Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Reflexions sobre la guerra i la lluita en el segon Debat a bat de la Biblioteca

La primera sessió del Debat a bat es va fer a l'abril i portava per nom Allò que no es veu.

El segon Debat a Bat realitzat a la Biblioteca de Taradell va ser La Lluita, que girava al voltant del llibre L'enemic de Davide Cali. Es va fer el 19 de juliol i va comptar  amb una quinzena de joves que realitzaven les activitats d'estiu d'El Puntal. Tractava sobre el tema de la guerra, els pactes, les lluites…

Per iniciar l'activitat i ambientar els participants es va crear un circuit que tenia com a punt de sortida el Parc Infantil ubicat als jardins Centre Cultural Costa i Font. Els participants van haver de superar diferents proves (amb música ambiental pensada per a l'ocasió) per aconseguir entrar a la Biblioteca, on els esperava un darrer obstacle: una xarxa que havien de superar per arribar a la Sala Infantil.

Veure entrada completa
El concurs 'No perdis el tren' ja té guanyadors

Un any més les biblioteques acreditades com a Punts d'Informació Turística, entre elles la Biblioteca de Taradell i amb la col·laboració de Renfe, han organitzat el concurs No perdis el tren.

Per segon any consecutiu, l'acció s'ha proposat sota un model de concurs de microrelats. Aquests microrelats havien d'estar inspirats sobre una fugida en tren basada en imatges del territori i el text havia de continuar la frase “Aquell dia el tren no es va aturar”. Aquest any els participants han enviat un total de 402 microrelats.

Els premis han estat 2 passis Interrail de 2a classe per a dues persones, assignats segons les categories següents: d'una banda, les categories Microrelat més ben escrit  a través de les valoracions de les biblioteques del projecte Punts d'Informació Turística, i d'altra la categoria Microrelat més votat a través de la pàgina de Facebook No perdis el tren.

Veure entrada completa
La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l’Esbart Sant Genís

Busquem filmacions de la primera època i del ressorgiment de l'entitat, el 1977.

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participarà per quart any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017) i de l'Agrupament Rocaguinarda (2018), aquest any volem reviure el que va ser el ressorgiment de l'Esbart Dansaire Sant Genís de Taradell, l'any 1977.

Veure entrada completa
L'exposició 'Maridatge d'Instants' arriba a la Biblioteca

La mostra de fotografies i textos es podrà veure del 17 de juny al 9 d'agost.

Del 17 de juny al 9 d'agost a la Biblioteca de Taradell es podrà veure l'exposició Maridatge d'instants: una simfonia d'imatge i poemes amb fotografies de Xavier Serra i textos de Joan Palau. En aquesta mostra Serra i Palau es proposen que “la Fotografia que és imatge, és forma, és color, doni la mà a la Poesia que és paraula, és sentiment, és cor".

Veure entrada completa
Cristina Álvarez i Maurici Capdet guanyen el 17è Premi Solstici de Taradell

Els taradellencs Arnau Casanovas i Astrid Bernardo van guanyar en categoria Infantil. 

Aquest dissabte es va fer el lliurament dels premis de la 17a edició del Premi Literari Solstici de Taradell. Enguany s'han presentat un total de 133 treballs. D'ells 48 corresponen a la categoria A (infantil) sent 25 de poesia i 23 de prosa, i 84 a la categoria B (adults) amb 52 treballs de prosa i 33 de poesia. L'acte va comptar amb la intervenció de Jesús Ramos, membre del jurat i de la Comissió Premi Literari Solstici que va recordar la història d'aquest certàmen; de Xavier Capell, en representació de la família Capell-Oller, que va parlar del seu pare i del premi de Lectura Infantil que precedeix l'actual premi Infantil Jordi Capell; de Pep Castanyer, representant d'Òmnium Cultural que va repassar la trajectòria d'Òmnium Cultural i de Lluís Verdaguer, que en el seu darrer discurs com a alcalde a la Biblioteca, va destacar reivindicar el paper de Jordi Capell al municipi i va agraïr als membres del jurat la feina realitzada al llarg d'aquests anys. 

