Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Tercera edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó
La Biblioteca de Taradell, el Grup de Recerca Local i l'Ajuntament de Taradell organitzen la tercera edició del Concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó

El foc, el fum i l'olor de les atxes contribueixen a crear un ambient màgic per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar. Per tercer any consecutiu, el Grup de Recerca Local de Taradell conjuntament amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió de Festes de Taradell, organitzem un concurs d'Instagram coincidint amb la Cavalcada de Reis, la tarda-nit del 5 de gener. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original. Les atxes de barballó hauran de ser presents a la fotografia. Tothom que ho vulgui podrà participar al concurs penjant les seves fotos a Instagram amb les etiquetes #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell19 entre els dies 5 i 8 de gener de 2019.

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell col·labora amb La Marató de TV3

Un any més, la Xarxa de Biblioteques Municipals se suma a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició.

Com en els darrers anys, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font participa en la recollida d'aportacions econòmiques per La Marató de TV3. Ho fa amb una venda de llibres solidària a través d'una parada situada davant el taulell de préstec de la Biblioteca on es podran adquirir documents de l'equipament que es troben duplicats o de donacions. Per adquirir un d'aquests llibres i participar així en aquesta iniciativa solidària, s'haurà d'aportar 1€ per cada exemplar que la Biblioteca donarà íntegrament a La Marató, que aquest any està dedicada al càncer. La campanya solidària de venda de llibres va començar aquest dilluns i s'allargarà fins al 16 de desembre i forma part de la plataforma Taradell amb la Marató.

Veure entrada completa
Núria Martínez presentarà a la Biblioteca el llibre 'Peces d'un trencaclosques'
El 13 de desembre la Biblioteca Antoni Pladevall i Font acollirà la presentació de la novel·la Peces d'un trencaclosques

Es tracta de la primera novel·la de Núria Martínez, una crítica literària que porta molts anys publicant ressenyes dels llibres escrits en llengua catalana i que gestiona el bloc La màgia dels llibres i signa sota el pseudònim de Bruixeta. El llibre explica la mort del Biel en un accident de trànsit. Aquest fet deixa una petjada molt profunda en la protagonista, que intentarà ordenar de nou la seva vida, malgrat el dolor i la pèrdua. La novel·la està basada en fets reals. La presentació anirà a càrrec de Mònica Pladevall i es farà a 2/4 de 8 del vespre.

Veure entrada completa
La Biblioteca tancarà pel pont de desembre

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell estarà tancada el dijous 6, el divendres 7 de desembre i el dissabte 8. Durant aquests dies per tornar els vostres documents podreu fer servir la bústia de retorn que hi ha instal·lada a l'exterior de la Biblioteca. Disculpeu les molèsties

L'equip de la Biblioteca de Taradell us desitja un molt bon pont!

Per Nadal, la Biblioteca tancarà del 23 al 26 de desembre, del 30 de desembre a l'1 de gener. La resta de dies estarà oberta en l'horari habitual. 

Xerrada sobre el càncer a la Biblioteca
Un any més la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell se suma a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició. 

El proper dimarts 11 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, la Biblioteca de Taradell acollirà una conferència sobre aquesta malaltia. Anirà a càrrec d'Olga Franquesa de la Fundació La Marató de TV3 i és un acte obert a tothom. El contingut d'aquesta xerrada és divulgatiu i té com a objectiu donar a conèixer la malaltia des d'una vessant divulgativa i despertar l'esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies. L'activitat forma part de la campanya Taradell per la Marató.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca participarà a la VII Jornada de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central
Un any més, el Grup de Recerca Local, que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, participarà a la Jornada de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central

La jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central forma part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país. 

Veure entrada completa
Presentació dels millors treballs de recerca de l'INS Taradell
Aquest divendres, la Biblioteca Antoni Pladevall acollirà la presentació dels millors treballs de recerca del curs 2018/19.

L'acte començarà a les 7 de la tarda i constarà d'una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat del mateix centre. Es tracta dels treballs presentats per Berta Pladevall, Júlia Hacho, Meritxell Font i Aina Alcubierre.

Veure entrada completa
Acte de commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les Dones
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell juntament amb Som Dones organitza un acte per commemorar el dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. 

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, per manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.En l'àmbit institucional representa un espai per reconèixer el compromís de les administracions públiques de treballar per erradicar-la i d'incloure'n la lluita com una prioritat en les agendes polítiques. Enguany es posa l'accent en visibilitzar les llums i ombres existents en el nostre marc d'actuació, així com els reptes de futur que tenim pendents si volem assolir serveis i espais de qualitat, sense fissures, en els que hi tinguin cabuda totes les violències masclistes sense qüestionaments. 

Veure entrada completa
Nou recurs per a l’aprenentatge de l’anglès a les biblioteques
Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya ja poden accedir de manera gratuïta a un nou recurs d'aprenentatge de la llengua anglesa: Koalatext.

Ja es pot accedir de manera gratuïta a un nou recurs d'aprenentatge de la llengua anglesa: Koalatext des de l'eBiblioCat. Es tracta d'un recurs en línia per aprendre la llengua anglesa, creat i desenvolupat per facilitar tant l'ensenyament com l'aprenentatge de l'anglès a professors i estudiants de diferents nivells escolars. Més de 500 unitats de comprensió lectora, àudios, vídeos i flashcards fan de koalatext un recurs pràctic que ha de permetre als mestres i als infants millorar el seu treball diari d'ensenyar i aprendre l'anglès. Tots els continguts estan classificats per camps semàntics diferents i nivells de dificultat graduats per tal que cada usuari trobi el seu nivell de treball personalitzat. Les unitats programades són fàcilment adaptables als diversos projectes i metodologies escolars i permeten que cada estudiant avanci al seu propi ritme.

Veure entrada completa
Hora del conte: 'Contes de la lluna sota les estrelles'
L'Hora del conte del mes de novembre anirà a càrrec de Moi Aznar.

Quin nen no s'ha quedat embadalit alguna nit tot preguntant-se què és aquella bola rodona que brilla al cel? I com és que a vegades no la veiem? O fins i tot algun cop només veiem la seva meitat? Les històries més extraordinàries sempre són explicades sota la llum de la lluna amb l'abric de les estrelles. Moi Aznar i la companyia de Teatre Còmic Jomeloguisjomelo seran els encarregats de portar l'Hora del Conte a la Biblioteca del mes de novembre. Ho faran amb l'espectacle Contes de la lluna sota les estrelles el dimecres 28 de novembre a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Veure entrada completa