Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Segona edició dels Vespres Malgastats a les Biblioteques d'Osona

A mitjans de febrer es va fer a la Biblioteca Joan Triadú de Vic la presentació de la segona edició de Els vespres malgastats, un cicle de poesia contemporània en català que es farà a les Biblioteques d'Osona. Enguany es comptarà amb 20 poetes i s'incorporen 10 artistes visuals que s'encarregaran de fer els cartells personalitzats per cada una de les sessions. El cicle de poesia Els vespres malgastats recorrerà 10 biblioteques de la comarca d'Osona i tindrà com a festa de clausura una Jam poètica que es farà al Monestir de Sant Pere de Casserres el dissabte 29 de juny.  A cada sessió es convidaran dos poetes joves, amb no més de dos llibres publicats, que establiran un diàleg poètic i recitaran els seus versos, escollits prèviament, per generar una correspondència i complicitat entre ells.

Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Racons del Montseny amb aigua' d'Òscar Farrerons

Òscar Farrerons, estudiós del Montseny, acaba de publicar el llibre Racons del Montseny amb aigua.

L'excursionista i estudiós del Montseny, fundador del grup Amics de les Fonts de Viladrau, Oscar Farrerons (Barcelona, 1967, viladrauenc d'adopció) proposa en aquesta nova guia vint-i-quatre itineraris protagonitzats per l'aigua al Montseny, en totes les seves manifestacions. En aquest llibre, que presentarà el 26 d'abril a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell, Farrerons parla salts d'aigua, gorgs, fonts, pous de gel, molins i embassaments de la Reserva de la Biosfera del Montseny, un lloc ple de racons de bellesa natural inusitada, que combina amb la història i la cultura de la gent que pobla el massís.

Veure entrada completa
'Allò que no es veu' al primer Debat a bat de la Biblioteca de Taradell

La Biblioteca de Taradell s'estrena divendres amb el projecte Debat a bat. 

El primer Debat a bat dels tres que es faran aquest any a la Biblioteca Antoni Pladevall s'anomena Allò que no es veu i està adreçat a nois i noies de 12 a 16 anys.Aquest taller servirà per descobrir els àlbums il·lustrats com a element de dinamització i descoberta a noves formes de lectura i escriptura. Un univers on art, literatura i filosofia es donen la mà.

Veure entrada completa
Set noves monografies sobre Taradell en el tercer volum del NOU VINT-I-U
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir dissabte al migdia la presentació del tercer volum de la col·lecció ‘Nou vint-i-u Taradell. Història, imatges i memòria‘. 

Es tracta d'un llibre, coordinat per Salvador Solagran, que engloba set monografies, estudis i articles de temàtica taradellenca.

El llibre és una continuació dels dos primers volums amb la iniciativa de fomentar la recerca, participar i realitzar treballs d'investigació en la història, idees i propostes sobre Taradell. Segons Solagran "després de tres volums ja s'han publicat 24 articles amb la col·laboració de més de 20 autors diferents". Per la seva banda, el regidor de Cultura Santi Estragués va destacar la consolidació d'un projecte que "ens ajuda a preservar i donar constància de què som, què fem i d'on venim" mentre que Verdaguer va dir que "hi ha molta gent capaç de fer articles de molta qualitat" esperant, va dir, "que aquest projecte tingui una llarga continuïtat".

