfica (explicar a través de la imatge).

Es comptarà amb divereses fotografies de l'arxiu de Català Roca, es seleccionaran i s'ordenaran les seves fotos per crear un reportatge. 

També es vol que l'usuari, a través de la fotografia de l'entorn proper (el barri, la biblioteca, el casal, la plaça) sigui capaç d'explicar-lo sense que calguin massa paraules. Continua llegint...

Practica el teu anglès amb 'Stories and Culture'
Divendres, 25/11/2022

Amb l'objectiu de potenciar i difondre la secció d'Aprenentatge de Llengües de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el darrer divendres de cada mes la Biblioteca organitza una activitat per aprendre i practicar l'anglès.

S'anomena Stories and Culture i  la professora nadiua Sara Carline. Continua llegint...

Taller de fotografia històrica sobre les treballadores del tèxtil a Taradell

El 5 de març, en un acte emmarcat dins el Dia Internacional de la Dona, es va fer un reconeixement a més d'un centenar de persones que hi havien treballat. 

Divendres, 25/11/2022

Continuant en aquest projecte de donar visibilitat al paper de la dona a les fàbriques de Taradell, la regidoria d'Igualtat, conjuntament amb l'Arxiu Fotogràfic i Som Dones organitzen per aquest mes de novembre dos nous tallers de fotografia històrica.

Serà el dimecres 9 i el divendres 25, de les 10 del matí a les 12 del migdia, a la sala Casanovas de Can Costa Centre Cultural. Continua llegint...

Documental i col·loqui 'Camins de dones. La violència de camí cap a la fàbrica' amb motiu del 25N
Dijous, 24/11/2022

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell serà l'escenari d'un dels primers actes que Som Dones ha organitzat amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. 

Serà el dijous 24 de novembre a partir de les 7 de la tarda i es tracta de la projeccció del documental Camins de dones. La violència de camí cap a la fàbrica de Judit Caballeria Casals i Marina Cirera Gaja del Museu del Ter. Després del documental es farà un col·loqui. Continua llegint...

<strong>INSCRIPCIONS TANCADES</strong> <br>Apunta't al taller d'introducció a la genealogia

Està organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell i anirà a càrrec d'Irene Llop. 

Dimecres, 23/11/2022

Quan volem conèixer i documentar la història de la pròpia família sovint, no sabem com començar. Amb la voluntat de recuperar els nostres avantpassats l'Arxiu Fotogràfic de Taradell organitza un curs de genealogia.

Es farà durant tres dimecres: el 9, el 16 i el 23 de novembre a partir de les 6 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i estarà impartit per Irene Llop.  

Cal inscripció prèvia i les places són limitades. Continua llegint...

'La veïna del costat' al Club de Lectura del mes de novembre

La trobada serà el dimarts 22 de novembre a les 7 de la tarda i estarà conduït per Núria Martínez. 

Dimarts, 22/11/2022

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es trobaran el proper dimarts 22 de novembre per comentar i debatre sobre la novel·la La veïna del costat de Yewonde Osomote.

Es tracta d'una llibre que va ser finalista de l'International Dublin Literary Award (2018) i també finalista del Hurston / Wright Legacy Award for Fiction (2018) i que tracta sobre dues dones, amb la història del colonialisme i de l'esclavitud amagada al rerefons. Continua llegint...

<strong>AFORAMENT COMPLET</strong> <br>'Última sessió de l'any del projecte 'Petits Lectors'
Dimarts, 15/11/2022

El proper dimarts 15 de novembre la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà una nova sessió dedicada als lectors més petits.

En el marc del projecte Petits Lectors, Clara Gavaldà explicarà Contes petits per al més petits on els assistents podran sentir els contes de la Clara Gavaldà: contes petits però plens de personatges i d'aventures per fer gaudir als més petits de casa. Continua llegint...

'Imatges del meu enterrament' al Club de Lectura de novel·la negra

Es farà el 14 de novembre a les 7 de la tarda i estarà conduït per Núria Martínez. 

Dilluns, 14/11/2022

Els membres del Club de Lectura de novel·la negra comentaran i debatran el llibre Imatges del meu enterrament d'Esther Vila. Es tracta d'un llibre, el tercer de l'autora, amb el qual va quedar finalista en el premi a la millor novel·la negra escrita per una dona, i publicada durant el 2018, en l'edició d'aquest any del Festival Cubelles Noir. Continua llegint...