Veure entrada completa
Club de Lectura Jove: 'Nima, el xerpa de Namtxe'

Club de Lectura Jove del llibre Nima, el xerpa de Namtxe, en el marc del projecte de Biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany està dedicat al Nepal.

La trobada serà el divendres 21 de juny a les 6 de la tarda i es comptarà amb la presència de l'autor, Joan Francesc Delgado, amb qui els joves que hagin llegit el llibre podran debatre i comentar l'obra.

Es tracta d'un llibre que s'endinsa en la cultura tibetana a través dels ulls d'un noi xerpa de dotze anys i també ens parla sobre temes com la humanitat dels animals. Aquesta és la història d'un petit xerpa que s'enfronta a les pors dels seus pares, a la tragèdia que plana sobre el seu passat, que ell mateix ignora. I també és una cosa molt singular i poc vista: l'aventura alpina del rescat d'un esperit que no ha sortit de la tenebra; una novel·la que ens parla de la sensació de la victòria sobre la pròpia por i la dels altres.

Veure entrada completa
Dissabte, 8 de juny, es farà el lliurament de la 17a edició del Premi Literari Solstici

En total es lliuraran sis premis entre la categoria d'adults i la d'Infantil, en poesia i prosa. 

L'acte de lliurament de la 17a edició del Premi Literari Solstici s'ha avançat una setmana i es farà aquest dissabte, 8 de juny, a les 11 del matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, dels membres del jurat encapçalats per Jesús Ramos, per Xavier Capell, en representació de la família Capell i Pep Castanyer, representant d'Òmnium Cultural. 

En aquesta dissetena edició optaran a un dels sis premis un total de 133 treballs entre prosa i poesia tant de les categories A i B. D'aquests, 85 opten al premi de la categoria A, d'adults, i la resta, 48, a la categoria B que correspon al Premi Infantil Jordi Capell. Dels 85 treballs presentats a la categoria d'adults, 52 són en prosa i 33 en poesia mentre que dels Infantils, 25 són en poesia i 23 en prosa.

Veure entrada completa
Horari d'estiu a la Biblioteca de Taradell

Del 15 de juny al 14 de setembre la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tancarà els dissabtes. 

Amb l'arriba del període d'estiu la Biblioteca de Taradell modifica el seu horari. Del 15 al 14 de setembre-amdós inclosos- els dissabtes l'espai estarà tancat. La resta de dies l'horari es manté en l'habitual. 

Per altra banda, del 12 al 26 d'agost, ambdós inclosos, la Biblioteca estarà tancada per vacances. 

Perdoneu les molèsties.

 

Nova edició del concurs 'No perdis el tren'

Per segon any consecutiu es farà un concurs de microrelats.

Les biblioteques del projecte Punts d'Informació Turística (PIT) (entre elles, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font), amb la col·laboració de Renfe, ofereixen l'oportunitat de guanyar un passi Interrail de 2a classe per a dues persones. Per poder optar al premi s'ha convocat un concurs de microrelats anomenat 'Una fugida en tren inspirada en imatges del territori.' Els microrelats han de continuar la frase Aquell dia el tren no es va aturar. El divendresm 5 de juliol, es farn públics els noms dels guanyadors. 

Veure entrada completa
La Diputació de Barcelona et regala el llibre 'L'illa dels tresors'

El pots recollir a la Biblioteca de Taradell de l'11 al 25 de juny.

Amb motiu del centenari de les biblioteques públiques a Catalunya, les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i, amb elles, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell obsequiaran als usuaris del servei de préstec amb el llibre L'illa dels tresors.

Es tracta d'una recopilació de textos inèdits sobre biblioteques d'autors catalans com Xavier Bosch, Llúcia Ramis, Sílvia Soler, Coia Valls i Martí Gironell entre altres.

Veure entrada completa