Veure entrada completa
Recepció dels alumnes de l'intercanvi Taradell-Réole
Del 7 al 12 d'abril 26 d'alumnes francesos de La Réole visitaran Taradell. 
Són els alumnes que estan d'intercanvi amb els estudiants de francès de 4t d'ESO de l'INS Taradell que van visitar les terres franceses a principis de març. El dijous 11 d'abril es farà a la Biblioteca de Taradell, un acte que servirà per acomiadar els alumnes i professors francesos que tenen entre 14 i 15 anys i estan estudiant espanyol. Aquesta activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre i es projectaran imatges de l'estada dels alumnes de l'INS Taradell a França, un vídeo en el qual es donarà a conèixer l'Institut francès i la regió i també hi haurà parlaments a càrrec de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, del director de l'Institut, Àngel Pozas, del professor Jordi Codinachs i de  Maguy Lepais, representant de l'Institut de La Reóle. L'acte està obert a tota la població. 
Ja pots visitar l'exposició Abril Poètic 2019
Des d'aquest dilluns, 1 d'abril, el vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'ha omplert de colors.
En el marc del projecte Abril Poètic que es porta a terme des del 2005 a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, des d'aquest dilluns es pot visitar una exposició de poemes de diversos poetes taradellencs i poetesses taradellenques amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Enguany compta amb la participació de 19 poetes locals: Lídia Arimany, Assumpció Camprodon, Carme Casadevall, Rosa Codina, Eloi Creus, Lola Hosta, Frederic Jané, Carme López, Guifré Lucas, Lluís Mauri, Mercè Naudi, Noèlia Pérez, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Maria Sallés, Rita Sañé, Miquel Vivet i Mercè Voltas.
Veure entrada completa
Presentació del llibre 'Tornar al bosc: les feines dels bosquerols' de Josep Cot i Antoni Gimeno
Les feines dels bosquerols, els productes, i la vida als boscos catalans són l'argument del llibre de Josep Cot i Antoni Gimeno.

Tornar al bosc: les feines dels bosquerols és el títol del llibre que recull saviesa popular i entrevistes que Josep Cot i Antoni Gimeno han anat fent durant més de trenta anys d'anys per tot el país. Compte també amb il·lustracions de Judit Roma. La presentació del llibre a Taradell es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el 12 d'abril a 2/4 de 8 del vespre. Anirà a càrrec dels propis autors i d'Eduard Botey, director del Parc Natural de Montesquiu.

Veure entrada completa
'Nepal, un país de contrastos' amb Martí Erra i Maria Escolà
Martí Erra i Maria Escolà seran els encarregats de tancar el cicle de projeccions que durant el mes de març s'ha fet a la Biblioteca de Taradell sobre el Nepal en el marc del projecte De Biblioteca a Biblioteca, de país a país.

La xerrada-projecció serà aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre, i porta per nom Nepal: un país de contrastos. Erra i Escolà són mestres d'educació especial i d'educació física respectivament, que comparteixen la passió de conèixer cultures, móns i llocs nous: “Gran part del nostre temps lliure, sempre que podem, el dediquem lluny de casa per descobrint noves realitats”, expliquen.

Veure entrada completa
Presentació del tercer volum de la col·lecció 'Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria'
El dissabte 6 d'abril a les 11 del matí a la Biblioteca de Taradell es farà la presentació del 3r volum del llibre Nou vint-i-u. Taradell història, imatges i memòria

Coordinat per Salvador Solagran, en aquesta edició el volum consta de set articles i com a novetat, les imatges són amb color. Xavier Burillo ha escrit La música coral a Taradell; Laia Miralpeix Josep Ricart Maimir. L'escultor social i del poble; Antoni Pladevall i Font parla sobre Els Vilademany i Taradell. Míriam Martínez sobre Les masies de Taradell. Intent d'una nova municipalitat; Marta Lloret sobre el Patrimoni Cultural i natural de Taradell. Mapa de patrimoni; Marc Güell escriu Una ràdio pionera mentre que Francesc Marxant mostra una sèrie de fotografies sobre La Villa Maria.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell rep dues tauletes pels seus usuaris
La Diputació de Barcelona ha posat en marxa un projecte per afavorir l'ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques, sobretot entre la gent gran i els infants.

A partir d'ara mentre estiguis a la biblioteca pots demanar una tauleta per navegar per Internet, mirar el correu, utilitzar les aplicacions de la Xarxa de Biblioteques, llegir a l'eBiblio, gestionar les teves xarxes socials…Si tens més de 14 anys hauràs de dur el carnet de la biblioteca i el DNI; si ets menor de 14 anys, a més de dur el carnet de la biblioteca hauràs de venir amb la mare, pare o tutor. Amb aquest nou material es vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l'escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l'espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d'accés a Internet.

Veure entrada completa