'El ratpenat' de Jo Nesbø al Club de Lectura de novel·la negra

La trobada serà el 12 de setembre a les 7 de la tarda la Biblioteca. 

Dimarts, 12/09/2023

Amb l'arribada del setembre tornen les principals activitats a la Biblioteca. Una d'elles és el Club de Lectura de Novel·la Negra que condueix Núria Martínez.

El llibre escollit pel mes de setembre és El ratpenat de Jo Nesbø, una novel·la en la que el seu autor ens presenta en detall a Harry Hole, un detectiu noruec, que és enviat a Sydney perquè col·labori amb les autoritats australianes a resoldre el crim d'una jove immigrant noruega que ha aparegut brutalment violada, assassinada i llençada al mar. Un llibre imprescindible pels amants i seguidors de Jo Nesbø.

 

L'argument

41l15UlqweL

Harry Hole és un inspector peculiar que ha meravellat milers de lectors. Alcohòlic, drogoaddicte esquerp, desperta certa tendresa, sobretot en les dones. Ara publiquem per primera vegada en català el primer llibre de la sèrie Harry Hole. Com va començar? Quins van ser els seus inicis? Per fi, coneixerem tot el passat fosc que amaga l ànima d un dels detectius més carismàtics de la novel·la negra escandinava.  En aquest thriller policíac, la Brigda Criminal d Oslo envia el Harry Hole a Sidney (Austràlia) per investigar l assassinat d'Inger Holter, una jove noruega de vint-i-tres anys, una celebrity de sèrie B. Al seu costat hi trobarem Andrew Kensington, un aborigen australià de la policia de Sidney. Junts descobriran que no es tracta, com creien, d'un cas aïllat, sinó que hi ha una sèrie d assassinats sense resoldre amb un patró semblant. I com més s'acosten a l assassí, més clar té Harry que tothom és sospitós.

 

L'autor

4950 Jo Nesbo

Jo Nesbø (Oslo, 1960), l'autor de l'aclamada sèrie del detectiu Harry Hole, està considerat un dels escriptors del gènere policíac més interessants d'Europa. La trajectòria vital i literària de Nesbø és singular. Abans de convertir-se en escriptor, es va allistar com a voluntari a l'exèrcit noruec i més tard va ser guitarrista i lletrista d'un grup de rock, però el 1996 va deixar la música per dedicar-se a la literatura. Edicions Proa ha publicat tots els títols de l'autor protagonitzats pel detectiu Harry Hole: El ratpenat (2015), Escarabats (2015), El pit-roig (2008), Nèmesi (2009), L'estrella del diable (2010), El redemptor (2012), El ninot de neu (2013), El lleopard (2014), L'espectre (2015), Policia (2016), La set (2017) i Ganivet (2019). Fora d'aquesta sèrie, també ha publicat, entre d'altres, títols independents com Headhunters (2012), Macbeth (2014) i L'hereu (2014). La darrera novel·la és Eclipsi (2023)