Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
INNOCENTADA: La Biblioteca de Taradell obrirà les 24 hores els 365 dies de l’any
Any nou, horari nou. Davant la demanda dels usuaris, a partir de l'1 de gener del 2019 la Biblioteca Antoni Pladevall i Font canviarà el seu horari i l'ampliarà. 

I és que a partir d'ara els usuaris de la  Biblioteca podran accedir al recinte les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. El nou projecte s'emmarca en una nova prova pilot de la Diputació de Barcelona per potenciar les hores d'estudi en un horari més flexible entre les biblioteques de municipis entre 5.000 i 10.000 habitants. D'aquesta manera els usuaris podran disposar dels serveis de la Biblioteca en qualsevol moment. Per poder portar a terme aquesta nova obertura s'incorporarà tres persones noves a l'equip de la biblioteca que reforçaran al personal actual i també s'ha contractat un vigilant nocturn que vetllarà per la seguretat de tot el Centre Cultural Costa i Font.

Veure entrada completa
Horari de la Biblioteca de Taradell durant les festes de Nadal 2018
Durant les festes de Nadal la Biblioteca Antoni Pladevall i Font mantindrà l'horari habitual d'obertura amb alguna modificació. 

La Biblioteca tancarà els dies festius i també el 24 i el 31 de desembre de 2018. La resta de dies obrirà en el seu horari habitual. El dissabte 5 de gener de 2019 també obrirà de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.

Tot l'equip de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us desitja unes Bones Festes!

La Biblioteca de Taradell sorteja una magnífica Bibliopanera de Nadal
Durant aquest mes de desembre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell volem celebrar les festes de Nadal.

I per fer-ho, com hem anat fent en els darrers anys, sortejarem una panera molt especial entre els nostres usuaris.Per a cada vega que utilitzin el servei de préstec podran omplir 1 casella de les 999 que té la llumineta que hem preparat per emportar-se'n una gran Bibliopanera. No és la tradicional panera. No hi trobareu neules ni torrons sinó que és una panera plena de lectura amb una vintena de llibres i altres productes per a tota la família.

El número guanyador serà el que coincideixi amb les tres últimes xifres del sorteig del Nen, el 6 de gener.

Tercera edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó
La Biblioteca de Taradell, el Grup de Recerca Local i l'Ajuntament de Taradell organitzen la tercera edició del Concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó

El foc, el fum i l'olor de les atxes contribueixen a crear un ambient màgic per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Per tercer any consecutiu, el Grup de Recerca Local de Taradell conjuntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió de Festes de Taradell, organitzem un concurs d'Instagram coincidint amb la Cavalcada de Reis, la tarda-nit del 5 de gener. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original. Les atxes de barballó hauran de ser presents a la fotografia. Tothom que ho vulgui podrà participar al concurs penjant les seves fotos a Instagram amb les etiquetes #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell19 entre els dies 5 i 8 de gener de 2019.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell col·labora amb La Marató de TV3

Un any més, la Xarxa de Biblioteques Municipals se suma a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició.

Com en els darrers anys, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font participa en la recollida d'aportacions econòmiques per La Marató de TV3. Ho fa amb una venda de llibres solidària a través d'una parada situada davant el taulell de préstec de la Biblioteca on es podran adquirir documents de l'equipament que es troben duplicats o de donacions. Per adquirir un d'aquests llibres i participar així en aquesta iniciativa solidària, s'haurà d'aportar 1€ per cada exemplar que la Biblioteca donarà íntegrament a La Marató, que aquest any està dedicada al càncer. La campanya solidària de venda de llibres va començar aquest dilluns i s'allargarà fins al 16 de desembre i forma part de la plataforma Taradell amb la Marató.

Veure entrada completa
Núria Martínez presentarà a la Biblioteca el llibre 'Peces d'un trencaclosques'
El 13 de desembre la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà la presentació de la novel·la Peces d'un trencaclosques

Es tracta de la primera novel·la de Núria Martínez, una crítica literària que porta molts anys publicant ressenyes dels llibres escrits en llengua catalana i que gestiona el bloc La màgia dels llibres i signa sota el pseudònim de Bruixeta. El llibre explica la mort del Biel en un accident de trànsit. Aquest fet deixa una petjada molt profunda en la protagonista, que intentarà ordenar de nou la seva vida, malgrat el dolor i la pèrdua. La novel·la està basada en fets reals. La presentació anirà a càrrec de Mònica Pladevall i es farà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
La Biblioteca tancarà pel pont de desembre

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell estarà tancada el dijous 6, el divendres 7 de desembre i el dissabte 8. Durant aquests dies per tornar els vostres documents podreu fer servir la bústia de retorn que hi ha instal·lada a l'exterior de la Biblioteca. Disculpeu les molèsties

L'equip de la Biblioteca de Taradell us desitja un molt bon pont!

Per Nadal, la Biblioteca tancarà del 23 al 26 de desembre, del 30 de desembre a l'1 de gener. La resta de dies estarà oberta en l'horari habitual. 

Xerrada sobre el càncer a la Biblioteca
Un any més la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell se suma a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició. 

El proper dimarts 11 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, la Biblioteca de Taradell acollirà una conferència sobre aquesta malaltia. Anirà a càrrec d'Olga Franquesa de la Fundació La Marató de TV3 i és un acte obert a tothom. El contingut d'aquesta xerrada és divulgatiu i té com a objectiu donar a conèixer la malaltia des d'una vessant divulgativa i despertar l'esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies. L'activitat forma part de la campanya Taradell per la Marató.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca participarà a la VII Jornada de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central
Un any més, el Grup de Recerca Local, que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, participarà a la Jornada de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central

La jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central forma part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país. 

Veure entrada completa
Presentació dels millors treballs de recerca de l'INS Taradell
Aquest divendres, la Biblioteca Antoni Pladevall acollirà la presentació dels millors treballs de recerca del curs 2018/19.

L'acte començarà a les 7 de la tarda i constarà d'una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat del mateix centre. Es tracta dels treballs presentats per Berta Pladevall, Júlia Hacho, Meritxell Font i Aina Alcubierre.

Veure entrada completa